Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Νέο έργο: «Ο Indiana Jones, και το εξαφανισμένο σκήνωμα...» ...του -με τη βούλα του Βαρθολομαίου, νέου μας «αγίου», γέροντα Πορφύριου! Χα!

 Νέο έργο: «Ο Indiana Jones, και το εξαφανισμένο σκήνωμα...» 
...του -με τη βούλα του Βαρθολομαίου, νέου μας «αγίου», γέροντα Πορφύριου! Χα!

Ο γέροντας Πορφύριος, που για πρώτη φορά τιμάται επίσημα η μνήμη του σήμερα, πέθανε μόλις πριν από 22 χρόνια…
Δεν  πέθανε στο κτήμα του, στο Μήλεσι Αττικής (κοντά στον Ωρωπό), όπου είχε εγκατασταθεί από τον Ιούνιο του 1979 (εκεί όπου και τον είχα επισκεφτεί, περί το 1982) και στο οποίο ήταν η αδελφή του εκεί, Γενικός Δερβέναγας…
 

Πέθανε ήσυχος -μακριά από τους οπαδούς του, στο Άγιον Όρος, όπου πήγε (όχι για διακοπές μάλλον) τον Ιούνιο του 1991. 
«Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου», το… μέγαρο!!!..

Είχε αφήσει δηλαδή τότε, το μέγαρο το οποίο είχε χτισθεί στο μεταξύ στο κτήμα του (είχε αφήσει και την αδελφή του, βέβαια) και πήγε στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους, εκεί όπου είχε καρεί μοναχός πριν από περίπου 70 χρόνια. 
Εκεί δε, άφησε και την τελευταία του πνοή, στις 4:31΄ (λέει ο "βίος" του), το πρωί της 2-12-1991 (τότε, ήμουν καθηγητής στη Σιβιτανίδειο).
 

Εκεί λοιπόν και ετάφη, στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους, (χωρίς την παρουσία της αδελφής του, βέβαια) και μετά… εξαφανίστηκε!
Δηλαδή,  σ΄ αυτόν τον τάφο που τον είχαν θάψει τότε, είναι θαμμένος τώρα άλλος μοναχός…
 

Προφανώς τα οστά του, μετά την καθιερωμένη εκταφή, έχουν ριχτεί σε κάποιο κενοτάφειο με τα οστά πολλών άλλων μοναχών, εκεί στα λεγόμενα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους.
Κάποια στιγμή όμως, κάποια οστά, θα εμφανιστούν από το πουθενά, κάποιοι θα ισχυριστούν ότι είναι το γνήσιο λείψανο του «αγίου» το οποίο κάποιοι υποτακτικοί του το είχαν κρύψει με εντολή του σε απρόσιτο μέρος… Κάτι τέτοιο διαδίδεται!!!
 

(Ερώτηση: Η αδελφή του, ζει; Το γνωρίζει αυτό το «απρόσιτο» μέρος; Αν ναι, το έχει αποκαλύψει και σε άλλους; Ο Indiana Jones, τι λέει για όλα αυτά;)
Εκεί στο κτήμα του, στο Μήλεσι Μαλακάσας (στο λεγόμενο Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος), δεν υπάρχει (ακόμα) λείψανο για προσκύνηση… 
Υπάρχει μόνο το κρεβάτι του, το οποίο και το στόλισαν κατάλληλα -με εικόνες, και ξάπλωσαν επάνω και ένα… πετραχήλι! 
Στο μεταξύ, σήμερα, στην πανηγυρική ανακήρυξη του γέροντα σε άγιο, εκεί στο κτήμα του, στη Μαλακάσα Αττικής… Πάνω στην αναμπουμπούλα, ο (νάνος;) Δεσπότης (ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνας, από το Φανάρι;) -μέσα στο ιερό, στιμπάει και το μάγουλο του πιτσιρικά!..
ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Μέχρι να βρεθεί λοιπόν, το εξαφανισμένο σκήνωμα -του φρέσκου μας αγίου, του παπα-Πορφύριου...

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
DESPOTADES-KAI-PAIDAKIA (25 αναρτήσεις)

http://xairete.blogspot.gr/search/label/DESPOTADES-KAI-PAIDAKIA