Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το πανηγύρι της Λειψανικής Εκκλησίας της Ελλάδος, συνεχίζεται…


  Το πανηγύρι της Λειψανικής Εκκλησίας της Ελλάδος, συνεχίζεται…

1. Οι καλογριές, συμπληρώνουν με κουβάδες  χώμα στον τάφο του καλογέρου Παΐσιου προς αναπλήρωση αυτού που παίρνουν από εκεί οι επισκέπτες -οι πιστοί προσκυνητές, για φυλαχτό…
 

2. Ο παπα-Βησσαρίωνας εξακολουθεί να λειώνει στη γυάλα του, και όσο κι αν τον παστώνουν για να το κρύψουν αυτό, το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο αποκρουστικό…
 

3. Αποκρουστικός είναι επίσης και ο σκελετός (ο γυναικείος;) που εκτίθεται -σε γυάλα κι αυτός, στο μοναστήρι του «αγίου» Εφραίμ στη Νέα Μάκρη!..
 

4. Τυχερός ωστόσο είναι ο «άγιος» Πορφύριος του οποίου τα λείψανα εξαφανίστηκαν μετά την εκταφή του. Έτσι προχθές στη τελετή της αγιοποίησης του, οι πιστοί – εκεί στο μέγαρο του στη Μαλακάσα – προσκύνησαν το καλοστρωμένο του κρεβάτι, πάνω στο οποίο ήταν ξαπλωμένο ένα πετραχήλι του!
 

5. Πιστή λοιπόν στο πρόγραμμα της, η Λειψανική Εκκλησία της Ελλάδος, συνεχίζει τώρα με τον όσιο Πατάπιο,  ένα μάτσο κόκαλα και μια νεκροκεφαλή, ντυμένα με ράσο που εκτίθενται κι αυτά ως… άφθαρτο τάχα λείψανο του αγίου…
 

Όπως μαθαίνω  λοιπόν:
 

Στο Λουτράκι Κορινθίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένονται οι (νεκρόφιλοι;) προσκυνητές για να τιμήσουν την μνήμη του Οσίου Παταπίου στην ομώνυμη γυναικεία μονή.
 

Θα τελεσθούν ιερές ακολουθίες, στις οποίες θα προεξάρχει, προσκεκλημένος του μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο μητροπολίτης Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.

6 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...


Αγαπητέ κ. Μιχαλόπουλε

Πράγματι, αυτό συμβαίνει στον τάφο του γ. Παϊσιου, που τον έχω επισκεφθεί αρκετές φορές.
Δεν παίρνουν απλώς το χώμα για φυλακτό, που είναι βέβαια δεισιδαιμονία, αλλά ορισμένοι βάζουν το χώμα σε ένα ποτήρι νερό και πίνουν κάθε πρώϊ, σαν αγιασμό, που αποτελεί βέβαια, ένα άλλο είδος "Ορθόδοξης" μαγείας, ένα άλλο είδος -ας πούμε- φανουρόπιτας και όλα αυτά με τις ευλογίες της Εκκλησίας!

ικ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Γέροντας Παΐσιος: Ένας (υποψήφιος) «άγιος», σούπερ-σταρ!.. Να τον πιεις, στο ποτήρι, που λένε! Όχι ακριβώς τον ίδιον, βέβαια, αλλά το… νερωμένο χώμα από τον τάφο του!.. Σαν… πρωινό ρόφημα, ένα πράγμα!

http://xairete.blogspot.gr/2013/12/blog-post_435.html

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...


Αγαπητέ κ. Μιχαλόπουλε

Μπορεί ο γ. Παϊσιος να είναι υποψήφιος για αγιοκατάταξη, πλην όμως γνωρίζετε αγιοκατατάξεις γεροντάδων από το Φανάρι, που να έχουν δηλώσει, το πότε θα πάρουμε την Πόλη και την αγιά Σοφιά και σ' αυτό θα βοηθήσει το ξανθό γένος (δηλ. ο άσπονδος φίλος του), ο πασών των Ρωσιών, Κύριλλος;

Ας θυμηθούμε το καταχέριασμα ενός άλλου πρόσφατου αγίου (του Πορφύριου) προς τον γ. Παϊσιο, για τα θέματα αυτά, με επιβολή μάλιστα επιτιμίου!

