Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Θέμα: Ενημέρωση από την εκκλησία του Κονγκο Μπραζαβίλ


Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 - 1:22 μ.μ.
Απο: Jeunesse Orthodoxe du Congo
jeunesseorthodoxecg@gmail.com
Προς: Ιστολόγιο "χαίρετε"
michalopoulos_p@yahoo.gr
Θέμα: Ενημέρωση από την εκκλησία του Κονγκο Μπραζαβίλ

Αδελφοί μας στην Ελλάδα,

εμείς οι νέοι και οι πιστοί του Κονγκό-Μπραζαβίλ σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε μέσα από την ιστοσελίδα σας στη λύση ενός πολύ μεγάλου προβλήματος της Εκκλησίας μας.  

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μας έστειλε πριν λίγους μήνες έναν επίσκοπο, που από την ώρα που ήρθε στο Κονγκό μόνο κακό κάνει στην Εκκλησία μας. 

Ύστερα από τον άδικο διωγμό του πνευματικού μας πατέρα και ιδρυτή της Εκκλησίας του Κονγκό του π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου απέλυσε 4 νέους από τις δουλειές τους ενώ αφόρισε δυο νέους και παρά τις διαμαρτυρίες μας, παρά την επιστολή που στείλαμε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄, η κατάσταση παραμένει η ίδια. 

Εκτός από τα παραπάνω όμως, όπως θα διαβάσετε στις επιστολές μας, η τοπική αστυνομία μας ενημέρωσε για τη νυχτερινή ζωή του επισκόπου μας και αυτό είναι σκάνδαλο μεγάλο για την Εκκλησία μας. 
 

Οι πιστοί είναι αναστατωμένοι. Μαζέψαμε υπογραφές για να φύγει αυτός ο άνθρωπος γιατί μόνο κακό κάνει με τη συμπεριφορά του, αλλά ενώ στείλαμε μια επιστολή στον ίδιο, που τον ειδοποιήσαμε ότι αν δεν φύγει, όπως θέλουν οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό θα αναγκαστούμε να δημοσιεύσουμε τα κατορθώματά του στα μέσα ενημέρωσης του Κονγκό και της Ελλάδος.  

Επιστολή  στείλαμε και στον Πατριάρχη, όπου τον ενημερώσαμε για όλα αυτά τα θέματα, αλλά καμιά λύση δεν δόθηκε. 

Μας θεωρούν υπανάπτυκτους, και έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα εκφοβισμού των πιστών με τη βοήθεια δυο ιερέων, που τους έδωσε αξιώματα ο επίσκοπος για να τους έχει στο χέρι του. 
Οι πιστοί είναι τρομοκρατημένοι μετά τους αφορισμούς των δύο νέων και φοβούνται αυτές τις πνευματικές τιμωρίες.

Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τις επιστολές μας αυτές και να μας βοηθήσετε να απαλλαγεί η εκκλησία μας από τον άνθρωπο αυτό που σκανδαλίζει τους πιστούς και μόνο κακό μας κάνει.

Οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό Μπραζαβίλ
Οι αντιπρόσωποι των νέων και των πιστών του Κονγκό Μπραζαβίλ

Christ Le Beau MAHONIO, Αντιπρόεδρος της νεολαίας – ενορία Αγίου Δημητρίου
Prudent KITSOUKOU, Σπουδαστής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κινσάσα Άγιος Αθανάσιος
Christ OKOULIS, Πρώην γραμματέας της Επισκοπής
Dimitrios MBOKO, Γραμματέας της νεολαίας της ενορίας της Αναστάσεως
Romanos Dane MILANDOU
Nicolas POATY, Πρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναστάσεως
Nicolas Cédric Tchissambou
Ezéchiel NGALIKOUBA, Πρώην νεωκόρος και αναγνώστης– Ενορία Αγ. Δημητρίου


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Άχ! 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ 

12 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ανοιχτή επιστολή προς τον επίσκοπο Παντελεήμονα,

