Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ένα αγοράκι 13 ετών σκοτώθηκε, και η 9χρονη αδελφούλα του τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς παίζανε σε ένα λούνα Παρκ, εδώ πιο πάνω (στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη) στα σύνορα του Ελληνικού με την Άνω Γλυφάδα.

Θα τα μάθατε κ. Καρδάση μας, τα τραγικά γεγονότα εδώ στη γειτονιά μου... Για το πώς τέλειωσε δηλαδη το «Παμποντιακόν Πανοΰρ 2014 τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα».
 

Ένα αγοράκι 13 ετών σκοτώθηκε, και η αδελφούλα του τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς παίζανε σε ένα λούνα Παρκ, εδώ πιο πάνω (στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη), στα σύνορα του Ελληνικού με την Άνω Γλυφάδα.
 
Το τραγικό περιστατικό συνέβη χτες  το απόγευμα, κατά τις 4. 
Ήταν εδώ και τα παιδιά: ο Δημήτρης και κάτι άλλοι γείτονες, και πίναμε καφέ στην ταράτσα, όταν ακούστηκαν κρότοι που τις ακολούθησαν γοερές κραυγές και κλάματα από παιδιά…
Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι είχε συμβεί!
 

Κρίμα για τα παιδιά, κρίμα για τα πανηγύρια μας! Χίλιες φορές, κρίμα!
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ

4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Θρήνος για τον 13χρονο - Εκτός κινδύνου η αδελφή του

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» η 9χρονη που τραυματίστηκε χθες σε λούνα παρκ του Ελληνικού, σε ένα παιχνίδι που μετατράπηκε σε τραγωδία, καθώς ο 13χρονος αδελφός της έχασε τη ζωή του.
Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Πάνος Ευσταθίου, είπε πως «η μικρούλα είναι καλά και η κατάστασή της ελεγχόμενη».
Η μικρή έχει υποστεί θλάση στον πνεύμονα, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί με το περιβάλλον.
Το περιστατικό έγινε στις 4.10 το απόγευμα της Κυριακής και σύμφωνα με τις Αρχές ο 13χρονος είχε καταλήξει πριν διακομισθεί στο Νοσοκομείο Παίδων. Το υπαίθριο λούνα παρκ βρίσκεται στο Πάρκο Αφροδίτης, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Ελληνικό.
Τα δύο παιδιά είχαν μπει μέσα στις γνωστές κυλινδρικές πλαστικές μπάλες (νερόμπαλες) που υπήρχαν στον παιδότοπο για να παίξουν στο νερό.
Οπως είναι γνωστό, στο εν λόγω παιχνίδι τα παιδιά μπαίνουν μέσα στις μπάλες και προσπαθούν να σταθούν όρθια μέσα στη σφαίρα την ώρα που αυτή κυλάει στο νερό της πλαστικής πισίνας.
Ωστόσο, για τα δύο αδέλφια το ανέμελο κυριακάτικο παιχνίδι μετατράπηκε μέσα σε μια στιγμή σε τραγωδία. Αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι την ώρα που ο 13χρονος και η 9χρονη βρίσκονταν στην πισίνα, μία ισχυρή ριπή ανέμου σήκωσε την μπάλα σε μεγάλο ύψος -για 10 μέτρα έκαναν λόγο αυτόπτες μάρτυρες- πετώντας την σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων μακριά από την πισίνα.
Η νερόμπαλα με τα δύο παιδιά μέσα, και αφού χτύπησε σε παρακείμενη βραχώδη επιφάνεια, προσγειώθηκε δίπλα σε ένα «καρουζέλ» που βρισκόταν στον παιδότοπο. Αμέσως οι γονείς των παιδιών προσπάθησαν να βγάλουν από τις μπάλες τα παιδιά και να τα συνεφέρουν, ενώ ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η ΕΛ.ΑΣ.
Η Αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις τριών αλλοδαπών υπαλλήλων του πάρκου ψυχαγωγίας, εκ των οποίων ο ένας είναι Ιταλός και φέρεται να είναι ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, όπου κρατούνται οι υπάλληλοι, ενώ ο Ελληνας ιδιοκτήτης του πάρκου έχει κληθεί να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη λειτουργία του χώρου.

