Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κόβονται σχολικές αργίες.

Διαβάζω:
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 - 12:29

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να αλλάξει τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της σχολικής χρονιάς αλλά και να κόψει δύο σχολικές αργίες.
Τις προθέσεις του υπουργείου για περικοπές αργιών, αλλά και για αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης και λήξης του σχολικού έτους, εκδήλωσε σε συναδέλφους του, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος φαίνεται να προσανατολίζεται από την προσεχή σχολική χρονιά στην κατάργηση δυο σχολικών αργιών: 

Του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή υπάρχει πρόταση να περικοπούν και μερικές άλλες αργίες, όπως για παράδειγμα του Αποστόλου Ανδρέα (30 Νοεμβρίου).
http://www.piraeuspress.gr/society/story/6758/deite-poies-scholikes-argies-kovontai/

ΣΧΕΤΙΚΟ - ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πρόταση του μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως:
"Κατανοώντας την αγωνία του Υπουργού Παιδείας κου Αρβανιτόπουλου για την διεκπεραίωση της ύλης των μαθημάτων μέσα στη σχολική χρονιά, προτείνω την κατάργηση της αργίας, πλέον, της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ως προστατών των γραμμάτων.
Αφού οι μαθητές δεν τιμούν τους Αγίους με την παρουσία τους στους ναούς, η καλύτερη απόδοση τιμής προς τα πρόσωπά τους θα είναι να παραμένουν  μέσα στις αίθουσες κατά την ημέρα αυτή και να κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Το ίδιο να ισχύσει και για την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος."  
http://www.imalex.gr

Σχόλιο Ιστολογίου "Κατάνυξη": 
Ποιος ευθύνεται που πλέον δεν εκκλησιάζονται οι μαθητές κατά την εορτή των Αγίων; Μήπως καλύτερα να διορθώσουμε τα λάθη και τις πρακτικές που οδηγούν στον μη εκκλησιασμό; Πάντως η θέση του σεβασμιωτάτου ταιριάζει απόλυτα με τη νέα μόδα καταργήσεων των αργιών, όπως της Κυριακής.
http://katanixis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1103.html

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, προς katanixis.blogspot.gr:
Σωστά σχολιάζετε!
Και ακόμα: Αφού ο κόσμος δεν εκκλησιάζεται ούτε τις Κυριακές, να καταργηθούν και οι χιλιάδες παπάδες, και οι εκατοντάδες δεσποτάδες που περισσεύουν... Κι ας βάλουν λουκέτο, και, οι εκκλησίες!
Ας μείνουν μερικοί μόνο από αυτούς,  να συνεδριάζουν -με τις μίτρες τους και τους διάκους τους σε κανένα τροχόσπιτο… Και να λειτουργούν πια όπως –παλαιοτέρα- οι θίασοι στα "μπουλούκια" των ξεπεσμένων θεατρίνων!..
Να εμφανίζονται δηλαδή ευκαιριακά (με τις μίτρες τους και τους διάκους τους) σε τίποτε πανηγύρια… Για να τελούν επί τόπου γάμους, και ό,τι προκύψει…
Για να κάνουν τέλος, και, το έθιμο με τα βαρελότα την Ανάσταση... όπου τύχει να βρεθούν εκείνη την ώρα…
Τέτοια, θεάρεστα!
http://katanixis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1103.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: