Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η Ορθόδοξη Νεολαία του Κονγκό, καταγγέλλει τον Έλληνα επίσκοπο εκεί, ότι πηδιέται με έναν μαύρο, και ότι και ο ίδιος είναι μαύρος στην ψυχή και διώκει την τοπική Εκκλησία, το ποίμνιο και τους τοπικούς ιεραποστόλους!


Ο (κίναιδος;) Επίσκοπος, επί το έργον του… 
(σύμφωνα με την καταγγελία της ορθόδοξης νεολαίας του Κονγκό)  

ΜΗΝΥΜΑ
Σήμερα στις 9:52 μ.μ 
Από: Jeunesse Orthodoxe du Congo 
jeunesseorthodoxecg@gmail.com 
Προς: ιστολόγιο «χαίρετε»

Αγαπητοί φίλοι

Αν θέλετε, δημοσιεύσετε την επιστολή μας, διότι δεν έχουμε κανέναν στον οποίο να στραφούμε για να ακούσει τη φωνή μας.
Σχετικά με τα προβλήματα της Εκκλησίας μας, μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί καμιά λύση, έχουμε την εντύπωση ότι όλος ο κόσμος μας έχει εγκαταλείψει, παρά τις πολλές επίσημες επιστολές της Ορθόδοξης Νεολαίας του Κονγκό, που απευθύνθηκαν στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και αφορούσαν τη βλαπτική και αναιδή συμπεριφορά του Επισκόπου απέναντι στην Εκκλησία μας και απέναντι στον πνευματικό μας πατέρα, τον πατέρα Θεολόγο.

Πράγματι, αυτός ο επίσκοπος συνεχίζει να βλάπτει και να καταστρέφει την Εκκλησία μας με τη ζωή του και την ανήθικη συμπεριφορά του.
Εν τω μεταξύ, προς πληροφόρησή σας, έχει βάλει ως σκοπό να αποκλείσει απότην Εκκλησία και να διώξει στο δικαστήριο κάθε πρόσωπ ο που δεν θα ήταν σύμφωνο με τα έργα του, όπως έκανε με τον ιεραπόστολο κ. Δημήτρη Καραμάτσκο, καθώς ο κ. Δημήτρης Καραμάτσκος έχει συνεισφέρει ηθικά,
εκκλησιαστικά και οικονομικά για την Εκκλησία του Κονγκό, ενώ αυτός ο Επίσκοπος αυτό που κάνει για ένα χρόνο που βρίσκεται στο Κονγκό, δεν κάνει τίποτε, το έργο του είναι να χειραγωγεί τους ιερείς στο όνομα του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, να συκοφαντεί και να ξοδεύει τα χρήματα των φτωχών Κονγκολέζων πιστών με το πρόσχημα της ελληνικής κρίσης.

Ίσως έχετε μάθει ότι ο Επίσκοπος πήγε στο δικαστήριο τον ιεραπόστολο κ. Δ. Καραμάτσκο, διότι είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο όλα όσα εμείς είχαμε αποστείλει στον Πατριάρχη και στον ίδιο τον Επίσκοπο. Με τις επιστολές μας θέλαμε να αντιδράσει, αλλά το Πατριαρχείο δεν ακούει κανέναν, δεν ενδιαφέρεται για την Εκκλησία μας. Ο κ. Δ. Καραμάτσκος ήθελε να πληροφορήσει τους Έλληνες για να μάθουν οι άνθρωποι την αλήθεια και το Πατριαρχείο να υποχρεωθεί να βρει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα.

Σε αυτό το δικαστήριο πήγε ως μάρτυρας υπεράσπισης ένα μέλος της δικής μας Νεολαίας που σπουδάζει στην Αθήνα και εμείς από το Κονγκό στείλαμε μια ένορκη κατάθεση σε κάποιον δικαστικό υπάλληλο, όπου βεβαιώνουμε ότι όλα όσα
έγραψε ο κ. Καραμάτσκος είναι αλήθεια. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου αλλά λυπούμαστε γιατί ο Επίσκοπος καταδιώκει έναν ιεραπόστολο. Το γελοίο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο Επίσκοπος γράφει μέσα στην μήνυσή του ότι ο κ. Καραμάτσκος τον συκοφαντεί και τον τρομοκρατεί με όσα γράφει, ενώ είναι αυτός που μας τρομοκρατεί με  αφορισμούς και απειλές ότι θα μας οδηγήσει στη φυλακή, μέσω ενός ιερέα που τον χειραγωγεί.

Εκτός από αυτό το δικαστήριο, που όρισε να απαγορεύσει στον κ. Δημ. Καραμάτσκο να δημοσιεύει στο διαδίκτυο οτιδήποτε αφορά τον επίσκοπο, μάθαμε ότι έχει κάνει δίωξη σε ένα άλλο ποινικό δικαστήριο, που αγνοούμε την ημερομηνία της δίκης.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες μας από ένα Κονγκολέζο του άλλου Κονγκό, ο Επίσκοπος έχει σεξουαλικές σχέσεις μ’ αυτόν τον Κονγκολέζο, ο Επίσκοπος χρησιμοποιεί μια ψεύτικη ταυτότητα «Πάολο Ιταλός, αφιχθείς στο Κονγκό για
να υποστηρίξει το ιεραποστολικό έργο». Αυτός ο τελευταίος (ο Κονγκολέζος) μας περιέγραψε τα δωμάτια της διαμονής της Επισκοπής ακριβώς όπως τα γνωρίζουμε και κερδίζει χρήματα  γι’ αυτή την σχέση του με τον Επίσκοπο.


Τέλος, κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη λύση των προβλημάτων της Εκκλησίας μας. Έτσι θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για τη σταθερότητα της Εκκλησίας μας.

Η νεολαία του Κονγκό

(pour la traduction Dane Milandou)
Nathalie kinzonzi
Irené DIALO
Maria Bassoekela
Christ NZAMBA
Philippe MILANDOU
Christ Le Beau MAHONIO
Arcade SAMBA
Prudent KITSOUKOU
Christ OKOULIS,
Dimitrios MBOKO,
Romanos Dane MILANDOU
Nicolas POATY,
Nicolas Cédric Tchissambou
Ezéchiel NGALIKOUBA,
Brice Mata
Corneille 


ΣΧΕΤΙΚΟ

Παναγιώτης Τελεβάντος: ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ (ΑΡΑΘΥΜΟ)

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

NEO MHNYMA:
Σήμερα στις 1:11 μ.μ.
Από: Jeunesse Orthodoxe du Congo
Προς: Παναγιώτη Μιχαλόπουλο
Διαχειριστή ιστολογίου «χαίρετε»

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το δημοσίευμα σας και την στήριξη σας .
Να σας έχει πάντα καλά ο Θεός .