Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα - ο άρχοντας της χώρας να κάνει τον σταυρό του»


ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13:50
Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα - ο άρχοντας της χώρας να κάνει τον σταυρό του»

Λίγες μόλις ημέρες μετά το θέμα που ανέκυψε με την περίφημη «αθεΐα» του Αλέξη Τσίπρα, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας, σε μια απροκάλυπτη παρέμβαση της Εκκλησίας στα θέματα της Πολιτείας και του πολιτεύματος απαίτησε ο άρχοντας της χώρας να κάνει τον σταυρό του και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να κάνουν το ίδιο προτού ψηφίσουν! 
«Οποιος με πειράξει, το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα, γιατί είναι ποτισμένο από τον Γρηγόριο τον Ε'» είπε σε μια έκρηξή του - κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών στην Αθήνα. Ηταν μια ομιλία στην οποία έθιξε κυρίως πολιτικά θέματα.

Ζήτησε από τους έλληνες ορθόδοξους ψηφοφόρους να κάνουν πρώτα το σταυρό τους προτού ρίξουν τη ψήφο τους στην κάλπη.

«Ο άρχοντας της χώρας μας να κάνει τον σταυρό του. Δε λέμε να κρατάει και κομποσκοίνια – πού να τον βρούμε τέτοιον – αλλά να λέει "πιστεύω στον Χριστό, πιστεύω στην Παναγιά", όχι να λέει “εγώ δεν πιστεύω”».
Και συνέχισε: «Χριστιανέ, άκου να σου πω, η ψήφος είναι τίμιο πράγμα. Πρέπει να κάνεις το σταυρό σου ώστε να ρίξεις το ψηφοδέλτιο», πρόσθεσε.
Και ωρυόμενος φώναξε προς το ακροατήριό του: «Εσύ που ανάβεις καντήλι στην Παναγιά θα δώσεις ψήφο σ’εαυτόν που δεν πιστεύει;».

Και πρόσθεσε ότι η ψήφος πρέπει να αναδείξει «άρχοντα που να πιστεύει στον Χριστό, να τον βλέπουμε στις παρελάσεις»....

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5079801/mhtropoliths-gortynos-to-raso-moy-petaei-trifasiko-reyma/

ΣΧΟΛΙΑ:

1. Μπαρμπαμήτσος
Όλα τα είχε η Μαριορή, οι (τριφασικοί) μουτζαχεντίν της ορθοδοξίας της έλλειπαν.

2. -
Πιο γραφικός πεθαίνεις...
   

3.14:42
Προχωρημένη άνοια.

4. Δαλαλάμας
Με όσους από μας θέλουμε να ρίξουμε 5-6 φάσκελα αντί για ψήφο τί γίνεται; Πρέπει να κάνουμε κι εμείς το σταυρό μας πριν απ’ τη φασκελοδότηση, ω άρχοντα του άμβωνα;
  
5. ΑΝΤΟΝΙΟ
ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ..... ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΕΊΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ Η, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ...., ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ...! ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.....! Εδώ σ εμάς.... ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΑΚΟΜΑ????

6. Πιστεύω στη μίζα
Μα μέχρι τώρα οι άρχοντες της χώρας με το αποδεδειγμένα πλέον, καταπληκτικό έργο, δεν έλεγαν "πιστεύω στον Χριστό, πιστεύω στην Παναγιά";

7. Μάνος
Η εκκλησία της Ελλάδας έχει χάσει εδώ και χρόνια τον ρόλο της και την αποστολή της. Αγκυλωμένη σε καλούπια του μεσαίωνα χρησιμοποιεί σχεδόν μονοπωλιακά την έννοια της αμαρτίας και της ενοχής για να πουλήσει -παλι μονοπωλιακά το μοναδικό της προιόν, την εννοια της συγχώρεσης. Με αυτό το σχήμα πορεύεται απο συστάσεως του ελληνικού κράτους. Πλέον που οι έννοιες ειδικά της ενοχής και της αμαρτίας έχουν ξεχειλώσει με τις ευλογίες ψυχολόγων, κοινωνιολόγων αλλα και του κοινού νου, έχει ξεθωριάσει και η έννοια της συγχώρεσης.[...] 

