Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Βάζει ο Μπένι τη στολή του

ΔΙΑΒΑΖΩ: 
Ανακοινώθηκε η αποχή της Βρετανίας σε επίθεση εναντίον της Συρίας 

Panos Kammenos είπε... 
Ενώ εδώ χωρίς απόφαση του ΟΗΕ.. Η Βασίλω (Σαμαράς-Βενιζέλος) πρώτη... 
Δηλαδή να εμπλακεί η Ελλάδα στο πλευρό της Αλ-Κάιντα που σφαγιάζει Χριστιανόπουλα στη Συρία... 
Ο εξευτελισμός και η δουλοπρέπεια χωρίς όριο.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=499831130103531&set=a.352333794853266.85555.351451781608134&type=1&theater


ΔΙΑΒΑΖΩ:
Βάζει ο Μπένι τη στολή του

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε χτες υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης των Αμερικανών και των συμμάχων τους στη Συρία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταδίκασε το ειδεχθές έγκλημα χρήσης χημικών και τάχθηκε υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα... 

Χτες το βράδυ, η βρετανική βουλή τόλμησε να πάει κόντρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και απέρριψε την στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

Όταν οι χώρες που συζητούν το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στην Συρία αμφιβάλλουν και αναζητούν ακόμα επαρκείς ενδείξεις για την χρήση χημικών από τον Άσαντ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη αποφασίσει για την ενοχή του Άσαντ.

Όταν η αναφορά της αποστολής επιθεωρητών του ΟΗΕ για τις καταγγελίες χρήσης χημικών όπλων στη Συρία αναμένεται αύριο Σάββατο -ώστε να τεθεί στη συνέχεια ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών-, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη αποφασίσει.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στην Συρία -κανείς δεν ξέρει-, αλλά ξέρω πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι επικίνδυνος για τη χώρα.

Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας απέναντι στη Συρία αν αποδειχτεί πως δεν έγινε χρήση χημικών από τον Άσαντ;

Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά στρατιωτική επίθεση στη Συρία ή αν πραγματοποιηθεί επίθεση και ο Άσαντ παραμείνει στη θέση του;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα και θα μιλάει για τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Συρίας;

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη Μέση Ανατολή και επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Οι καλές σχέσεις με τους Άραβες είναι απαραίτητες για την Ελλάδα.

Προκειμένου να διασωθεί ο Βενιζέλος, είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα, να αποδεχτεί τα πάντα και να υπογράψει τα πάντα.

Δεν μάχεται για την χώρα, μάχεται για να διασωθεί ο ίδιος.

Βρισκόμαστε στην ίδια -και χειρότερη- θέση που ήμασταν όταν η χώρα χρεοκόπησε.
Συνεχίζουν να βρίσκονται στην κυβέρνηση οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν την Ελλάδα σε διάλυση.

Το κύριο -και πρώτιστο- μέλημά μας θα έπρεπε να είναι να απαλλαγούμε από αυτούς τους ανθρώπους.

Κι όμως, τρία χρόνια μετά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει να βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών.

Η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει τους Έλληνες.

Ο Βενιζέλος, αντί να βρίσκεται στο δικαστήριο, είναι υπουργός Εξωτερικών.


Και οι Έλληνες πιστεύουν πως δεν έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτό.


http://thepartiesover.blogspot.gr/2013/08/blog-post_30.html

5 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 - 18:59

Πρωτοφανές ατόπημα Βενιζέλου!

Πρωτοφανής στα ελληνικά διπλωματικά χρονικά είναι η ωμή δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία τάσσεται -ούτε λίγο ούτε πολύ- υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία!

Χωρίς να κρατήσει καν τα προσχήματα, όπως έκαναν πάντα οι προκάτοχοί του σε ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη), ο κ. Βενιζέλος δεν παίρνει καμία απόσταση από τις επιδιώξεις των γερακιών του πολέμου. Εμφανίζεται ως ένας από τους πιο ένθερμους θιασώτες της διεθνούς σταυροφορίας κατά του καθεστώτος Ασαντ.

«Εχουμε καταδικάσει με απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη και ειδεχθές έγκλημα, παραβιάζει αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δηλώνει.

Το γεγονός ότι η προαναγγελθείσα σταυροφορία κατά της Συρίας δεν έχει λάβει ακόμη ούτε καν τη νομιμοποίηση του ΟΗΕ (όπως είχε συμβεί π.χ. στο Ιράκ) δεν πτοεί τον συνταγματολόγο υπουργό. Προφανώς, του αρκεί η «νομιμοποίηση» που του δίνει η προσκόλληση στο νόμο του ισχυρού.

Προκαταλαμβάνοντας και τους επιθεωρητές του ΟΗΕ αλλά και πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που κρατούν κάποιες επιφυλάξεις, σπεύδει να θεωρήσει δεδομένη την ευθύνη του καθεστώτος για τον τοξικό αφανισμό. Μιλά ως εκπρόσωπος των ηγεμόνων και όχι ως υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική μιας χώρας, που έχει παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής και επηρεάζεται άμεσα απ' ό,τι συμβαίνει στην περιοχή.

Για να μην υπάρξει μάλιστα καμία αμφιβολία για το τι πραγματικά εννοεί, διαχωρίζει τη στρατιωτική επίθεση-απάντηση από την πολιτική-ειρηνευτική παρέμβαση. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «πρέπει παράλληλα, ανεξάρτητα από αυτό που αφορά την καθαρή απάντηση στο θέμα των χημικών όπλων, να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία».

«Η στάση του αποτελεί μείζον διπλωματικό ατόπημα, που εκθέτει τη χώρα, διακινδυνεύοντας ζωτικά της συμφέροντα. Σε μια τόσο ευαίσθητη και ευμετάβλητη γεωγραφική ζώνη, η ελληνική πολιτική δεν μπορεί να είναι μονολιθική. Δεν μπορεί φυσικά να ταυτίζεται με ένα αντιλαϊκό καθεστώς, αλλά δεν επιτρέπεται να αγνοεί ή να αδιαφορεί για την άμεση εμπλοκή τρίτων χωρών (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ισραήλ) και παραγόντων στην ανατροπή του.

Οφείλει να είναι πολυδιάστατη και φιλειρηνική. Μια διαρκής άσκηση ισορροπίας, που θα εμπεδώνει την περιφερειακή σταθερότητα και θα διευκολύνει την ανοιχτή, δημοκρατική επίλυση του σύνθετου πολιτικού προβλήματος στη Συρία.

Η Ελλάδα έχει μια παράδοση και μια ιστορία απείρως μεγαλύτερη από τις απόψεις των εκάστοτε κυβερνητών. Κι αυτό οι κυβερνήτες οφείλουν να το ξέρουν και να το σέβονται.

enet.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ

Θ. Παφίλης: «Ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τη βρώμικη προπαγάνδα του ΝΑΤΟ για τα χημικά, τη βρώμικη προβοκάτσια που στήθηκε από τους Αμερικάνους»...

Αναφέρουμε την τοποθέτηση του Θ. Παφίλη στην βουλή σήμερα για την απαράδεκτη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα όσα διαδραματίζονται με επίκεντρο την Συρία…

«Ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τη βρώμικη προπαγάνδα του ΝΑΤΟ για...
Τα χημικά, τη βρώμικη προβοκάτσια που στήθηκε από τους Αμερικάνους», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ...
Gια να συμπληρώσει από το βήμα της βουλής:

«Ποιοι είναι αυτοί που θα φέρουν τη δημοκρατία στη Συρία; Οι μονάρχες του Κόλπου; Υπάρχουν πάνω από 100.000 μισθοφόροι, αποβράσματα που εξοπλίζονται -είδαμε εκείνον που έβγαλε την καρδιά του άλλου και την έφαγε- και υπάρχει και η αντιπολίτευση που στηρίζεται από τις Βρυξέλλες.

Τόσο βλάκες είναι στην συριακή κυβέρνηση, να ρίξουν χημικά αέρια την ώρα που μπήκαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ στη χώρα; Τα Patriot που εγκατέστησε ο Ερντογάν στα σύνορα με τη Συρία, μπήκανε για τη δημοκρατία; Πού ήσασταν όσοι υπερασπίζεστε 'το διεθνές δίκαιο', όταν το Ισραήλ έκανε βομβαρδισμό;» αναρωτήθηκε το στέλεχος του ΚΚΕ.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Παναγιώτη !
Εχεις ανεβάσει το επίπεδο του Blog σου, δίνεις σωστές ειδήσεις, πραγματικά ενημερώνεις.
Χαίρμαι
Καλό σου βράδυ !

P. MICHALOPOULOS είπε...

P. MICHALOPOULOS είπε...
25 Αυγούστου 2013 - 7:11 μ.μ.

Χαίρομαι που μπορώ και ενημερώνω (με) το «χαίρετε», να ανεβάζω θέματα, αφού πρώτα έχω ενημερωθεί κι εγώ (χαλαρά – χαλαρά, πίνοντας το καφεδάκι μου) από την περιήγηση μου στο διαδίκτυο.

Και πιστεύω ότι ενημερώνω αντικειμενικά - αμερόληπτα, διασταυρώνοντας πρώτα τις πληροφορίες, και βέβαια χωρίς να κατευθύνομαι ποτέ και από πουθενά…
Δεν είμαι μανιπουλάτσα δημοσιογράφος εγώ, δεν είμαι κανενός το παπαγαλάκι…

1. Έτσι, ενημερώνω για την αληθινή εικόνα της Εκκλησίας, και όχι αυτήν την ψεύτικη που πάνε να παρουσιάσουν οι πουλημένες (για να βγάλουν το χαρτζιλίκι τους) «εκκλησιαστικές» ιστοσελίδες!

2. Έτσι ενημερώνω, ακόμα και για εθνικά θέματα, όπως αυτό με το έγκλημα των αλβανών στην Πρεμετή με τις βιαιοπραγίες και τους βανδαλισμούς σε ορθόδοξη εκκλησία…
Ενημερώνω για το θράσος εκείνων, ενημερώνω και για τους κλανιάρηδες τους δικούς μας (τους έλληνες κυβερνητικούς) με την ερμαφρόδιτη «αντίδραση» τους στην υπόθεση!

3. Έτσι, ενημερώνω και για τη Συρία, για τα χημικά των τρομοκρατών εκεί, αυτών των κανίβαλων που υποστηρίζονται από τη Δύση…
Τη Δύση, όπως:
Αυτήν με τα κοράκια ή γεράκια, Αγγλία και Γαλλία… Που ετοιμάζονται για πόλεμο εκεί… Που μπορεί να εξελίχθη και σε παγκόσμιο!
Τη Δύση…
Με πρώτο και καλύτερο, σαν γεράκι τον (μουσουλμάνο;) πρόεδρο Ομπάμα!

Μακάρι δε, και σε αυτό το τρίτο και σπουδαιότερο από όλα τα άλλα τα θέματα, να συμβάλει προς την Ειρήνη, ΚΑΙ η δική μου η ενημέρωση, ΚΑΙ το μικρό μου το ιστολόγιο…

http://xairete.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1948.html

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, θα σε μαλώσω!
Πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης, και… γυμνά;
http://xairete.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5488.html