Ethnos.gr – 23 λεπτά πριν

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ένα λούνα παρκ παγίδα θανάτου

Ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στα Ιωάννινα -Εχει την άδεια μαζί του

Ο ιδιοκτήτης είναι από τα Ιωάννινα και διαθέτει εταιρεία με λούνα παρκ ανά την Ελλάδα. Αμέσως μετά το δυστύχημα ξεκίνησε για την Αθήνα και ισχυρίζεται ότι έχει μαζί του την άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ. Ωστόσο, αυτό που θα εξετάσει πρώτο απ’ όλα η αστυνομία είναι εάν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έπρεπε να λειτουργεί σήμερα, δεδομένων των κακών καιρικών συνθηκών.

Κλιμάκιο της περιφέρειας στο σημείο

Κλιμάκιο της περιφέρειας που είναι αρμόδιο για την έκδοση αδειών σε λούνα παρκ στην Αττική βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο χώρος είχε άδεια και αν πληρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας. Πάντως γεννιούνται πολλά ερωτηματικά αφού η φουσκωτή πισίνα ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη λεωφόρο Γούναρη, ενώ η φουσκωτή μπάλα -μετά το ταξίδι θανάτου των 30 μέτρων- έπεσε πάνω σε άλλα μεταλλικά παιχνίδια, όπου δεν υπήρχαν προστατευτικά.

www.zarpa.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πώς το παιχνίδι κατέληξε σε τραγωδία – Το χρονικό του μοιραίου ατυχήματος

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής, γύρω στις 16:00 το μεσημέρι. Τα παιδιά βρίσκονταν μέσα σε έναν τεράστιο φουσκωτό κύλινδρο και έπαιζαν σε μια μεγάλη πλαστική πισίνα. Οι δυνατοί άνεμοι ωστόσο, σήκωσαν τον κύλινδρο και μαζί με τα δύο αδελφάκια το «πέταξαν» σε απόσταση 30 μέτρων.

Ο κύλινδρος έως ότου «προσγειωθεί» χτυπούσε ανεξέλεγκτα σε κάγκελα, άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ και σε ένα τοίχο με αποτέλεσμα των σοβαρό τραυματισμό των δύο παιδιών. Άμεση ήταν η αντίδραση όσων παρευρίσκονταν στο λούνα παρκ. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΚΑΒ έλαβε τουλάχιστον τρεις κλήσεις γύρω στις 15:50 με 15:52. Το ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή του δυστυχήματος άμεσα, στις 16:01. Αμέσως τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων». Ο 13χρονος είχε διασωληνωθεί από τους διασώστες, καθώς είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, το αγόρι δεν είχε τις αισθήσεις του και έτσι ξεκίνησαν άμεσα οι προσπάθειες ανάνηψης, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Η αδελφή του εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, καθώς διαγνώσθηκε βαριά θλάση στον πνεύμονα.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ, οι οποίοι εξετάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες.

Το λούνα παρκ ανήκει σε ελληνική εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα. Ο ιδιοκτήτης του δηλώνει ότι είχε άδεια. Όλα τα παιχνίδια αναμένεται να ελεγχθούν από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

http://www.sigmalive.com/news/greece/121446

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
2:29 - 28 Απρ 2014
Σε εφιάλτης κατέληξε η κυριακάτικη βόλτα μιας τετραμελούς οικογένειας.

Ένας 13χρονος και η 9χρονη αδερφή του έπαιζαν στο λούνα παρκ, σε μία πισίνα με μπάλες, όταν ένα δυνατό ρεύμα αέρα σήκωσε τις μπάλες με τα παιδιά και τα χτύπησε με βία στον τοίχο. Και τα δύο ανήλικά παιδάκια τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ στη συνέχεια το άτυχο αγοράκι κατέληξε, ενώ η μικρή κόρη της οικογένειας παραμένει σε σοβαρή κατάσταση έχοντας θλάση στον πνεύμονα.

«Ήμουν στο σπίτι και άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Βγήκα και είδα το κοριτσάκι πεσμένο στο δρόμο», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, κάτοικος της περιοχής.

http://www.trelokouneli.gr/dite-ti-ipe-martiras-gia-tin-tragodia-sto-louna-park-tou-ellinikou/