Η έκκλησία της Ελλάδος λοιπόν αντί να προσπαθήσει να κατανοήσει και να εντάξει την μεταφυσική αναγκη της πίστης στους σημερινούς καιρούς και αντί να ασχολείται με την ανάλυση των μεγίστων φιλοσοφικών ερωτημάτων που ανακύπτουν καθώς η ανθρωπότητα προχωρά και εξελισσεται προτιμά να λειτουργία σαν διεκπαιραιωτική δημόσια υπηρεσία με συγκεκριμένη λειτουργεία που αγωνιά οτι θα καταργηθεί γιατί δεν έχει πλέον αντικείμενο και οι υπαλληλοι της θα μπουν στην διαθεσιμότητα. Σαν γνησια σκοταδιστικό και οπισθοδρομικό πλαίσιο αφου οι περισσότεροι που την απαρτίζουν ειναι άνθρωποι κομπλεξικοί και φοβικοί ψάχνει με αγωνία μάγισσες να ρίξει στη φωτιά για να επιβεβαιώσει την υπαρξη της. 
Το μοναδικό όπλο που έχει η εκκλησία της Ελλάδος πλέον είναι οι στρατιές κυρίως αμόρφωτων, κομπλεξικών και φοβικών ανθρώπων που καταπίνουν αμάσητο ότι τους δίνει και που προφανώς απέχουν απο κάθε διαδικασία ανάλυσης και φιλοσόφησης... [...] 
Ας πει στον μητροπολίτη Γορτύνης οτι το συνταγμα μας προβλέπει πλήρη ελευθερία και ιδιοκρισία στην διαδικασία της ψήφου. 
Με το να κατευθύνει την ψήφο του ελληνικού λαού έστω όσων πρόσκεινται στην εκκλησία προς δυνάμεις εξουσίας που κλείνουν το μάτι στην εκκλησία παραβιάζει την έννοια του συντάγματος και υποτιμά τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται. Τα δεινά που υφίσταται ο ελληνικός λαός, η διαφθορά που βιώνει, το τερατώδες κράτος που τον ταλαιπωρεί καθημερινά στηθήκανε απο ανθρώπουε που κάνανε τεράστιους σταυρούς αλλα που δεν τιμήσανε τον όρκο που δώσανε στον Θεο σε κάθε ορκομωσία στην βουλή. 
Τα σκάνδαλα στα οποια εμπλέκεται η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος που ζημιώσανε το ελληνικό δημόσιο επίσης. Ειναι τραγικό να μας ζητάνε να πιστέψουμε οτι όποιος κάνει μπροστά στις κάμερες τον σταυρό του και φιλάει την εικόνα είναι πράγματι πιστός-αυτό αφορά και τους ίδιους τους παπάδες δυστυχώς χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Πίσω απο τα τριφασικά ράσα κρύβονται συχνά άνθρωποι με πάθη, φοβίες και μίση για τους συνανθρωπους τους, γυναίκες, ομοφυλόφιλους, αλλοθρησκους. 
Ο Γορτύνης και ο κάθε ένας κληρικός που παιρνει τον λόγο σημερα δεν έχει τιποτε να πεί ουσιαστικό για την σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου, έχει όμως πολλές ιδέες για την σωτηρία του μαγαζιού του...
  
8. αντωνης
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μανο θεωρώντας οτι η σημερινή "Εκκλησία" εχει τόσο απομακρυνθεί απο τη διδασκαλία του Χριστού μέσα απο τα Ιερά Ευαγγέλια που προξενεί μεγάλες βλάβες. Απλά το "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" το ερμηνεύω ως αΠοδοκιμασία της αλλαζωνείας και εγωπάθειας και της τάσης πολλων απο εμάς να θεωρούμε οτι τα ¨ξερουμε όλα". Ευτυχώς τουλάχιστο δεν ειναι όλοι οι "εκπρόσωποι" της Εκκλησίας έτσι. 

Αντωνης Μαγγανάς, Καθηγητής Παντείου.
  
9. ΒΠ
Αμόρφωτοι και οπισθοδρομικοί, σε άλλες χώρες βιάζουν παιδιά, στη δική μας σκορπούν μίσος και μισαλλοδοξία οι παπάδες... [...] Κρίνοντας εξ ιδίων βέβαια, πιστεύουν ότι χωρίς το φόβο οι άνθρωποι θα σταματήσουν να θρησκεύονται. Και δίκιο έχουν, προφανώς, αυτό μας έλειπε οι μορφωμένοι να ήταν και φανατικοί σαν τον τράγο...

10. Nikolas2014
Πετάς τριφασικό ρευμα; Πρόσεχε μην ακούσεις στο δρόμο "Μωρή κουλή, εσύ με το γένι και το μαύρο το ριχτό, πήρε φωτιά ο κ.... σου!"

11. GPP
Δυστυχώς για όλες αυτές τις ανοησίες που λένε οι Ιεράρχες, δεν φταίνε αυτοί, αλλά η δεξιά παράταξη της πολιτείας (ΝΔ), που τους προσκυνά και τους κάνει όλα τα χατήρια (Βατοπέδι,Αχαϊα κλπ). Συνεχίστε κύριοι της ΝΔ το τροπάριο και σε λίγο η Ελλάδα θα έχει Ορθόδοξη δημοκρατία Ισλμικών προδιαγραφών !!