Θεοφιλέστατε,
είναι από βαθιά λύπη που νέοι και ορθόδοξοι πιστοί, ερχόμαστε να σας γράψουμε ώστε να σας παρουσιάσουμε τον απολογισμό σας κατά τη διάρκεια των έξι μηνών σας στην Ορθόδοξη Επισκοπή του Κονγκό-Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, επειδή η εκκλησία είναι επίσης η φωνή των πιστών, επειδή ένας ποιμένας χωρίς τα πρόβατα δεν είναι τίποτα, μάλιστα όντας χωρίς ποιμένα στο παρελθόν ήμαστε ήρεμοι, τώρα ιδού αυτά που έχεις προκαλέσει:
1. Κλίμα αντιπαλότητας ανάμεσα στους ιερείς μας.
2. Συντρίβετε την επαγγελματική σταδιοδρομία των δύο νέων του Dolisie χρησιμοποιώντας τη δυσφήμιση στο υπουργείο εργασίας, και θέλετε να πείτε ψέματα ότι είναι η φτωχή λογίστρια γραμματέας που σας έχει συμβουλέψει άσχημα, ενώ αυτή δεν το αναγνωρίζει αυτό.
3. Μόλις πρόσφατα τιμωρήσατε με ακοινωνησία κρυφά δύο νέους της εκκλησίας χωρίς μια νόμιμη διαδικασία, ακριβώς για να εκφοβίσετε άλλους και να πάρετε εκδίκηση.
4. Χρησιμοποιήσατε συκοφαντίες και πολλή κριτική για τον πατέρα Θεολόγο, από την άφιξή σας με στόχο να δημιουργήσετε επανάσταση, διαίρεση και να επιτύχετε το κλείσιμο του μοναστηριού, του ορφανοτροφείου και τελικά την απέλαση του ιεραποστόλου και βαπτιστού της ορθόδοξης Εκκλησίας του Κονγκό εδώ και εννέα χρόνια.
5. Δεν σεβαστήκατε τους Προέδρους των Ενοριακών μας Επιτροπών (Αγίου Δημητρίου, Αναλήψεως και Αγίας Φωτεινής) εξαιτίας του σχεδίου τους της ειρήνης και της επανένωσης. Τους εκδιώξατε σαν χοίρους από το γραφείο σας.
6. Αλλάξατε το παραδοσιακό σεμινάριο των νέων σε «1ο Συνέδριο» με στόχο να δημιουργήσετε μια κίνηση των νέων σύμφωνα με την ανήθικη εικόνα σας μαθαίνοντάς τους ένα λεξιλόγιο ξεδιάντροπο (μαλάκα, πούστη, αρχίδι).
7. Εκθέσατε όλα τα ιδιωτικά προβλήματα της ορθόδοξης εκκλησίας του Κονγκό στο επίπεδο των ιδρυμάτων του Κονγκολέζικου Κράτους, στέλνοντας φωτοαντίγραφα. Συγχέετε τη διαχείριση μιας ιδιωτικής επιχείρησης με τις υποθέσεις της Εκκλησίας στο Κονγκό Μπραζαβίλ.
8. Προσπαθήσατε να επαναπατρίσετε τον ιεραπόστολο π. Θεολόγο στην Ελλάδα με τη μέθοδο χρήσης των στρατιωτικών δυνάμεων και χάρη στην παρέμβαση των Προέδρων των επιτροπών αυτό δεν πραγματοποιήθηκε.
9. Θέλετε να καταστρέψετε το σύστημα της διδασκαλίας του επιδοτούμενου σχολείου μας, και να δημιουργήσετε ανεργία υπογράφοντας σύμβαση με το Κράτος επειδή δεν έχετε χρήματα.
10. Τελικά όλοι οι πιστοί παρά την ησυχία, είναι σοκαρισμένοι να βλέπουν έναν Επίσκοπο καπνιστή 100%, να κυκλοφορεί με πολιτικά ρούχα τη νύχτα μέσα στις οδούς του Pointe-Noire, οι αστυνομικές αρχές είναι ήδη σε γνώση των νυχτερινών σκανδάλων σας. Στο Dolisie επίσης το CNSS (Εθνικό Ταμείο κοινωνικής Ασφάλειας) και το ONEMO (Εθνικό Γραφείο Απασχόλησης και Χειροτεχνίας) μένουν έκπληκτοι για τις μεθόδους της εργασίας σας.
Συμπερασματικά: Εάν σκληρύνετε την καρδιά σας, θα αποκαλύψουμε το πιο μεγάλο σκάνδαλό σας παντού στον κόσμο με όλες τις απαραίτητες αποδείξεις.
α. Να άρετε τον παράνομο αφορισμό των νέων του Dolisie
β. Να αποσύρετε το υπόμνημα της δυσφήμησης από το υπουργείο εργασίας
γ. Να αποσύρετε το υπόμνημα της απέλασης του ιεραποστόλου αρχιτέκτονα π. Θεολόγου, για να συνεχίσει τις κατασκευές του στο Κονγκό Brazzaville.
δ Να παραιτηθείτε με τιμή ως Επίσκοπος του Κονγκό-Γκαμπόν.
Η Ορθόδοξη Νεολαία της Εκκλησίας του Κονγκό και οι πιστοί.
Pointe- Noire, 15 Αυγούστου 2013

