Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Μωραίνει Κύριος» (διαχρονικά) τον μητροπολίτη Δωδώνης (πρώην Ζακύνθου) Χρυσόστομο… «Συνετό»! Αυτόν, του γνωστού Πορνο-περιοδικού… Τον γνωστό, και, για τα «άντε φύγε από εδώ μωρή» που είπε σε συνάδελφο του! Τον διαψεύδουν, στα όσα είπε για να δικαιολογήσει την πολιτική περιβολή του…

Όπως διαβάζω…
 

Δήλωσε χθες στη «ρομφαία» ο κ. Χρυσόστομος, για να δικαιολογηθεί ότι φόρεσε πολιτικά διότι το καθεστώς -εκεί στη Κίνα- απαγορεύει τα ράσα: 
«Γι' αυτό και ο Μητροπολίτης Χονγκ Κόνγκ δεν τελεί Θ. Λειτουργίες. Μόνο η Ρωσική Εκκλησία έχει σχετική άδεια να τελείται η Θ. Λειτουργία στη ρωσική πρεσβεία και μπορούν να παρευρεθούν μόνο όσοι αποδεικνύουν με το διαβατήριό τους πως είναι Ρώσοι πολίτες.»
 

Του απάντησε δε αμέσως χθες, το «hellas-orthodoxy.blogspot.gr»:
«Αφήστε τις ιστοριούλες για το Χονγκ - Κονγκ, διότι εσείς στο Πεκίνο και τη Σανγκάη πήγατε! Πάπιες φάγατε και κάνατε τουρισμό, την Εκκλησία προλάβατε άραγε να την εκπροσωπήσετε;
Αλήθεια, γιατί προ λίγων ημερών ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος πήγε στα ίδια μέρη μ' εσάς φορώντας κανονικά τα ράσα του, μαζί με την πολυπληθή και ρασοφόρο συνοδεία του;»
 

Σήμερα δε, τον βγάζει ψεύτη τον Χρυσόστομο, και, το «ιερό βήμα» του δημοσιογράφου κ. Κώστα Ζαφειρίου, το οποίο αναδημοσιεύει φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Ι.Μ. Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής, με λεζάντα: 
 
Θεία Λειτουργία στο Χονγκ Κονγκ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ. Νεκταρίου και την συμμετοχή πλήθους πιστών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κε Μιχαλόπουλε,
Το «Φύγε από εδώ, μωρή», το είπε ο Δωδώνης Χρυσόστομος (ήταν Ζακύνθου τότε), στον μητροπολίτη του πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Σεραφείμ, μητροπολίτη Γιοχάνεσμπουργκ (Ιωαννουπόλεως) τότε, στην κηδεία του Πατριάρχη που σκοτώθηκε με το Σινούκ.

Του πατριάρχη, που ήταν και πνευματικό τέκνο του κ. Χρυσόστομου.
Το επεισόδιο δε αυτό, έγινε μπροστά στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, στο κεφάλι του οποίου παραλίγο να προσγειωθεί ο δίσκος με τα ποτήρια που κρατούσε ένα γκαρσόνι εκεί δίπλα, και που πρόσφερε ποτά στους καλεσμένους...
...όταν ο δίσκος του, κσφενδονίστηκε στον αέρα από μια βίαιη κίνηση του χεριού του κ. Χρυσόστομου κατά του Σεραφείμ!..