Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Είστε από αυτούς που λατρεύουν «τον Χριστό στα Σπάτα»; Τότε ελάτε! Φέρτε και το αμάξι σας, να το διαβάσουμε! Μάλιστα, στο διαρκές πανηγύρι μπροστά στο ναό, μπορείτε να αγοράσετε χάντρες για το μάτι, και εικόνες συγχρόνων γεροντο-μάγων αγίων, όπως του Πορφύριου, του Τσαλίκη, του Παΐσιου, και δεν συμμαζεύεται! Στο βιβλιοπωλείο δε το ναού, διατίθεται και η «αγία επιστολή»! Χα!

Διαβάζω:
στην "Πεμπτουσία"
37 mins ago
Αγιορείτικο τριήμερο στα Σπάτα

Ομάδα αγιορειτών πατέρων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο καθηγούμενο γέροντα Εφραίμ, θα επισκεφθούν  την Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής,  με την ευκαιρία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Μαρτίου. 
Οι πατέρες θα συμμετάσχουν στις ακολουθίες του Ιερού Προσκυνήματος του Χριστού στα Σπάτα.

pemptousia.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η σύγχρονη κατάσταση! Διώξαμε το Χριστό και στη θέση του βάλαμε χάντρες, κόκκαλα, εικόνες, ανθρώπους "αγιοποιημένους" Ακατήχητος λαός, που δεν ανοίγει αγία Γραφή να μάθει "δυο αλήθειες" και πέφτει θύμα είτε αγνοούντων είτε και τσαρλατάνων. Ευτυχώς που ακούγονται και κάποιες φωνές, μεταξύ των οποίων και η δικιά σας η επώνυμη - και τολμάμε κι εμείς οι δειλοί ορθόδοξοι να εκφραστούμε μέσα στην ανωνυμία του μπλογκ σας, μη δυνάμενοι να αντέξουμε επώνυμα τους διωγμούς από το θρησκευτικό κατεστημένο.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Με την επανεμφάνιση του μπλογκ, πριν λίγες μέρες, είχα την πρόσθετη χαρά να φιλοξενώ ένα νέο σχολιαστή μας, έναν εκλεκτό συνεργάτη μας, ένα πραγματικό σούπερ-αστέρι!
Και έτσι: Ως… τακτικό «αστέρι», θα τον επισημαίνω στο εξής… Για να μη χάνεται στους περιστασιακούς ανώνυμους μας!..

http://xairete.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5114.html