P. MICHALOPOULOS είπε...

Pointe Noire, 28 Αυγούστου 2013

Προς τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας
κ. κ. Θεόδωρο Β΄

Μακαριότατε, ευλογείτε,
η Ορθόδοξη Νεολαία του Pointe Noire Κονγκό Brazzaville έχοντας συμπαραστάτες και τους πιστούς σας απευθύνει αυτή την επιστολή για να σας γνωστοποιήσει ότι:
1. Από την πρώτη στιγμή που ο νέος μας Επίσκοπος ήρθε στη χώρα μας, ενώ τον υποδεχθήκαμε με πολλή αγάπη και ελπίζαμε ότι θα συνεχιζόταν το έργο της ιεραποστολής που ο πνευματικός μας πατέρας π. Θεολόγος είχε ξεκινήσει πριν από εννέα χρόνια, ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον του π. Θεολόγου, με συκοφαντίες καθημερινά εναντίον του, με ψέματα, που ξέραμε ότι δεν είχαν καμιά βάση. Επίσης η όλη ζωή του ήταν αντίθετη προς αυτό που ξέραμε ως ορθόδοξη συμπεριφορά. Κάπνισμα, ποτά, παρέες με ανθρώπους που για μας εδώ ανήκουν στον υπόκοσμο, κανένα ενδιαφέρον πραγματικό για τις ανάγκες της ιεραποστολής. Μαζί με τον Έλληνα φίλο του άρχισε να διδάσκει σε νέους της επισκοπής λεξιλόγιο, που, από ό,τι πληροφορηθήκαμε από φίλο μας Κονγκολέζο που σπουδάζει στην Ελλάδα, ανήκει στο χώρο του υπόκοσμου και όχι στο χώρο της Εκκλησίας, όπως «μαλάκα», «αρχίδι», «πούστη» και άλλα, που όπως καταλαβαίνετε για μας είναι ανήκουστα και δεν ανήκουν στο εκκλησιαστικό λεξιλόγιο. Επιπλέον το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να παρουσιάσει το έργο του π. Θεολόγου με τρόπο υποτιμητικό, μιλώντας για τη διαχείριση των χρημάτων, σαν να έκλεβε ο π. Θεολόγος τα χρήματα της ιεραποστολής.
2. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η αστυνομία του Pointe Noire συνέλαβε τον Επίσκοπο Brazzaville κ. Παντελεήμονα μέσα σε αυτοκίνητο με έναν Κονγκολέζο. Η σύλληψη βεβαίως δεν συνέβη γιατί ήταν απλά στο αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ζευγάρι και κάτι άλλο συνέβαινε. Η αστυνομία μας ενημέρωσε για το περιστατικό αυτό και ήδη όλα τα κανάλια της τηλεόρασης έχουν πάρει από την αστυνομία αυτή την είδηση και κάποιοι δημοσιογράφοι μας έχουν ενημερώσει. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στη Μακαριότητά σας και σας ζητάμε να τον αποσύρετε από το Κονγκό, γιατί για μας αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη για Επίσκοπο.
3. Επειδή αποδείχθηκε ότι αυτός ο Επίσκοπος δεν ήταν άξιος να είναι πρώτος Επίσκοπος του Κονγκό και ήταν αυτός που δεν ήθελε να συνεργασθεί με τον πνευματικό μας πατέρα και ιδρυτή της Εκκλησίας του Κονγκό π. Θεολόγο, ζητάμε από την Μακαριότητά σας να αναιρέσετε την επιστολή που στείλατε για τον π. Θεολόγο να επιστρέψει στο Άγιον Όρος.
4. Η νεολαία και ο λαός του Κονγκό ήθελαν να εκλεγεί αυτός Επίσκοπός μας, γιατί η ζωή του όλη και το έργο του μας έδειξε ότι είναι ο πιο άξιος για να γίνει επίσκοπός μας. Γνωρίζουμε ότι ο π. Θεολόγος δεν επιθυμεί να γίνει επίσκοπος, όμως γνωρίζουμε επίσης ότι αν το ζητήσει η Μακαριότητά σας και είναι απαίτηση του λαού του Θεού είναι υποχρεωμένος να δεχθεί.
5. Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας στο αίτημα του λαού του Κονγκό. Η οργή μας είναι τεράστια για όσα έκανε ο κ. Παντελεήμων και για τη στάση του απέναντι στον πνευματικό μας πατέρα όλο αυτό το διάστημα.
6. Ελπίζουμε ότι η Μακαριότητά σας θα ακούσει τη φωνή μας, γιατί μάθαμε από εσάς τον ίδιο ότι Εκκλησία είμαστε ο κλήρος και ο λαός σε μια ενότητα, που κεφαλή της είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όπλα την αλήθεια και την αγάπη του Ιησού Χριστού.

Ζητώντας την ευλογία σας
Η Ορθόδοξη Νεολαία της Εκκλησίας του Κονγκό και οι πιστοί του Pointe Noire

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πρακτικά της συγκέντρωσης της 30 Αυγούστου 2013

Παραλήπτες των πρακτικών
Οι εφημέριοι των ενοριών
Οι πρόεδροι και άλλοι υπεύθυνοι των ενοριακών επιτροπών
Παρόντες στη συγκέντρωση

1. Nicolas POATY, Πρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναστάσεως
2. Obrich EBENGUI, Αντιπρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναστάσεως
3. Philippe MILANDOU, Μέλος του νομικού τμήματος της Επισκοπής
4. Prudent KITSOUKOU, Σπουδαστής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Άγιος Αθανάσιος
5. Christ KINZONZI
6. Christ Le Beau MAHONIO, Αντιπρόεδρος της νεολαίας – ενορία Αγίου Δημητρίου
7. Dimitrios MBOKO, Γραμματέας της νεολαίας της ενορίας της Αναστάσεως
8. Christ OKOULIS, Πρώην γραμματέας της Επισκοπής
9. Ezéchiel NGALIKOUBA, Πρώην νεωκόρος – Ενορία Αγ. Δημητρίου
10. Brice MATA, Πρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναλήψεως
11. Joseph PINGA, Τεχνικός διευθυντής- χορωδία της Αναλήψεως
12. Nectaire TATY, Αναγνώστης
13. Alphée NGOMA
14. Raphael BOUSSIENGUE, Μέλος χορωδίας
15. Christ NZAMBA, Μέλος χορωδίας
16. Eusèbe DOYANI, Μέλος χορωδίας
17. Christ PEA, Αντιπρόεδρος της χορωδίας της Αναλήψεως
18. Jude MAKITA
19. Petros OUMBA
20. Littora MALANDA, Μέλος χορωδίας της Αναλήψεως
21. Chariton MANKESSI
22. Arcade SAMBA, Πρώην διαχειριστής του Ορφανοτροφείου Άγιος Ευστάθιος
23. Adrien MISSIE, Μέλος χορωδίας – Ενορία Αγ. Ειρήνης
24. Romanos MILANDOU
25. Romanos LOUBOTA, Δόκιμος στο μοναστήρι Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ημερήσια διάταξη

