Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο Σπύρος Σεραφείμ, υπερασπίζεται τον παρδαλό παπά!

Ο Σπύρος Σεραφείμ, υπερασπίζεται τον παρδαλό παπά!
 

1. Του έκανε εντύπωση λέει που σήμανε συναγερμός στα κοινωνικά δίκτυα διότι σε ένα γαμήλιο γλέντι, ένας ιερέας χόρεψε υπό τους ήχους του τραγουδιού «Δε σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα».
 

2. Είδε το βίντεο που αναρτήθηκε στο ipeirotika.gr, και χάρηκε λέει που είδε τον παπά να χορεύει και να γλεντά με την ψυχή του.

3. Συμφωνεί με αυτούς που εκφράστηκαν θετικά, και διαφωνεί με άλλους που κατακεραύνωσαν λέει τον παπά με σχόλια του τύπου:  «αντί να δίνει το παράδειγμα της σεμνότητας σηκώνεται και χορεύει με ξετσίπωτες», και «την Κυριακή στην εκκλησία τι θα λέει; Θα μιλάει για εγκράτεια;».
 

4. Αυτούς τους αρνητικούς σχολιαστές ο δημοσιογράφος (;) Σπύρος Σεραφείμ, τους χαρακτηρίζει «υποκριτές», «τυπολάτρες», «χομεϊνήδες», και «χεζμπολάδες».
 

5. Υποστηρίζει ότι οι ιερείς πρέπει να είναι μέρος της κοινωνίας και της ζωής μας, πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή… (…της ζωής του κόσμου του άκοσμου δηλαδή, και όχι της ζωής εν Χριστώ!)

6. Δικαιολογεί τον παπά, λέγοντας ότι «βρέθηκε στο γλέντι, μπορεί να ήπιε και ένα ποτήρι κρασί…» (άρα…)
 

7. Συνεχίζοντας ο «δημοσιογράφος», μας περιγράφει το πώς ακριβώς τον θέλει αυτός τον παπά:
«Θέλω οι ιερείς να είναι κανονικοί άνθρωποι, να ξέρουν τι θα πει αμαρτία, για να μπορούν να συγχωρέσουν και πιο εύκολα το ποίμνιό τους...» (…υπάρχει και σχετικός ύμνος για τον «άγιο» που κοινωνούσε… «στο μπαρ το ναυάγιο»!)
 

8. Συνεχίζει δε με την βλάσφημη διατύπωση:
«Άλλωστε, ένας πολύ θεϊκά ροκ τύπος, κάποτε, είχε πει περί αναμάρτητου και λίθου, σωστά;»
 

Και τελειώνει το άρθρο του, με την σχετική κατήχηση:
«Μην κρίνετε, για να μην κριθείτε.» (Μας περιορίζει δηλαδή ο «δημοσιογράφος», μόνο εμάς… Να μη κρίνουμε εμείς, οι αρνητικοί προς τον παρδαλό παπά! Οι άλλοι, οι θετικοί, ας κρίνουν, ελευθέρα! Χα!)

Πηγή άρθρου του Σπύρου Σεραφείμ:
protagon. gr



1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω σε σημερινή ανάρτηση φιλο-Καντιωτικής ιστοσελίδας:

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! ΙΕΡΕΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΞΕΤΣΙΠΩΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!!!

Να τον χαίρεστε εκεί στη Μητρόπολη Ιωαννίνων (;) τον παπά σας, που χορεύει ένα «άσμα» που ειρωνεύεται τους Αγίους (τυπική νεοελληνική «κουλτούρα»), συνοδεία μάλιστα ημίγυμνων και προκλητικά «ντυμένων» γυναικών!

Αν αυτός είναι ο λεγόμενος εκμοντερνισμός της Εκκλησίας, τότε προτιμούμε να παραμείνουμε «οπισθοδρομικοί»!

Υ.Γ. Τα κρούσματα τέτοιων «ιερέων» είναι συχνά, ειδικά στην επαρχία. Οι κατά τόπους Μητροπολίτες τι κάνουν για να τα αντιμετωπίσουν;