12. Σωτήρης
Τι δουλειά έχει ο κλήρος και μπαίνει σε ξένα χωράφια? Μήπως δεν εχουν καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος τους? Αμα θέλεις Σεβασμιώτατε φτιάξε δικό σου κόμμα και πολιτεύσου, δε σε εμποδίζει κανείς, που ξέρεις ο λαός μπορεί να σε ψηφίσει. Μην κάνετε τον ιεροεξεταστή πιά, ο κόσμος είναι ελεύθερος καταλάβετέ το.


http://www.tanea.gr/news/greece/article/5079801/mhtropoliths-gortynos-to-raso-moy-petaei-trifasiko-reyma/

ΣΧΕΤΙΚΟ: 5 hours ago
Μητροπολίτης σε παραλήρημα: «Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα»!
http://www.koutipandoras.gr/article/105266/mitropolitis-se-paralirima-raso-moy-petaei-trifasiko-reyma

ΣΧΟΛΙΑ:

1. Penny Rimbaud
Όποιος δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ παρακαλώ να πάρει μια μπαλαντέζα και να πάει να συνδεθεί με το ράσο του...πάραυτα

2. Bartleby Penny Rimbaud
Άσε που δεν χρειάζεται και μπαταρίες ο δονητής (ενεργοβόρον ιερόν σκεύος, δημοφιλέστατον εις την ιεραρχίαν, ιδίως στα υψηλά κλιμάκια... χρησιμοποιείται ως βοήθημα εις πλήθος μυστηρίων)

3. Net Netcafe
Λόγια αγάπης. Όπως μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός ο Ναζωραίος.

4. xristos
Κάτι τέτοια το πατώσανε το μαγαζάκι σας παπάδες, σοβαρευτείτε γέροι άνθρωποι...

5. katamaran-dameko
Δυστυχώς εσείς γελάτε, αλλά προσωπικά σαν χριστιανός ορθόδοξος, λυπάμαι που υπάρχουν τόσα θύματα ώστε να πιστεύουν ότι ο Σαμαράς πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι. Τουλάχιστον ο Τσίπρας είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και ας χάσει μερικούς ψήφους από φανατικούς όπως ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης .

6. akis tigas
Αλλαχ ου ακ μπαρ ! Κοινώς : ο θεός είναι μεγάλος! Οι Χομεϊνί στην Αθήνα , ! Πολύ γέλιο! Ε ρε παπάδες και σας έβλεπε τώρα ο Ιησούς .. Θα σας είχε πεθάνει στις σφαλιάρες!

7. Comando Nick
Λευκή στολάρα με τα χέρια δεμένα στην πλάτη και βουρ στο Δαφνί...

8. g4freeman
Η πελατεία μειώνεται, τα μαγαζάκια κλείνουν, τα αφεντικά αγχώνονται. Τραγιά. Σκατοφασισταριά.
Α, ήταν και ο γλίτσας ο Λυκουρέντζος εκεί. Όλα καλά τράγε, αφού έρχεται στις παρελάσεις κι αυτός και τα λοιπά δουλικά, δεν έχεις παράπονο.

9. ftp
Τι δουλειά έχεις εσύ μωρή υστερικιά να μου πεις εμένα και του κάθε "εμένα" τι θα ψηφίσω;
Τράβα πέτα μια γείωση στο ράσο να ισιώσεις, γιατί η θεραπεία ηλεκτροσόκ δε σε πιάνει.

10. to psaxtiri
εχει και μπριζα πισω για τις μπαλαντεζες;

http://www.koutipandoras.gr/article/105266/mitropolitis-se-paralirima-raso-moy-petaei-trifasiko-reyma

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Επειδή είστε μια παρέα που ομοφώνως και εν χορώ γίνεστε αντίθετοι με την θέση και την ενέργεια του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γόρτυνος κκ Ιερεμία, θεώρησα ευκαιρία να εκθέσω και εγώ την άποψή μου. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος από τα γεννοφάσκια μου, πολιτικό ον με έντονη πολιτική δράση , σκέψη και αντανακλαστικά. Είμαι 40 ετών, γενιά βιασμένη πατόκορφα (προσωπική εκτίμηση). Όταν διαβάζω τον Μακρυγιάννη, τον Παπαδιαμάντη, τον Κόντογλου, τον Αγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, εκείνη η Ελλάδα με αγγίζει. Μελέτησα εσχάτως και θα εκπλαγείτε (γιατί κάποιοι παρεκτραπήκατε στο σχολιασμό σας για τον Σεβασμιώτατο) πως η συμπεριφορά σας αυτή είναι αποτέλεσμα της εκκοσμίκευσης της Εκκλησίας. Το θέμα είναι μεγάλο, αν σας ενδιαφέρει διαβάστε! Σας κάνω και μια τελευταία ερώτηση:τι απουσιάζει περισσότερο από τη ζωή μας; Εγώ νομίζω πως απουσιάζει ο ηθικός νόμος.
Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά η μη στην αυτοκαταστροφή της κοινωνίας. Κοντολογίς γράψε ότι θέλεις , αντέδρασε όσο χυδαία θέλεις , πάτησε caps lock και κάντα όλα λαμπόγιαλο εδω μέσα, σε μια κοινωνία χωρίς ηθικό νόμο και αξίες οι άνθρωποι χωρίζονται σε 2 κατηγορίες : σε αυτούς που μπορούν να σκοτώσουν και στους άλλους.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σας απαντώ, κύριε anargiros xrisos στο... «Επειδή είστε μια παρέα που ομοφώνως και εν χορώ γίνεστε αντίθετοι με την θέση και την ενέργεια του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γόρτυνος κκ Ιερεμία», και σας λέω:

1. Εγώ, ως χριστιανός, ως εκκλησιαστικός άνθρωπος (κατηχητής και Αναγνώστης) δεν είμαι παρέα με κανέναν, με καμιά χριστιανο-φασιστική παράταξη (είναι δυστυχώς τέτοιοι, πολλοί άλλοι, της κατηγορίας δηλαδή των φασιστο-χριστιανών) αλλά είμαι ανεξάρτητος και ανήκω μόνο στο Χριστό.
Έτσι, δεν είμαι – πολύ περισσότερο- παρέα, ούτε με κοσμικούς τύπους όπως είναι οι σχολιαστές – επικριτές του σεβασμιότατου σας.
Ωστόσο όμως, οι επικρίσεις όλων αυτών των ανθρώπων είναι εύστοχες και δικαιολογημένες, διότι ο σεβασμιότατος σας, βγήκε να πολιτικολογήσει με τρόπο προκλητικό, με τη γνωστή του ιστορία και... υστερία.
Δυστυχώς για εσάς, μιλάτε σε έναν άνθρωπο -στον διαχειριστή του μπλογκ αυτού, που τον γνωρίζει τον Ιερεμία (Παναγιώτη Φούντα) από τα νιάτα του!

Τον γνωρίζω τον άνθρωπο αυτόν, από τότε που ήταν λαϊκός, από τότε που είμασταν μαζί στην αδελφότητα «Ο Σταυρός», του αείμνηστου Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη.
Δυστυχώς, ακόμα, πάρα το ότι είχα έγκαιρα προειδοποιήσει (πριν από χρόνια) ότι τα σαλεμένα μυαλά του κυρίου αυτού (του σημερινού μητροπολίτη) θα προκαλέσουν σάλο και ζημιά στην Εκκλησία μας, δεν με άκουσαν!

2. Όπως δεν με άκουσαν και πριν από 8 χρόνια με την εκταφή του Βησσαρίωνα, όταν είπα από την πρώτη μέρα ότι θα γελοιοποιηθεί ξανά η Εκκλησία με τέτοια πονηρά τεχνάσματα, τεχνάσματα αγιοποίησης με παπική νοοτροπία, με αυτήν της μουμιοποίησης δηλαδή. Και δυστυχώς επαληθεύτηκα.

3. Όπως δεν με άκουσαν και για τον γέροντα Παΐσιο όταν διαπίστωσα αμέσως μετά το θάνατο του ότι σκοτεινές δυνάμεις επεξεργάζονται την προβολή του γέροντα, να τον εμφανίζουν όπως αυτοί θέλουν, με σκοπό την κατασκευή ενός εκτρώματος («οσίου Παϊσίου», τάχα) κομμένου και ραμμένου στα μέτρα τους.
Έτσι, φτάσαμε σε νέα γελοιοποίηση της Εκκλησίας, και για το θέμα αυτό.

4. Είχα επίσης προειδοποιήσει και για το θέμα του Παντελεήμονα Μπεζενίτη, προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο με αυτόν (κατάχρηση χρημάτων μονής – ομοφυλοφιλία, κλπ), σκάνδαλο που συγκλόνισε κι αυτό την Εκκλησία πρόσφατα. Ούτε τότε με άκουσαν!

Και ο κατήφορος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίζεται! Δυστυχώς!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...
Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα - ο άρχοντας της χώρας να κάνει τον σταυρό του»

http://xairete.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2354.html