1) Έγκριση της ημερήσιας διάταξης
2) Έκθεση όλων των προβλημάτων που εμπλέκονται οι νέοι και που προκαλούν εντάσεις στις αναφορές με την Ιεραρχία στους κόλπους της Επισκοπής
Ι. Υπόμνηση της ημερήσιας διάταξης
Έγινε υπόμνηση της ημερήσιας διάταξης αυτής της πρώτης συγκέντρωσης που έλαβε χώρα στο Pointe- Noire στις 16.45 στην ενορία της Αναλήψεως του Κυρίου μας και σωτήρος Ιησού Χριστού, ανάμεσα σε νέους υπευθύνους των διαφόρων ενοριών της Επισκοπής μας του Κονγκό (Μπραζαβίλ)-Γκαμπόν ερχόμενοι όχι εξ ονόματος της αντίστοιχης ενορίας τους αλλά εξ ονόματός τους και για λογαριασμό όλης της Ορθόδοξης Νεολαίας του Κονγκό για να βάλουν τέλος στο κλίμα της έντασης που κυριαρχεί ανάμεσα σε μια μερίδα κάποιων νέων μεταξύ τους και από την άλλη ανάμεσα σε νέους και εκκλησιαστικούς υπευθύνους.

ΙΙ. Σύντομος κατάλογος των συζητηθέντων σημείων
Εκθέτοντας όλα τα προβλήματα που προκαλούν δυσαρέσκεια στην παρούσα φάση στους κόλπους της Επισκοπής μας, έγινε επίκληση των σχετικών στις όχι ρητορικές ομιλίες στο σκάνδαλο του οποίου δράστης είναι ο Επίσκοπος, στην απόλυση και τον αφορισμό των νέων Arcade SAMBA και Adrien MISSIE, στην εκδίωξη του Αρχιμανδρίτη Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου της Επισκοπής μας και επίσης στις δημοσιεύσεις και τις πληροφορίες που εκθέτει η Εκκλησία στα κοινωνικά δίκτυα (Ιντερνέτ).

Συζητώντας και εξετάζοντας με κάθε αντικειμενικότητα αυτές τις ερωτήσεις, οι διαπιστώσεις υπήρξαν λυπηρές διεξαχθείσες έρευνες σε αυτά τα σημεία.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Για να πούμε την αλήθεια:

- Σε ό,τι αφορά τα μη ρητορικά κηρύγματα από ένα ορισμένο σημείο και σε ορισμένες ενορίες διαπιστώθηκε ότι το ευαγγέλιο δεν είναι πια στο κέντρο των κηρυγμάτων αλλά περισσότερο θέματα χωρίς ενδιαφέρον αναπτυσσόμενα με λόγους υπερβολικούς και απογοητευτικούς προς την πλευρά μερικών νέων, τα οποία λόγια μαρτυρούν εντάσεις μεταξύ των νέων και των εκκλησιαστικών υπευθύνων. Αυτή η λυπηρή διαπίστωση, που δεν είναι χωρίς συνέπειες προκαλεί τους νέους: απογοήτευση, ανυποληψία και αποχώρηση. Επίσης στους πιστούς προκαλούν επίσης απογοήτευση και μουρμούρα, γιατί στερημένοι λόγων αναγκαίων εποικοδομητικών για την πνευματική ζωή, εξέρχονται από τους ναούς άδειοι.

- Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο του οποίου δράστης είναι ο επίσκοπος, αυτή η ερώτηση εξετάστηκε με πολλή λεπτότητα καθώς γίνεται επίκλησή του παντού μέσα στην πόλη ακόμη και από μη ορθοδόξους, από μερικές ανώτερες αρχές εξουσίας δημόσιες και θρησκευτικές. Επ’ αυτού, μετά την επαλήθευση των αποδείξεων, φάνηκε ότι ο Επίσκοπός μας διέπραξε μια δημόσια προσβολή στην αιδώ.

- Όσον αφορά στην απόλυση και τον αφορισμό των νέων Arcade SAMBA και Adrien MISSIE, αυτά τα μέτρα υπήρξαν άδικα και με οικτιρμούς από όλους, επειδή η απόλυσή τους δεν στηρίζεται πάνω σε κανένα λάθος που διαπράχθηκε στην εκτέλεση του επαγγέλματός τους, λοιπόν είναι καθαρά λανθασμένο και γιατί ο αφορισμός τους έγινε κατά παραβίαση των κανόνων της Εκκλησίας μας, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να περάσουν μπροστά από ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο, όπως αυτό υπήρξε η περίπτωση για τον π. Νέστωρα YOKA. Ακόμη χειρότερα, η Εκκλησία μας δυσφημίστηκε απέναντί τους και διακυβεύτηκε το μέλλον τους καταθέτοντας τον φάκελό τους στις διευθύνσεις τις επιφορτισμένες με την απασχόληση ενώ αυτό δεν ήταν αναγκαίο.

- Όσον αφορά την εκδίωξη του Αρχιμανδρίτη Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου της Επισκοπής μας, διαπιστώθηκε με αγανάκτηση και κατάπληξη ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκαν τα πράγματα μεταξύ των εκκλησιαστικών υπευθύνων της Επισκοπής μας, που ούτε ευχαρίστησαν ούτε είπαν αντίο μέσα σε μια λειτουργία σ’ αυτόν τον άνθρωπο του Θεού, ο οποίος με μια αγάπη χωρίς όμοιά της έδωσε τα πάντα στην Επισκοπή μας και μέσα στα πλαίσια της εκδίωξης μένουν αδικαιολόγητα.


- Όσον αφορά τέλος την δημοσίευση πληροφοριών που εκθέτουν την Εκκλησία στα κοινωνικά δίκτυα (Ίντερνετ) διαπιστώθηκε ότι οι εσωτερικές υποθέσεις της Εκκλησίας μεταφέρονται σε γνώση όλων και ότι η επίσημη σελίδα της νεολαίας του Αγίου Δημητρίου έγινε για όλους ένας τόπος ύβρεων και προπαγάνδας μεταξύ των νέων.

Ζητήματα που λύθηκαν
Αποφασίστηκε:
- μια αλληλογραφία θα απευθυνθεί από τους νέους στο σύνολο των εφημερίων των ενοριών της Επισκοπής μας, ώστε τα μη ρητορικά και απογοητευτικά κηρύγματα προς ορισμένους νέους να μην ακούγονται πια μέσα στις ενορίες μας.
- η απαξίωση εκ μέρους όλων των νέων έναντι του τωρινού Επισκόπου, που ντροπιάζει με το σκάνδαλό του την εικόνα της Εκκλησίας που εκπροσωπεί καθώς και αυτή όλων των υπευθύνων που θα προσπαθήσουν να καλύψουν ένα τέτοιο σκάνδαλο στους κόλπους της Εκκλησίας
- η διακοπή των δημοσιεύσεων που δεν τιμούν της Εκκλησία στα κοινωνικά δίκτυα (Ιντερνέτ)
- τέλος, μια άλλη αλληλογραφία των νέων προς όλους τους υπευθύνους και κάθε ίδρυμα, για να συζητηθούν και αναθεωρηθούν τα αδικαιολόγητα μέτρα, των οποίων θύματα υπήρξαν ο Arcade SAMBA και ο Adrien MISSIE, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος.

Έγινε στο Pointe Noire, 30 Αυγούστου 2013

Οι συμμετέχοντες

P. MICHALOPOULOS είπε...

Nos frères en Grèce,
nous les jeunes et les fidèles du Congo-Brazzaville nous vous prions de nous aidez à travers votre site Web pour la solution d'un très grand problème de notre église. Le patriarcat d'Alexandrie il y a quelques mois nous a envoyé un évêque, qui du moment qu’il est venu au Congo il ne fait que du mal à notre église . Après la persécution injuste de notre père spirituel et fondateur de l'église du Congo du p. Théologos Chrysanthakopoulos il a licencié 4 jeunes de leurs travaux et a excommunié deux jeunes en dépit de nos protestations, en dépit de la lettre que nous avons envoyée au patriarche d'Alexandrie Mgr Théodoros B la situation reste la même. En dehors des ci-dessus cependant, comme vous lirez dans nos lettres, la police locale nous a informé de la vie de nocturne de notre évêque et ceci est un grand scandale pour notre église. Les fidèles sont bouleversés. Nous avons collecter des signatures pour que cet homme parte parce qu’il fait que du mal avec sa conduite mais tandis que nous lui avions envoyé une lettre dans laquelle nous l’avions averti que s'il ne part pas, comme les fidèles et les jeunes du Congo le veulent nous serons obligés de publier ses réalisations aux médias du Congo et de la Grèce. Nous avons aussi envoyé une lettre au patriarche, dans laquelle nous l’avions informé de tous ces sujets, mais aucune solution n’a été donné. Ils nous considèrent sous-développés et ils ont commencé un combat d'intimidation envers les fidèles avec l'aide de deux prêtres, lesquels l'évêque a élevé, pour qu'il les ait à sa main. Les fidèles sont terrorisés après les aphorismes des deux jeunes et craignent ces punitions spirituelles.
Nous vous prions de publiez nos lettres et que vous nous aidiez à ce que soit exemptée notre église de cette personne qui scandalise les fidèles et nous fait que du mal.
Les fidèles et les jeunes du Congo Brazzaville.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Αν έμαθα κάτι, στα 63 χρόνια της ζωής μου, είναι ότι δεν υπάρχει ψάρι που να μη βρωμά από το κεφάλι.

Οι θεωρίες: “Ξέρεις είναι καλός, αλλά δεν έχει καλούς συνεργάτες” κτλ. ποτέ δεν με έπεισαν.

Αν ο ηγέτης είναι της προκοπής τότε θα βρει τους κατάλληλους συνεργάτες, αλλά και αν δεν τους βρει τουλάχιστον δεν θα χρησιμοποιεί τη σαβούρα.

Οταν μάλιστα μιλούμε για εκκλησιαστικούς ηγέτες τότε η ανάγκη να στελεχώνει το έργο του με κληρικούς -και δη επισκόπους- που έχουν φόβο Θεού είναι απολύτως επιβεβλημένη και αδιαπραγμάτευτη.

Ο λαός του Θεού είναι καλύτερα να έχει έλλειψη παρά αηδία ιερέων και επισκόπων.

Αυτά ακριβώς θυμήθηκα όταν έλαβα ηλεκτρονικά τέσσερα κείμενα των νέων της Μπραζαβίλ του Κογκό όπου ο γλοιώδης Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄-ο Ιεροκορανίτης- που κυκλοφορεί με όλων των χρωμάτων τα παρδαλά αντερί-, εξεδίωξε από το κλίμα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τον φλογερό ιεραπόστολο π. Θεολόγο Χρυσανθόπουλο, ενώ εγκατέστησε ως τοπικό επίσκοπο στην νεοπαγείσα Μητρόπολη τον "βαρύ λύκο τον μη φειδόμενο του ποιμνίου" κ. Παντελήμονα Αράθυμο.

Στις επιστολές τους οι νέοι της Μπραζαβίλ, αφού εκθέτουν τα μύρια πάθη που υφίστανται εξαιτίας του αλλοτριοεπισκόπου Παντελεήμονα και διεκτραγωδούν τα σκάνδαλα και την κακοήθεια που δείχνει ο επίσκοπός τους, ζητούν -με χριστιανική ευγένεια- να παραιτηθεί "επί τιμή" (η τιμή τον μάρανε!) ο κ. Αράθυμος και ζητούν επίσης να ανακληθεί η αποπομπή του π. Θεολόγου Χρυσανθόπουλου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Οι νέοι του Κογκό μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι ότι θλιβόμαστε βαθύτατα για το κατάντημα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ότι υποστηρίζουμε όση η εν ημίν δύναμις την επάνοδο του φλογερού ιεραποστόλου π. Θεολόγου Χρυσανθόπουλου στην Αφρική.

Σε ένα μόνον σημείο διαφωνούμε με τους αδελφούς μας ορθόδοξους νέους της Μπραζαβίλ: Συγκεκριμένα με την πρότασή τους να αποσυρθεί "επί τιμή" ο κ. Αράθυμος από τη Μητρόπολη Μπραζαβίλ.

Αφού -όπως αναφέρουν στις επιστολές τους- υπάρχουν πιστοποιημένες μαρτυρίες από την αστυνομία για τα κατορθώματα του ανεκδιήγητου επισκόπου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας οφείλει να τον οδηγήσει σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί.

Αλλά το θέμα δεν μπορεί να μείνει εδώ.

Ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας δεν μπορεί να την βγάλει “αβρόχοις ποσίν”, επειδή το ψάρι ΠΑΝΤΟΤΕ βρωμά από το κεφάλι.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προηγουμένως είχε διορίσει στην επιτελική θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Αρα γνώριζε άριστα τον ανεκδιήγητο κληρικό, αφού τον είχε για μακρό χρονικό διάστημα στενό συνεργάτη του στην Αλεξάνδρεια.

Παρόλα αυτά δεν δίστασε, όχι μόνον να τον στείλει σε ιεραποστολική Μητρόπολη για "να θύσει και να απωλέσει" και να γκρεμίσει εκ βάθρων όσα έχτισε με τη χάρη του Θεού ο π. Θεολόγος, όπως δεν δίστασε να εκδιώξει από την Αφρική τον φλογερό ιεραπόστολο για να μην ενοχλεί με τον ζήλο του τον αλλοτριοεπίσκοπο κ. Αράθυμο.

Είναι απολύτως επιβεβλημένο ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας να παραιτηθεί, όχι "επί τιμή" (η τιμή τον μάρανε!!! τον γλοιώδη "Ιεροκορανίτη"), αλλά από ευθιξία για δύο λόγους: 1.) επειδή είναι η μοναδική αιτία της παρουσίας του Σεβ. κ. Αράθυμου στην Μπραζαβίλ, αλλά και 2.) επειδή προξενεί μεγάλη ζημία στο έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Αφρική.

Απορούμε πάντως τι κάνει το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας, οι πρεσβευτικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου, οι ομογενείς στο Κογκό, αλλά και οι χρηματοδότες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Γιατί δεν οργανώνονται, με τους προσήλυτους ορθόδοξους αδελφούς μας του Κογκό, για να εκδιώξουν κλωτσηδόν τον ανεκδιήγητο κ. Αράθυμο και να οδηγήσουν σε παραίτηση τον επιεικώς παντελώς απαράδεκτο Πατριάρχη Αλεξναδρείας;

http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_17.html

Ανώνυμος είπε...

Α Δ Ι Α Ν Ο Η Τ Α

ΚΑΙ

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α

για τον Ορθόδοξο ''ΕΠΙΣΚΟΠΟ'' του

ΚΟΓΚΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ....Παντελεήμονα Αράθυμο

Αντί ιερών Αγρυπνιών εν Εκκλησίαις
''καταγγέλετε ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ για αμαρτωλή νυκτερινή σκανδαλώδη ζωή που είναι γνωστή και στις Αστυνομικές Αρχές στο Pointe-Noire

Αναφέρουν συγκεκριμένα 25 Ορθ. νέοι της εκεί τοπικής Εκκλησίας :

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η αστυνομία του Pointe Noire συνέλαβε τον Επίσκοπο Brazzaville κ. Παντελεήμονα μέσα σε αυτοκίνητο με έναν Κονγκολέζο.
Η σύλληψη βεβαίως δεν συνέβη γιατί ήταν απλά στο αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ζευγάρι και κάτι άλλο συνέβαινε.

Η αστυνομία μας ενημέρωσε για το περιστατικό αυτό και ήδη όλα τα κανάλια της τηλεόρασης έχουν πάρει από την αστυνομία αυτή την είδηση και κάποιοι δημοσιογράφοι μας έχουν ενημερώσει.

Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στη Μακαριότητά σας και σας ζητάμε να τον αποσύρετε από το Κονγκό, γιατί για μας αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη για Επίσκοπο.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΝ ΑΥΤΑ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ,

τότε η λύση θα είναι η καθαίρεσή του και επάνοδος του στη τάξη των λαϊκών .....για να κυκλοφορεί και με τα πολιτικά του ρούχα μέρα και νύχτα .....

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ναι, αγαπητέ «ανώνυμε» σχολιαστή! Τα διάβασα κι εγώ αυτά, υπογραφόμενα, επώνυμα, στην επιστολή που έστειλαν στις 28 Αυγούστου 2013, η Ορθόδοξη Νεολαία της Εκκλησίας του Κονγκό και οι πιστοί του Pointe Noire, προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Τα διάβασα (τα δημοσίευση πιο πάνω) και μου φαίνονται απίστευτα!
Τι δηλαδή; Ο Δεσπότης ψωνίζεται με νεαρούς Κογκολέζους τα βράδια σε ερημιές, και βγάζουν τα ματιά τους μέσα σε αυτοκίνητο, και τους πιάνει στα πράσα η αστυνομία; Τόσο απερίσκεπτος είναι; Δεν θα μπορούσαν να πάνε σε ένα οίκημα, για τέτοιες δουλειές;

Τι δηλαδή; Ολόκληρος Δεσπότη και η μόνη θεολογία που ξέρει να διδάσκει εκεί στους νέους του Κονγκό, είναι βρισιές όπως «μαλάκα», «αρχίδι», «πούστη» κλπ;

Τι δηλαδή; Μόνο τέτοιους (ανθρώπους του ελληνικού υποκόσμου) ξέρει να εγκαθιστά για Επίσκοπους ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, εκεί στην Αφρική:
Σαν τον άλλον δηλαδή, τον Σεραφείμ που ήταν πριν από λίγα χρόνια Δεσπότης στο Γιοχάνεσμπουργκ και μου έστελνε απειλητικά μέηλ με παρόμοια αισχρόλογα!!!..

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Αν έμαθα κάτι, στα 63 χρόνια της ζωής μου, είναι ότι δεν υπάρχει ψάρι που να μη βρωμά από το κεφάλι.

Οι θεωρίες: “Ξέρεις είναι καλός, αλλά δεν έχει καλούς συνεργάτες” κτλ. ποτέ δεν με έπεισαν.

Αν ο ηγέτης είναι της προκοπής θα βρει τους κατάλληλους συνεργάτες, αλλά και αν δεν τους βρει, τουλάχιστον δεν θα χρησιμοποιεί τη σαβούρα.

Οταν μάλιστα μιλούμε για εκκλησιαστικούς ηγέτες τότε η ανάγκη να στελεχώνουν το έργο τους με κληρικούς -και δη επισκόπους- που έχουν φόβο Θεού είναι απολύτως επιβεβλημένη και αδιαπραγμάτευτη.

Ο λαός του Θεού είναι καλύτερα να έχει έλλειψη παρά αηδία ιερέων και επισκόπων.

Αυτά ακριβώς αναλογίστηκα όταν έλαβα ηλεκτρονικά τέσσερα κείμενα των νέων της Μπραζαβίλ του Κογκό, όπου ο γλοιώδης Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄-ο Ιεροκορανίτης- που κυκλοφορεί με όλων των χρωμάτων τα παρδαλά αντερί-, εξεδίωξε από το κλίμα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τον φλογερό ιεραπόστολο π. Θεολόγο Χρυσανθόπουλο, ενώ εγκατέστησε ως τοπικό επίσκοπο στην νεοπαγείσα Μητρόπολη "βαρύ λύκο μη φειδόμενο του ποιμνίου" τον κ. Παντελεήμονα Αράθυμο.

Στις επιστολές τους οι νέοι της Μπραζαβίλ, αφού εκθέτουν τα μύρια πάθη που υφίστανται εξαιτίας του αλλοτριοεπίσκοπου Παντελεήμονα και διεκτραγωδούν τα σκάνδαλα και την κακοήθεια που δείχνει ο επίσκοπός τους, ζητούν -με χριστιανική ευγένεια- να παραιτηθεί "επί τιμή" (η τιμή τον μάρανε!) ο κ. Αράθυμος και ζητούν επίσης να ανακληθεί η αποπομπή του π. Θεολόγου Χρυσανθόπουλου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Οι νέοι του Κογκό ας είναι απολύτως βέβαιοι ότι θλιβόμαστε βαθύτατα για το κατάντημα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ότι υποστηρίζουμε όση η εν ημίν δύναμις την επάνοδο του φλογερού ιεραποστόλου π. Θεολόγου Χρυσανθόπουλου στην Αφρική.

Σε ένα μόνον σημείο διαφωνούμε με τους αδελφούς μας ορθόδοξους νέους της Μπραζαβίλ: Συγκεκριμένα με την πρότασή τους να αποσυρθεί "επί τιμή" ο κ. Αράθυμος από τη Μητρόπολη Μπραζαβίλ.

Αφού -όπως αναφέρουν στις ηλεκτρονικές επιστολές τους- υπάρχουν πιστοποιημένες μαρτυρίες από την αστυνομία για τα κατορθώματα του ανεκδιήγητου επισκόπου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας οφείλει να τον οδηγήσει σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί.

Αλλά το θέμα δεν μπορεί να μείνει εδώ.

Ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας δεν μπορεί να την βγάλει “αβρόχοις ποσίν”, επειδή το ψάρι ΠΑΝΤΟΤΕ βρωμά από το κεφάλι.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε στο παρελθόν διορίσει τον κ. Αράθυμο στην επιτελική θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Αρα γνώριζε άριστα τον ανεκδιήγητο κληρικό, αφού τον είχε για μακρό χρονικό διάστημα στενό συνεργάτη του στην Αλεξάνδρεια.

Παρόλα αυτά δεν δίστασε, όχι μόνον να τον στείλει σε ιεραποστολική Μητρόπολη για "να θύσει και να απωλέσει" και να γκρεμίσει εκ βάθρων όσα έχτισε με τη χάρη του Θεού ο π. Θεολόγος, όπως δεν δίστασε να εκδιώξει από την Αφρική τον φλογερό ιεραπόστολο για να μην ενοχλεί με τον ζήλο του τον αλλοτριοεπίσκοπο κ. Αράθυμο.

Είναι απολύτως επιβεβλημένο ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας να παραιτηθεί, όχι "επί τιμή" (η τιμή τον μάρανε!!! τον γλοιώδη "Ιεροκορανίτη"!), αλλά από ευθιξία για δύο λόγους: 1.) επειδή είναι ο μόνος υπεύθυνος της παρουσίας του Σεβ. κ. Αράθυμου στην Μπραζαβίλ, αλλά και 2.) επειδή προξενεί μεγάλη ζημία στο έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Αφρική.

Απορούμε πάντως τι κάνει το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας, οι πρεσβευτικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου, οι ομογενείς στο Κογκό, αλλά και οι χρηματοδότες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Γιατί δεν συντονίζονται, με τους προσήλυτους ορθόδοξους αδελφούς μας του Κογκό, για να εκδιώξουν κλωτσηδόν τον ανεκδιήγητο κ. Αράθυμο και να οδηγήσουν σε παραίτηση τον επιεικώς παντελώς απαράδεκτο Πατριάρχη Αλεξανδρείας;

Ανώνυμος είπε...

Έκπληκτος διάβασα όσα η νεολαία του Κονγκό καταγγέλλει κατά του Επισκόπου κ. Παντελεήμονα Αράθυμου.
Θα έπρεπε αυτή η βρωμιά να ξεσκεπαστεί από τους νέους προσήλυτους στην Ορθόδοξο
Πίστη; Αυτό με γέμι σε ντροπή και δάκρυα και πιστεύω κάθε Ορθόδοξο χριστιανό, που αγαπά το
Ιεραποστολικό έργο.
Κάποιοι το καπηλεύονται. Στους αγώνες των αγνών Ιεραποστόλων που συγκινούν σε όλα τα μήκη της γης τον Ελληνισμό ο οποίος συμβάλλει με κάθε τρόπο οικονομικά για την επιτυχία του, έστησαν Επισκοπές και Μητροπόλεις και εγκατέστησαν ανάξιους κληρικούς. Ότι αποβλήθηκε από την Ελλάδα ευδοκίμησε στην Πατριαρχική αυλή του κ. Θεοδώρου, προήχθηκαν και τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις για να χύσουν τα ακάθαρτα απόνερά τους και να μολύνουν τα ιερά και όσια.
Δεν είναι μόνο ο κ.Αράθυμος αλλά και άλλοι γνωστοί και εκλεκτοί του κ. Θεοδώρου για να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.»
Επιβάλλεται άμεσα να παύσει ο εξευτελισμός της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Δεν μπορεί ανάξιοι και επίορκοι να αμαυρώνουν την γνήσια προσφορά αγίων και ενάρετων ανδρών .
Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να αντιδράσει .
Το Υπουργείο Εξωτερικών που με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού χρηματοδοτεί ,ώστε ο Πάπας Αλεξανδρείας να ζει σε ένα πολυτελές μέγαρο-Ανάκτορο με την ομάδα του , να καίνε αντί για λιβάνι τσιγάρα ολημερίς και να εκτρέπονται σε επαίσχυντες για το σχήμα τους δραστηριότητες, οφείλει να διακόψει άμεσα την χρηματοδότηση τους ,τώρα που ο Ελληνικός λαός στενάζει από την ανέχεια .Εκτός και αν τα παράσημα που ευκαίρως ακαίρως μοιράζει ο Μακαριώτατος σε πολιτικούς μεταξύ των οποίων και στον γνωστό για τις αντιεκκλησιαστικές του θέσεις
κ.Ν.Σιφουνάκη τ. υπουργό, σε κρατικούς αξιωματούχους , Πανεπιστημιακούς καθηγητές, ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς , δημοσιογράφους, επιχειρηματίες που του δίνουν χρήματα κ.λ.π. , κ.λ.π..
Επίσης κάποιοι Ιεραποστολικοί Σύλλογοι να προσέξουν που δίνουν ενισχύσεις από τις δωρεές των φίλων της Ιεραποστολής. Να αξιολογούν τα πρόσωπα ώστε να έχουν εχέγγυα τιμιότητας, γνησιότητας και ορθοδόξου βιώματος. Διαφορετικά αν λόγοι σκοπιμότητας τους κινούν, αυτό είναι μέγα αμάρτημα.
Όλοι ας προσέξουν να μη δυσφημείται η Πίστη και η Πατρίδα μας.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, ΕΙΠΕ:
Έκπληκτος διάβασα όσα η νεολαία του Κονγκό καταγγέλλει κατά του Επισκόπου κ. Παντελεήμονα Αράθυμου.

http://xairete.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5791.html