"Υπάρχει επιστολή σε Μονή του αγίου Όρους (Κουτλουμουσίου), που απέστειλεν ο γ. Πορφύριος στον γ. Παϊσιο, η οποία λέγει: «αγαπητέ μου γ. Παϊσιε, τι έπαθες; Εάν θα απελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη, αυτό είναι έγνοια των πολιτικών και στρατιωτικών, όχι των μοναχών, ούτε των Αρχιερέων καν. Εάν θα ‘ρθει ο Αντίχριστος αυτό πρέπει να είναι έγνοια των Αρχιερέων και αυτοί έχουν ευθύνη να πληροφορήσουν τον κόσμο και όταν θα 'ρθει εκείνη η ώρα, θα αναδείξει ο Θεός Αρχιερείς φωτισμένους, να φωτίσουν με τη σειρά τους τον κόσμο. Εμείς οι μοναχοί και οι ιερομόναχοι λειτουργούμεν, οι μεν ιερομόναχοι υπέρ της σωτηρίας του σύμπαντος κόσμου και οι μοναχοί κλαίμε για τις αμαρτίες μας. Σου θέτω επιτίμιο, επειδή σε αγαπώ και επειδή και εσύ αγαπάς πολύ το Χριστό, να μη ξαναμιλήσεις γι’ αυτά, απ’ την πολύ σου αγάπη, που έχεις για τη Μ. Ασία και τον Ελληνισμό». Ο γ. Παϊσιος έκανε υπακοή και έκτοτε λελογισμένα εσιώπησε γι’ αυτά τα πράγματα" (Μαρτυρία Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου).

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Μπορεί ο γ. Παϊσιος να είναι υποψήφιος για αγιοκατάταξη, πλην όμως γνωρίζετε αγιοκατατάξεις γεροντάδων από το Φανάρι, που να έχουν δηλώσει, το πότε θα πάρουμε την Πόλη και την αγιά Σοφιά και σ' αυτό θα βοηθήσει το ξανθό γένος (δηλ. ο άσπονδος φίλος του), ο πασών των Ρωσιών, Κύριλλος;»

Έχετε δίκιο! Το οικουμενικό πατριαρχείο, υπάγεται (διοικητικά) σε μια τουρκική υπηρεσία, και δεν μπορεί να αποφασίσει κάτι, που –πρώτα από όλα είναι αντίθετο με τα τούρκικα συμφέροντα!
Άλλωστε, τούρκος υπήκοος είναι και ο ίδιος ο Πατριάρχης... Είναι -ως γνωστόν, και, αξιωματικός του τούρκικου στρατού, βέβαια!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν το γνώριζα αυτό το περιστατικό ανάμεσα στον Παΐσιο και τον Πορφύριο! Είχα διαβάσει μόνο όσα κυκλοφορούσαν οι χριστιανο-φασίστες στο διαδίκτυο... Δηλαδή κάποια κείμενα του Πορφύριου λέει, με επαίνους για τον Παΐσιο, με θαυμασμό για τη διορατικότητα του.
Σύγκρινε λένε τον εαυτό του με τον Παΐσιο (συζητώντας με κοινούς οπαδούς τους) και τον αποκαλούσε έγχρωμη τηλεόραση, ενώ ο ίδιος λέει ήταν ασπρόμαυρη! Χα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Ο γ. Παϊσιος έκανε υπακοή και έκτοτε λελογισμένα εσιώπησε γι’ αυτά τα πράγματα»

Δηλαδή ο Παΐσιος σώπασε, διότι δεν ήθελε να καταχερίσει κι αυτός με τη σειρά του τον Πορφύριο; Να του απαντήσει δηλαδή ότι αυτός εκεί πάνω στο άγιο όρος, δεν κάνει μαγικά κόλπα σαν κι αυτόν εκεί κάτω στη Μαλακάσα, και ότι λέει, ό,τι του τα υπαγορεύει το πνεύμα του θεού...

Ώστε λοιπόν υπάρχει τέτοια επιστολή!
Φαίνεται πως την γνώριζε ο Βαρθολομαίος, και έτσι αντάμειψε τον επιστολογράφο με την αγιοποίηση του! Χα!