Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ωρύεται η «Ροδιακή» (σκίζοντας παράλληλα με μανία και το καλσόν της): «Το περιστατικό, χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές για τη Ρόδο!» (σ.σ. Το περιστατικό, όταν χθες, ένας σοβαρός ιερέας, δεν έκατσε να τον γαμίσουν κιόλας, και παράτησε στη μέση το μυστήριο του γάμου!)


Διαβάσαμε στη «Ροδιακή» (29-6-2013 . 21:20), την ανάρτηση της με τίτλο «Ιερέας παράτησε το μυστήριο του γάμου κι έφυγε!», και μάθαμε ότι…
 

«Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, χθες, ήταν δεκάδες οι καλεσμένοι Ροδίτες, οι προσκεκλημένοι σε γάμο ζευγαριού, στον Ευαγγελισμό της Ρόδου...»
 

1. Δεν έχουμε εικόνα από την εμφάνιση των καλεσμένων, των γυναικών ιδίως, για να ξέρουμε αν και πόσο είχαν κάνει μπουρδέλο το ναό με την ξετσιπωσιά, με τη γύμνια τους… 
2. Δεν έχουμε εικόνα ούτε και από το νυφικό της νύφης, αν και πόσο προκλητικό (καμπαρετζίδικο) ήταν…
Δεν ξέρουμε δηλαδή, για πόσα πράγματα και πόσο πολύ προκάλεσαν όλοι αυτοί, την οργή του ιερέα που τελούσε το μυστήριο…

Εκείνο που μαθαίνουμε  από τη «Ροδιακή» είναι το ότι οι συγγενείς του ζευγαριού κατήγγειλαν ότι «ο ιερέας που τελούσε το μυστήριο, διέκοψε επιτόπου, τους παράτησε κι έφυγε χωρίς να επιστρέψει(!)»
Και γιατί να επιστρέψει, άλλωστε! Δεν βγήκε έξω για λίγο, επειδή ήθελε να κάνει ένα τσιγάρο, ε;
Έφυγε, διότι τον προκάλεσαν!
 

Διαβάζω:
«Εκνευρίστηκε, που φίλοι του γαμπρού στο "Ησαΐα χόρευε", τον χτύπησαν δύο φορές δυνατά στην πλάτη!»
Διαβάζω:
«"Εδώ δεν είναι ρινγκ", είπε διακόπτοντας το μυστήριο ο ιερέας, και με μια κίνηση που ξάφνιασε, έφυγε από την εκκλησία διακόπτοντας το μυστήριο!»
 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Έλα μωρέ τώρα! Σιγά το σοβαρό λόγο, που είχε ο ιερέας! 
Απλά, έτυχε να είναι τόσο σοβαρός που δεν έκατσε να τον γαμίσουν κιόλας, και παράτησε το μυστήριο!

Διαβάζω:
«Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές για τη Ρόδο. 

Τη λύση έδωσε ευτυχώς ο ιερέας Ιωάννης Χαλκιάς, ιερατικός επίτροπος, που ολοκλήρωσε το μυστήριο…» 
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Άραγε αυτόν, τον σεβάστηκαν; Ή, ...τον ξεβράκωσαν οι θερμόαιμοι φίλοι του ζευγαριού, έτσι για να συνεχιστεί η πλάκα τους, αυτήν που ξεκίνησαν με τον προηγούμενο ιερέα;
 

Και το ρεπορτάζ της «Ροδιακής», τελειώνει με τις κραυγές της προς τον Μητροπολίτη Ρόδου, να πάρει θέση… Διότι όπως λέει η Ροδιακή: «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με ορισμένους από τους ιερείς του νησιού»
…Με αυτούς δηλαδή που έχουν πάρει στα σοβαρά την αποστολή τους, και δεν κάθονται (για λίγα «τυχερά» υπέρ του Δεσπότη) να τους γαμίσουν κιόλας, στο… «μυστήριο»!

πηγή:
http://rodiaki.gr/article.php?id=256362&catid=5&maincatid=1


Διαβάζω ακόμα: 
«Αναλυτικό ρεπορτάζ, για το περιστατικό αυτό και όχι μόνο, θα διαβάσετε στην έκδοση της έντυπης ΡΟΔΙΑΚΗΣ, την ερχόμενη Τρίτη.»

Σχολιάζω: 
 
Άντε, λοιπόν! Να πάρει ο ρεπόρτερ της «Ροδιακής» τη νύφη από το χέρι, και να την πάει στον Δεσπότη… Να του κλαφτεί, και να του ζητήσει -στο πιάτο- το κεφάλι του παπά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: