Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Σχόλια στο θέμα: «Επώνυμες καταγγελίες πιστών Κονγκό Μπραζαβίλ, για σκανδαλώδη ζωή του Επισκόπου τους!»

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Τι δηλαδή; Ο Δεσπότης ψωνίζεται με νεαρούς Κογκολέζους τα βράδια σε ερημιές, και βγάζουν τα μάτια τους μέσα σε αυτοκίνητο, και τους πιάνει στα πράσα η αστυνομία;


Σχόλια στο θέμα: 
«Επώνυμες καταγγελίες πιστών Κονγκό Μπραζαβίλ, για σκανδαλώδη ζωή του Επισκόπου τους!»


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
Προς τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας
κ. κ. Θεόδωρο Β΄

Μακαριότατε, ευλογείτε,
η Ορθόδοξη Νεολαία του Pointe Noire Κονγκό Brazzaville έχοντας συμπαραστάτες και τους πιστούς σας απευθύνει αυτή την επιστολή για να σας γνωστοποιήσει ότι:
[...]
Ζητώντας την ευλογία σας
Η Ορθόδοξη Νεολαία της Εκκλησίας του Κονγκό και οι πιστοί του Pointe Noire
http://xairete.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3028.html



ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος
Αηδια μονο που το διαβασα. Ας επιλυθουνε επι του θεματος οι αρμοδιοι!!!
 

Ανώνυμος
Το Πατριαρχείο γιατί δεν τον έστειλε στη μαμά του; Αφού το ήξερε από μήνες, όπως φαίνεται. Τι φοβάται; Τους κρατάει στο χέρι του ο Επίσκοπος για χειρότερα; Πώς εξηγείται αυτή η σιωπή; Τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών τα παίρνει από το Υπουργείο Εξωτερικών για να πληρώνει τέτοιους επισκόπους; Όποιος έχει πρόσβαση στο Υπουργείο ας ενημερώσει τους υπευθύνους. Αυτοί οι τύποι πρέπει να καθαιρούνται, για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο. Και είχε και μούτρα να καταδιώκει με τον Πατριάρχη τον π. θεολόγο Χρυσανθακόπουλο. Αντί να μη μιλάει, με τέτοια ζωή, ήθελε να διαλύσει τελείως την ιεραποστολή.
 

aggelos antonellis
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Κεφ κβ 15-16 :
''ἔξω οἱ κύνες καὶ οἱ φαρμακοί και οἱ πόρνοι και οἱ φονεῖς, και οἱ εἰδωλολάτραι καὶ πᾶς ο φιλῶν καὶ ποιῶν ψεῦδος.''
Δηλαδή : Έξω και μακράν από την Πόλιν του Θεού οι ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ (ο Αλεξανδρείας και όλοι όσοι συνευδόκησαν στην εκλογή ανάξιου ποιμένα... που γκρεμίζει και δε στηρίζει)

Ανώνυμος
Ο δεσποτισμός, αγαπητοί φίλοι, συνιστά καρκίνωμα του εκκλησιαστικού οργανισμού που διαβιβρώσκει τις σάρκες του. 

Έγραψε σχετικώς ο αείμνηστος αγωνιστής του δικαίου και της αληθείας Κωνσταντίνος Μουρατίδης: 
" ο δεσποτισμός είναι η μεγάλη νόσος της Εκκλησίας, η οποία αποσυνθέτει την εκκλησιαστικήν ζωήν. Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΜΑΣ ΤΟΥ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, καθιστάμενος τοσούτον μάλλον αποκρουστικός, διότι επικρατεί εις τον πανίερον χώρον της Εκκλησίας, η οποία πρώτη αυτή εσάλπισε το κήρυγμα της καταργήσεως της εκμεταλλεύσεως ανθρώπου από άνθρωπον."
  
Ανώνυμος
'' Μανείς ο Ηρώδης εταρράτετο Χριστόν ανελείν , ο θεομάχος φρυαττόμενος ..''
'' Εδιώχθη ΕΝΤΙΜΟΣ Ιεραπόστολος,από την Εκκλησία του Κογκό -Μπραζαβίλ, μετά από καρποφόρο 10 ετή διακονία , με πατριαρχική εντολή ,
Ο λαός του Θεού διαμαρτυρήθηκε αλλά ο πατριάρχης Αλεξανδρείας εκώφευσε..
Εκλέγεται πρώτος Επίσκοπος στην Εκκλησία του Κογκό, ο εκλεκτός του πατριάρχη ο νεαρός Αράθυμος...
Δεν έχει περάσει ένα εξάμηνο και να τα αποτελέσματα..
ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙΝ...δυστυχώς
γι αυτό και δικαίως απαιτούν οι πιστοί την απομακρυνσή του σκανδαλοποιού ''επισκόπου''.
Τώρα πληροφορούμεθα ότι από το τέλος Αυγούστου έχει αποσταλλεί η επιστολή των πιστών στον πατριάρχη , και ακόμη δεν έχει γίνει καμμία ενέργεια εκ μέρους του....
Αντιλαμβάνονται στο πατριαρχείο τι πλέον διακυβεύεται ;
Συνεχίζουν να περιφρονούν τον πιστό λαό του Θεού;;;
Άς είναι έτοιμοι τότε , για τα χειρότερα γι αυτούς,  αν δεν φοβούνται και δεν διακρίνουν να προσεγγίζει η δίκαιη οργή του Κυρίου μας '' επι πάντα υβριστήν και υπερήφανον''.
 

Ανώνυμος
Σόδομα και Γόμορα! Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και οι δικοί του με τις αιρετικές κακοδοξίες και τα ανήκουστα σκάνδαλα,  βάζουν βόμβα στα θεμέλια της Εκκλησίας!
Πλανώνται όμως πλάνη μεγάλη.
Ο Δομήτωρ της Εκκλησίας Κύριος θα τους συντρίψει,  ως σκεύη κεραμέως, εάν δεν μετανοήσουν και πάραυτα και δεν αλλάξουν πορεία. Τώρα βρίσκονται στο χείλος της Αβύσσου. Έχουν ελάχιστο χρόνο να συμμαζευτούν.
 

Ανώνυμος
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
    ============
Αν έμαθα κάτι, στα 63 χρόνια της ζωής μου, είναι ότι δεν υπάρχει ψάρι που να μη βρωμά από το κεφάλι.
Οι θεωρίες: “Ξέρεις είναι καλός, αλλά δεν έχει καλούς συνεργάτες” κτλ. ποτέ δεν με έπεισαν.
Αν ο ηγέτης είναι της προκοπής θα βρει τους κατάλληλους συνεργάτες, αλλά και αν δεν τους βρει, τουλάχιστον δεν θα χρησιμοποιεί τη σαβούρα.
Οταν μάλιστα μιλούμε για εκκλησιαστικούς ηγέτες τότε,  η ανάγκη να στελεχώνουν το έργο τους με κληρικούς -και δη επισκόπους- που έχουν φόβο Θεού ,  είναι απολύτως επιβεβλημένη και αδιαπραγμάτευτη.

Ο λαός του Θεού είναι καλύτερα να έχει έλλειψη παρά αηδία ιερέων και επισκόπων.
Αυτά ακριβώς αναλογίστηκα όταν έλαβα ηλεκτρονικά τέσσερα κείμενα των νέων της Μπραζαβίλ του Κογκό, όπου ο γλοιώδης Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄-ο Ιεροκορανίτης-  που κυκλοφορεί με όλων των χρωμάτων τα παρδαλά αντερί-, εξεδίωξε από το κλίμα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τον φλογερό ιεραπόστολο π. Θεολόγο Χρυσανθόπουλο, ενώ εγκατέστησε ως τοπικό επίσκοπο στην νεοπαγείσα Μητρόπολη  "βαρύ λύκο μη φειδόμενο του ποιμνίου" τον κ. Παντελεήμονα Αράθυμο.
Στις επιστολές τους οι νέοι της Μπραζαβίλ, αφού εκθέτουν τα μύρια πάθη που υφίστανται εξαιτίας του αλλοτριοεπίσκοπου Παντελεήμονα και διεκτραγωδούν τα σκάνδαλα και την κακοήθεια που δείχνει ο επίσκοπός τους, ζητούν -με χριστιανική ευγένεια- να παραιτηθεί "επί τιμή" (η τιμή τον μάρανε!) ο κ. Αράθυμος, και ζητούν επίσης να ανακληθεί η αποπομπή του π. Θεολόγου Χρυσανθόπουλου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Οι νέοι του Κογκό ας είναι απολύτως βέβαιοι ότι, θλιβόμαστε βαθύτατα για το κατάντημα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ότι, υποστηρίζουμε όση η εν ημίν δύναμις την επάνοδο του φλογερού ιεραποστόλου π. Θεολόγου Χρυσανθόπουλου στην Αφρική.
Σε ένα μόνον σημείο διαφωνούμε με τους αδελφούς μας ορθόδοξους νέους της Μπραζαβίλ:
Συγκεκριμένα με την πρότασή τους να αποσυρθεί "επί τιμή" ο κ. Αράθυμος από τη Μητρόπολη Μπραζαβίλ.
Αφού -όπως αναφέρουν στις ηλεκτρονικές επιστολές τους-
υπάρχουν πιστοποιημένες μαρτυρίες από την αστυνομία για τα κατορθώματα του ανεκδιήγητου επισκόπου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας οφείλει να τον οδηγήσει σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί.
Αλλά το θέμα δεν μπορεί να μείνει εδώ.
Ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας δεν μπορεί να την βγάλει “αβρόχοις ποσίν”, επειδή το ψάρι ΠΑΝΤΟΤΕ βρωμά από το κεφάλι.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε στο παρελθόν διορίσει τον κ. Αράθυμο  στην επιτελική θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Αρα γνώριζε άριστα τον ανεκδιήγητο κληρικό, αφού τον είχε για μακρό χρονικό διάστημα στενό συνεργάτη του στην Αλεξάνδρεια.
Παρόλα αυτά δεν δίστασε, όχι μόνον να τον στείλει σε ιεραποστολική Μητρόπολη για "να θύσει και να απωλέσει"
και να γκρεμίσει εκ βάθρων όσα έχτισε με τη χάρη του Θεού ο π. Θεολόγος, όπως δεν δίστασε να εκδιώξει από την Αφρική τον φλογερό ιεραπόστολο ,  για να μην ενοχλεί με τον ζήλο του τον αλλοτριοεπίσκοπο κ. Αράθυμο.
Είναι απολύτως επιβεβλημένο ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας να παραιτηθεί, όχι "επί τιμή" (η τιμή τον μάρανε!!! τον γλοιώδη "Ιεροκορανίτη"!), αλλά από ευθιξία για δύο λόγους: 1.) επειδή είναι ο μόνος υπεύθυνος της παρουσίας του Σεβ. κ. Αράθυμου στην Μπραζαβίλ,  αλλά και 2.) επειδή προξενεί μεγάλη ζημία στο έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Αφρική.
Απορούμε πάντως τι κάνει το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας, οι πρεσβευτικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου, οι ομογενείς στο Κογκό, αλλά και οι χρηματοδότες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Γιατί δεν συντονίζονται, με τους προσήλυτους ορθόδοξους αδελφούς μας του Κογκό, για να εκδιώξουν κλωτσηδόν τον ανεκδιήγητο κ. Αράθυμο και να οδηγήσουν σε παραίτηση τον επιεικώς παντελώς απαράδεκτο Πατριάρχη Αλεξανδρείας;
 

Ανώνυμος
Έκπληκτος διάβασα όσα η νεολαία του Κονγκό καταγγέλλει κατά του Επισκόπου κ. Παντελεήμονα Αράθυμου.
Θα έπρεπε αυτή η βρωμιά να ξεσκεπαστεί από τους νέους προσήλυτους στην Ορθόδοξο Πίστη; Αυτό με γέμισε ντροπή και δάκρυα και πιστεύω κάθε Ορθόδοξο χριστιανό, που αγαπά το  Ιεραποστολικό έργο.
Κάποιοι το καπηλεύονται. Στους αγώνες των αγνών Ιεραποστόλων που συγκινούν σε όλα τα μήκη της γης τον Ελληνισμό ο οποίος συμβάλλει με κάθε τρόπο οικονομικά για την επιτυχία του, έστησαν Επισκοπές και Μητροπόλεις και εγκατέστησαν ανάξιους κληρικούς. Ότι αποβλήθηκε από την Ελλάδα ευδοκίμησε στην Πατριαρχική αυλή του κ. Θεοδώρου, προήχθηκαν και τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις για να χύσουν τα ακάθαρτα απόνερά τους και να μολύνουν τα ιερά και όσια.
Δεν είναι μόνο ο κ.Αράθυμος αλλά και άλλοι γνωστοί και εκλεκτοί του κ. Θεοδώρου για να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.»
Επιβάλλεται άμεσα να παύσει ο εξευτελισμός της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Δεν μπορεί ανάξιοι και επίορκοι να αμαυρώνουν την γνήσια προσφορά αγίων και ενάρετων ανδρών .
Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να αντιδράσει .
Το Υπουργείο Εξωτερικών που με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού χρηματοδοτεί , ώστε ο Πάπας Αλεξανδρείας να ζει σε ένα πολυτελές μέγαρο-Ανάκτορο με την ομάδα του , να καίνε αντί για λιβάνι τσιγάρα ολημερίς και να εκτρέπονται σε επαίσχυντες για το σχήμα τους δραστηριότητες, οφείλει να διακόψει άμεσα την χρηματοδότηση τους , τώρα που ο Ελληνικός λαός στενάζει από την ανέχεια . [...]
Όλοι ας προσέξουν να μη δυσφημείται η Πίστη και η Πατρίδα μας.
 

Ανώνυμος
Είναι γνωστό τοις πάσι οτι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας κάνει όλους τους αποτυχημένους Δεσποτάδες. Έρχονται στην Αθήνα και κάνουν άνω κάτω τις ενορίες. Επίσης ελλατώστε και λίγο το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία.
 

Ανώνυμος
Πάτερ Ευλόγιε, υπαρκτέ ή ανύπαρκτε, από τη μεγάλη Παναγιά του Αγίου Όρους όπως λες! 

Megali Panagia Agiou Orous
Είσαι ένας παράξενος καλόγερος! Αντί Να κάνεις κομποσκοίνι, σερφάρεις στο διαδίκτυο! Η πνευματική σου δραστηριότητα δε θυμίζει αγιορείτη. Δείχνεις να ξέρεις πολλά από τη Σύρο. Ακόμη και από την Αφρική! Μήπως έχεις προορατικό χάρισμα, και με την άσκηση σου βλέπεις τα πάντα; Μάλλον υποτιμάς τη νοημοσύνη μας. Μιλάς με το στόμα του σκανδαλοποιού επίσκοπου, κ. Παντελεήμονα Αράθυμου, γιατί αυτά που λες αυτός συνηθίζει να επαναλαμβάνει. Είναι απίθανος στους μετασχηματισμούς.
Δεν υπάρχουν φανατικοί οπαδοί κανενός. Τους βλέπεις στα οράματα της ερημιάς σου καημένε Αλόγιε. Είναι υγεία όταν οι πιστοί χριστιανοί αντιδρούν στα σκάνδαλα και την κακοποίηση της πίστης τους από κάποιους ανάξιους της αποστολής τους. Το επιτάσσει το ευαγγέλιο: «Ειπέ τη εκκλησία…» (Ματθαίος 18,17).
Αν κάποιος ρίχνει τόνους λάσπη και ψέματα είσαι του λόγου σου.
Το παραμύθι ότι ο π. Θεολόγος ήθελε να γίνει επίσκοπος, το πιπιλίζει ο δικός σου, γιατί δε μπορεί να ισχυριστεί κάτι άλλο. Δεν κολλάει ασφαλώς.
Τώρα για τον «Άξιο επίσκοπο»!!! Μακάρι να ήταν. Αν προσπαθείς να το πιστέψεις είσαι για γέλια και για κλάματα..
Επώνυμες και τεκμηριωμένες διαψεύσεις στις καταγγελίες 25 επώνυμων νέων του Κονγκό, και άλλων επώνυμων, δεν υπάρχουν. Και όσα αόριστα, συκοφαντικά λες δεν είναι πειστικά.
Η αποφορά των λόγων σου: «Ασχολείστε με τα σώβρακα του κάθε δεσπότη…» δείχνει τι σόι καλόγερος είσαι. Από τα λόγια σου κρίνεσαι.
Μην προσβάλλεις τους μοναχούς του Αγίου Όρους.. Από μακριά φαίνεσαι ποιος είσαι .«Θου Κύριε φυλακήν τω στοματί μου» (Ψαλμ. 140,3).
Εσύ «πάτερ» μου, δεν στερείσαι τίποτα… Έχεις απ’ όλα. Μόνο ένα σου λείπει. Το μυαλό!
Αν ήσουν πραγματικός μοναχός, δεν θα είχες τόσο ακάθαρτη γλώσσα, αλλά στο άρμα του κυρίου Αράθυμου που δέθηκες περιμένεις κάτι καλύτερο;
«Ο μη εφεδρεύει αιδώς αχαλίνωτο είναι το στόμα και ανεμώνη η γλώσσα».


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Η ΚΥΡΙΑ...
Rania Tsalapatani

...ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΕ ΤΟΝ "Γερων Ευλογιος Ιερομοναχος", 
ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ...
Megali Panagia Agiou Orous


Dimitrios Kavouras
Bullard - Havens School
NA KATHERETHI, TETIES PRΑKSIS SKANDALIZOUN TON PISTON LAON

Anastasios Spanoudakis

Works at Greek Army Signal Corps
Άσχετα με τις κατηγορίες εναντίον του συγκεκριμμένου επισκόπου, είναι απορίας άξιον πως είναι δυνατόν αυτό το παιδαρέλι να έχει αναριχηθεί στο αξίωμα του επισκόπου. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του και τις βέβαιας απειρίας του, τόσο από τη ζωή, όσο κι από γνώσεις του στην ποιμαντική, πολύ αμφιβάλλω αν έχει τα προσόντα να ποιμάνει όχι επισκοπή, αλλά ούτε και ενορία. Και εννοώ, να ποιμάνει σαν πραγματικός ποιμένας, με γνώμονα τους ιερούς κανόνες, και όχι σαν δεσπότης, που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει, να διοικεί σαν δικτάτορας, να ενσπείρει τη διχόνοια στο ποίμνιό του και να το σκανδαλίζει με τη πρόστυχη συμπεριφορά του.  

Αυτό το παιδάριο ουτε τον εαυτό του δεν μπορεί να ελέγξει, υποπίπτων, μεταξύ των άλλων, και στο βαρύ αμάρτημα της αρσενοκοιτίας.
Αν ο Πατριάρχης σέβεται τον Θεό και την βαριά ευθύνη που φέρει σαν Πάπας και Πατριάρχης "Πατήρ πατέρων, Ποιμήν ποιμένων, Αρχιερεύς αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και κριτής της Οικουμένης", σαν διάδοχος στο θρόνο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου και αγίων Πατριαρχών, όπως οι Άγιοι Αθανάσιος και Κύριλλος, θα πρέπει όχι μόνο να ανακαλέσει στην τάξη των έκνομο επίσκοπο, που ο ίδιος διάλεξε, αλλά και να τον αντικαταστήσει άμεσα, να τον επαναφέρει στην τάξη των απλών μοναχών και να τον στείλει να μονάσει σε κάποια ιερά Μονή, μήπως και μετανοήσει, που πολύ αμφιβάλλω. Μια φορά, για ιερωμένος, και μάλιστα υψηλού αξιώματος, δεν κάνει. Το δεύτερο τη τάξει Πατριαρχείο Αλεξανδρείας έχει ανάγκη από ιερωμένους αγίους, αγωνιστές, που θα ποιμάνουν με αγάπη και γνώση της υψηλής αποστολής τους την ευαίσθητη και πολύπαθη αυτή περιοχή.   
 

Dimitris Karamatskos
Δυστυχώς η όλη βιοτή του επισκόπου αυτού είναι αυτή που περιγράφουν οι νέοι. Το περιβάλλον του μυρίζει μπόχα. Ο Έλληνας φίλος του, με τον οποίο συζεί, έμαθε στους νέους λέξεις ελληνικές όπως "μαλάκα", "αρχίδι", "πούστη", "ρουφιάνε" κτλ. Τα πρόφερε ένας νέος μη γνωρίζοντας τι σημαίνουν, ενώπιον του Επισκόπου. Σαπίλα σκέτη, από κάθε άποψη.
Μετά τη δίωξη του ιεραποστόλου π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου συνέχισε με καθημερινές συκοφαντίες και ψέματα εναντίον του, τα οποία επισημαίνουν και οι νέοι, αφόρισε κατόπιν όποιον ήταν αντίθετος στις διώξεις του πνευματικού τους πατέρα, δύο στην αρχή και τρεις έπειτα, απέλυσε αρκετούς από τις εργασίες τους στο χώρο της ιεραποστολής. Αφόρισε τους τρεις νέους τελευταία, γιατί πήραν μέρος σε συγκέντρωση νέων για το θέμα των διώξεων!!! Ναι, για τόσο φοβερό ζήτημα τους αφόρισε.
 
Έχει εξαπολύσει ένα κλίμα τρομοκρατίας που μπορεί να το διαβάσει κανείς στο Facebook της Νεολαίας του Κονγκό. Έχω καθημερινή επαφή μαζί τους, γιατί τους γνώρισα σε δυο ιεραποστολικά μου ταξίδια τον περασμένο χρόνο και αν δουν οι αναγνώστες τι γράφουν για τον επίσκοπό τους στο Facebook της Νεολαίας θα φρίξουν. 
Όποιος γνωρίζει γαλλικά μπορεί να ρίξει μια ματιά για του λόγου το αληθές
https://www.facebook.com/groups/jeunesseorthodoxe/
Λυπάμαι που δεν μπορώ να μεταφέρω τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία τον στολίζουν οι νέοι, γιατί πρόκειται για επίσκοπο, αλλά όποιος θέλει μπορεί να τα δει ιδίοις όμμασι.
Το φοβερό είναι ότι ο Πατριάρχης είχε λάβει γνώση των κατορθωμάτων του εκλεκτού του από το τέλος Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής στηρίζει τον κ. Αράθυμο, για άγνωστο λόγο. Υπάρχει μια περιφρόνηση του λαού του Θεού και αυτό το αντιλαμβάνονται οι πιστοί και το παράπονό τους είναι ότι τους θεωρεί το Πατριαρχείο υπανάπτυκτους και γι' αυτό δεν τους ακούει.
Ελπίζω να τους φωτίσει ο Θεός να κάνουν το σωστό.
Καραμάτσκος Δημήτρης
Μάστερ Θρησκειολογίας

 

Apostolos Kalkanteras
Top Commenter · Athens, Greece
Εαν ειναι αληθεια αλοιμονο μας!

Παυραυτα ανακρισεις!

http://www.pentapostagma.gr/2013/10/ointe-Noire-kongo-Brazzaville.html

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Άδικη εκδίωξη του Ιεραποστόλου π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου από το Κονγκό
Δράστες: ο Επίσκοπος Κονγκό Παντελεήμων και ο Πατρ. Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Οικουμενιστές Πατριάρχες και Επίσκοποι "κατεξουσιάζουν" και τιμωρούν ως ανεξέλγκτοι Δεσπότες τους πιστούς!
Κι έπειτα δεν ντρέπονται να ομιλούν για δικαιοσύνη, ελευθερία!

http://agonasax.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5505.html