Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η κρίση στο τι κάνουν οι παπάδες και οι δεσποτάδες, φέρνει τα πάνω κάτω! (Πρωτοπρ. Βασίλειος Κων. Ακριβόπουλος) Παράδειγμα: «Σκύψε ευλογημένη! …Τι σου κάνω παπαδιά;» «Με γαμάτε, Σεβασμιότατε!» Αυτό το… «με γαμάτε», είναι κατάκριση, είναι ιεροκατηγορία! Και η παπαδιά, θα κολαστεί που έκρινε – περιέγραψε έτσι ωμά, το τι ακριβώς της κάνει (όπως ο σκύλος τη σκύλα) ο Δεσπότης!

Τρίτη, 23 Ιούλιος 2013 15:32
imverias.blogspot.gr
Πρωτοπρ. Βασιλείου Κων. Ακριβόπουλου

 

Αλλά λέγεις: 
Δεν έχω, λοιπόν, εγώ το δικαίωμα να κρίνω τον ιερέα; 

Όχι, δεν δικαιούσαι. 
Εάν οι λαϊκοί είχον το δικαίωμα να ερευνούν τον βίον και την πολιτείαν των πνευματικών των ποιμένων, δια να αποφασίζουν αν πρέπη να πειθαρχούν εις αυτούς ή να ανταρτεύουν, τότε, οι αρχόμενοι θα έθεταν τον εαυτόν των επάνω από τους άρχοντας και το παν θα εγίνετο άνω κάτω, θα ήσαν άνω τα πόδια και κάτω η κεφαλή.

Και σε τί διαφέρει ό κληρικός από τούς λαϊκούς που απαρτίζουν τα μέλη του σώματος της Εκκλησίας; 

Ό Ιερέας είναι ό διάκονος του λαού του Θεού. Είναι ό «αρχηγός» της Ευχαριστιακής συνάξεως. Χωρίς τον ιερέα Ευχαριστιακή σύναξη (Θεία λειτουργία) δε γίνεται, έστω κι αν συγκεντρωθούν χίλιοι πρόεδροι Δημοκρατιών, χίλιοι Αυτοκράτορες.

Αυτός που αγαπά τον ιερέα και που πονά την εκκλησία, πλησιάζει τον άτακτο κληρικό και του υποδεικνύει με σεβασμό τα λάθη του. 

Αν δε συμμορφωθεί τότε απευθύνεται στον Επίσκοπο και εκείνος έχει τον τρόπο να συμμορφώσει τον πταίσοντα. Κληρικό. 

Με την κατάκριση του κληρικού διαιωνίζουμε το κακό, σκανδαλίζουμε ανθρώπους που έχουν πίστη ασθενική και αγοράζουμε κόλαση.
http://imverias.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9362.html?spref=fb



Δεν υπάρχουν σχόλια: