Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

1. Τα τελώνια του Παραδείσου (ουρανός, ψηλά: τρίτο σύννεφο -δεξιά, πάντα) και… 2. Το απαγορευτικό εισόδου… (επιστροφή κάτω -με τελωνιακό… delivery, κάπου βαθειά στη Γη!)

ΔΙΑΒΑΖΩ (και σε παρένθεση σχολιάζω):
Πέμ. Σεπ 26, 2013 12:46
Τα τελώνια του Παραδείσου...
 

Πολλά έχουν γραφεί για τα τελώνια. Όμως η πιο συνοπτική και σαφής περιγραφή είναι ό,τι είπε ο άγγελος Κυρίου (μυστικός άγγελος, ονόματα δεν λέμε) στον άγιο Μακάριο τον Αιγύπτιο. 

Παραθέτουμε,  ό,τι σχετικό:
 

Από τη γη έως τον ουρανό υπάρχει σκάλα (με τα σκαλιά μετρημένα, ένα –ένα, όπως να πούμε το φρούριο Παλαμήδι στο Ναύπλιο, που έχει 999 σκαλοπάτια, ακριβώς.)
 
Κάθε σκαλοπάτι, έχει κι από ένα τάγμα δαιμονικό, που λέγονται τελώνια… (τόσα σκαλιά επί τόσα τάγματα -σαν αυτά της Χρυσής Αυγής;… Της πουτάνας το κάγκελο δηλαδή!)
 
Τα τάγματα αυτά, τα πονηρά πνεύματα, τα τελώνια συναντούν την κάθε ψυχή (της την έχουν στημένη κανονικά), και φέρνουν τα χειρόγραφά της ψυχής (έντυπα, ή σε ηλεκτρονική μορφή) και τα δείχνουν (με αεροπανό ή με λάπτοπ) στους Αγγέλους, λέγοντας: 


«την τάδε μέρα, στις τόσο του τάδε μήνα, έκανε αυτή η ψυχή αυτό. Είτε έκλεψε, είτε πόρνευσε, είτε μοίχευσε… (αν κούναγε την αχλαδιά, δεν πειράζει! Χα!)
 
Τότε δείχνουν και οι Άγγελοι ό,τι αγαθό έκανε εκείνη η ψυχή, είτε ελεημοσύνη, είτε προσευχή, είτε λειτουργίες… (λειτουργίες = χρήματα στο παπαδαριό…)
 

Και πάλι ανέρχονται σε άλλο σκαλοπάτι και εκεί βρίσκουν άλλο τελώνιο δυσκολότερο και αγριότερο. (όσο πιο ψηλά δηλαδή, τόσο το χειρότερο!) 
Και εδώ πάλι γίνεται πολλή όχληση και μεγάλη και ανεκδιήγητη ταραχή… (μιλάμε ότι αυτό το νταβαντούρι, με την ψυχή να τραβιέται «σκαλί, καλέ μου σκαλί», μπορεί να κρατήσει… αιώνες!)
 
Τότε... (μετά από εκατοντάδες χρόνια ανέβασμα, ρε πούστη;) αν είναι εκείνη η ψυχή να καταδικαστεί (την έχουν παίξει – τη ψυχή- στα ζαριά οι τελωνιακοί τζερτζεβούληδες!), την επιστρέφουν οι πονηροί δαίμονες (κοίτα να δεις πονηριά, ρε γαμώτο!) κάτω από τη γη («σκαλί – σκαλί», πάλι, άλλα τόσα χρόνια να κατρακυλάει…) σε τόπο σκοτεινό (είδες -και, η ΔΕΗ;) και οδυνηρό (να πληρώνει και χαράτσι;)

 
Από το βιβλίο «Μετά Θάνατον»,
του π. Βασιλείου Μπακογιάννη
xfd.gr 

(Ο ΣΩΤΗΡ - χριστιανική φοιτητική δράση)
http://xristianos.gr/forum/viewtopic.php?f=141&t=10157

6 σχόλια:

stavroula είπε...

Hilarious :D

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χα, χα! Παίρνουμε ένα θέμα... tragic (τραγικό), ένα θέμα της γνωστής τραγο-παπαδικής τρομοκράτησης, και το σχολιάζουμε κατάλληλα.
Έτσι, αποκαλύπτεται και το φαιδρό της υπόθεσης: το «hilarious», το σπαρταριστό -το ξεκαρδιστικό, αν μεταφράζω σωστά. Έτσι;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα, και το ότι κάτι τέτοιες παρλαπίπες τις αποδίδουν (για να τις πλασάρουν πιο εύκολα στο θρησκόληπτο κοινό), τις αποδίδουν σε αγίους τάχα, και σε αγγελικές τάχα αποκαλύψεις σε αυτούς!

Παλιό το κόλπο δηλαδή…
Παλιό και επιτυχημένο, που το εφαρμόζουν τώρα ευρέως, και με τον μακαρίτη Παΐσιο.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Και το εξίσου σκανδαλώδες είναι ότι όλα αυτά, τα προβάλουν ακόμα και οι λεγόμενες ορθόδοξες χριστιανικές οργανώσεις, αυτές με τα γνωστά τους, τα αμέτρητα χριστιανο-φασιστικά τους τερτίπια

Τα προβάλουν μάλιστα, και μέσα από τα… φοιτητικά παρακλάδια τους, όπως τέτοια είναι και αυτή η Χ.Φ.Δ.!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μιλάμε, και, γι αυτές τις οργανώσεις (Ζωή, Σταυρός, Σωτήρ, κλπ), που έχουν τεράστιο δίκτυο από νεαρούς κατηχητές για την προπαγάνδα τους…
Για το παιδομάζωμα, για τον προσηλυτισμό τρυφερών ψυχών, για τον εγκλεισμό τους στο μαντρί τους!..

Στα οποία παιδιά βέβαια, το δίκτυο αυτό, δεν δείχνει αυτό το «ορθόδοξο» πρόσωπο τους, το αποκρουστικό, το τρομοκρατικό, από την αρχή...
Αλλά τα ενθουσιάζουν τα παιδιά με τραγουδάκια που έχουν το πνεύμα του προτεσταντικού θριάμβου σωτηρίας…

Τους τα παρουσιάζουν όλα απλά! «Έλα στην Εκκλησία, και έχεις σωθεί απλά, με την πίστη στο Χριστό!» Και να, και οι σχετικές εικονίτσες (π.χ. ο Χριστός καπετάνιος στο πλοίο με τον νεαρό), ...έτσι, για τσοντάρισμα!

Όταν όμως δέσουν τον γάιδαρο τους, όταν το παιδί γίνει κι αυτό σαν τα μούτρα τους, δουλικά υποταγμένο στον καθοδηγητή, ή σε κάποιο παπά, τότε αρχίζουν να το γδέρνουν ψυχικά!
Αρχίζουν να του λένε – του νέου πια – για λειτουργίες που πρέπει να πληρώνει, για μνημόσυνα που πρέπει να πληρώνει…

Και το πιο τραγικό, είναι αυτή η πλύση εγκεφάλου, όπως κι αυτή η μωροφιλολογία, η σχετική με τάγματα τελωνίων...
Είναι τα τάγματα που καραδοκούν...
Αν τυχόν και η εγκλωβισμένη ψυχή αποφασίσει να ξεφύγει από το μαντρί τους!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

(3:08 π.μ.)
Η stavroula, είπε:
Hilarious :D
σχόλιο στο θέμα: «Τα τελώνια του Παραδείσου»)

http://xairete.blogspot.gr/2013/09/308-stavroula-hilarious-d.html