Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

P. MICHALOPOULOS είπε... Δεν χρειάστηκε να κάνω καμία υπομονή, δεν με κουράσατε καθόλου. Χάρηκα για το διάλογο, και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Κάθε παρουσία, ακόμα και αυτών με αρνητικά σχόλια, δίνει περισσότερη ζωντάνια στο ιστολόγιο.

Σχόλια στο θέμα:

Σήμερα, στο «αγιορείτικο βλήμα»: Ένας σοβαρός σχολιαστής, ο κ. Kontogouris Nick, στον λάκκο με τα φίδια, δηλαδή με τους φανατικούς οπαδούς του γ. Παΐσιου!..


P. MICHALOPOULOS είπε...
Αυτό είναι το επίπεδο (πιο αισχρό δεν γίνεται) του «αγιορείτικου βήματος»!
Ο κ. Kontogouris Nick, έλεγξε ευγενέστατα με σχόλιο του (σε σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας) αυτούς που καπηλεύονται (με ψευδοπροφητείες) τον γέροντα Παΐσιο…
Και να, μια από τις απαντήσεις που έλαβε: «Μαλάκα, βλάκα Κοντογούρη, μουνί, αγράμματε, άσχετε!»
http://xairete.blogspot.gr/2013/03/kontogouris-nick_25.html


Ανώνυμος είπε...
Μπορεί να διασταυρώσει κάποιος σε τί ποσοστό αυτά που είχε πεί ο παϊσιος περι τουρκίας τα έχει πεί και ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός; 

Εάν είναι έτσι υπάρχει περίπτωση ο Παΐσιος ή να τα είπε μόνος του χωρίς να έχει διαβάσει τις συγκεκριμένες προφητείες και έτυχε να συμφωνεί ή να στηρίχθηκε στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και μίλησε γι αυτά (μπορεί να συμπλήρωσε και δικά του).
Στο παρακάτω site φαίνεται τί έχει ειπωθεί για το θέμα της τουρκίας και απο ποιούς. Συμπεριλαμβάνεται ο Παϊσιος, ο Κοσμάς ο Αιτωλός και άλλοι πολλοί.(Ο Παϊσιος δηλαδή δεν ήταν ο μόνος που μίλησε για αυτά)

P. MICHALOPOULOS είπε...
Ήμουν νεαρός τότε, την δεκαετία του ’60, όταν ο γέροντας μου, ο πατέρας Αυγουστίνος Καντιώτης, έγραψε ένα βιβλίο για τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Το έχω λοιπόν διαβάσει, και δεν θυμάμαι να είδα τέτοιες προφητείες εθνικιστικού τύπου.
Μάλλον αυτά, είναι σύγχρονες σοφιστείες, εκπορευόμενες από αυτούς που τα τελευταία χρόνια τους ονομάζω… ΧριστιανοΦασίστες!..
Ίσως λοιπόν τις προφητείες αυτές, τις κόλλησαν διαδοχικά, στο Άγιο Κοσμά πρώτα, και μετά τις έκοψαν και τις έραψαν κατάλληλα, και με κάποια παραλλαγή, και τις απόδωσαν, KAI, στον γ. Παΐσιο...
Στον γ. Παΐσιο, που αυτός ήταν πια ο διάσημος, ο γνωστός, ο σύγχρονος, ο κατάλληλος για να πάρει τη σκυτάλη του νέου προφήτη, το σκήπτρο του νέου άρχοντα των θρησκόληπτων, των ευκολόπιστων, των εύκολα παρασυρόμενων στο να χάψουν οτιδήποτε τους σερβίρουν…
Μη ξεχνάμε δε, και την περίφημη… «αγία επιστολή»!..
Της οποίας επιστολής, επίσης δεν υπάρχει χειρόγραφο, όπως δεν έχουν χειρόγραφο αυθεντικό, ούτε και τα παραμύθια για τον Παΐσιο, την επιστολή που είναι το ίδιο διαδεδομένη με τα ρητά του γέροντα καλόγερου, και η οποία συντάχτηκε επί τουρκοκρατίας…
Συντάχτηκε, απευθυνόμενη σε ευσεβής βλαμμένους…
Συντάχτηκε, με συρραφή κειμένων από την Αγία Γραφή, αναμεμιγμένων με χίλιες δυο ανοησίες των συντακτών της.
Επιστολή, που την συνιστούν και μητροπολίτες ακόμα, και την διαφημίζουν ότι είναι αγία διότι… έπεσε λέει από τον ουρανό!..
  
Ανώνυμος είπε...
1. Στο παρακάτω site αναφέρονται προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού απο διάφορα βιβλία. Μέσα σε αυτά είναι και το βιβλίο του Αὐγουστίνου Καντιώτου
Αυτό με τα εξαμίλια και το 1/3 των τούρκων αναφέρεται στο 63
2. Τελικά εδώ έχει προφητείες μόνο απο το βιβλίο του Αυγουστίνου Καντιώτου (στην αρχή υπάρχει μόνο μια εισαγωγή)

P. MICHALOPOULOS είπε...
1. Διαβάζω εκεί που μας παραπέμψατε:
63. «Οἱ Τοῦρκοι θὰ φύγουν, ἀλλὰ θὰ ξανάρθουν πάλι καὶ θὰ φθάσουν ὡς τὰ Ἑξαμίλια. Στὸ τέλος θὰ τοὺς διώξουν εἰς Κόκκινη Μηλιά. Ἀπὸ τοὺς Τούρκους τὸ 1/3 θὰ σκοτωθῆ, τὸ ἄλλο τρίτο θὰ βαπτισθῆ καὶ μονάχα τὸ 1/3 θὰ πάη στὴν Κόκκινη Μηλιά».
Ερώτηση 1:
Άραγε αυτή η προφητεία, είναι μια από εκείνες τις πλαστές που αποδίδουν στον άγιο Κοσμά;
Ερώτηση 2:
Συμφωνείτε λοιπόν ότι αυτό με τα «Ἑξαμίλια» αναπαράχθηκε, μεταλλάχτηκε από σύγχρονους πλαστογράφους, και αποδόθηκε τη φορά αυτή στον γ. Παΐσιο;
2. Διαβάζω εκεί που μας παραπέμψατε:
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
Τοῦ Στεργίου Σάκκου
 Καθηγητοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς δὲν ἦταν μόνο ἕνας συναρπαστικὸς διδάσκαλος, ποὺ ἐκλαΐκευε τὶς μεγάλες θεολογικὲς ἔννοιες καὶ μὲ ἁπλὰ λόγια καὶ ζωντανὰ παραδείγματα τὶς ἔκανε προσιτὲς στὸ ἁπλοϊκὸ ἀκροατήριό του. Ἦταν συγχρόνως καὶ προφήτης. Ἀρκετὲς προφητεῖες ἐπιβεβαίωσαν τὴ διδασκαλία του, τὸν ἀπέδειξαν ἅγιο ἄνθρωπο τοῦ Θεοῦ καὶ τὸν καθιέρωσαν στὴ συνείδησι τοῦ λαοῦ καὶ στὴν ἱστορία ὡς προφήτη.
Γιὰ τὴ δόξα τοῦ Κυρίου καὶ τὴ μετάνοια ψυχῶν ὁ ἅγιος Κοσμᾶς καὶ σημεῖα ἔκανε καὶ προφητεῖες εἶπε. Ὑποστηρίζεται ὅτι στὶς προφητεῖες του ἐπηρεάσθηκε ἀπὸ τὴν «Ὀπτασία τοῦ Ἀγαθαγγέλου», ἕνα χρησμολογικὸ κείμενο ποὺ κυκλοφοροῦσε εὐρύτατα στὶς μέρες του ἀνάμεσα στοὺς σκλαβωμένους Ἕλληνες καὶ καλλιεργοῦσε ψεύτικες ἐλπίδες κούφιας παρηγοριᾶς γιὰ τὸ «ξανθὸ γένος», ποὺ θὰ βοηθοῦσε στὴν ἀπελευθέρωσι ἀπὸ τοὺς Τούρκους. Ἀλλὰ πουθενὰ μέσα στὶς «Διδαχές» του, ὅπου διαφυλάσσεται ἡ αὐθεντικὴ διδασκαλία τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ, δὲν ὑπάρχει δεῖγμα αὐτῆς τῆς νοοτροπίας.
Ἔχω τὴ γνώμη ὅτι ἡ ἐντύπωσι αὐτὴ δημιουργήθηκε ἐξ αἰτίας ὠρισμένων πλαστῶν προφητειῶν καὶ διαφόρων λαϊκοθρησκευτικῶν χρησμῶν, ποὺ ἀποδόθηκαν στὸν Πατροκοσμᾶ καὶ διεκδικοῦν σήμερα τὴν πατρότητά του.
Αὐτὰ προκαλοῦν βέβαια κάποια ἐντύπωσι στοὺς ἀδαεῖς, στὴν πραγματικότητα ὅμως ὄχι μόνο δὲν ὠφελοῦν, ἀλλὰ καὶ πολὺ ἐπιζήμια εἶνε, διότι, ὅταν ἀποδεικνύεται τὸ νόθο τους, τίθεται σὲ ἀμφισβήτησι καὶ ἡ γνησιότητα τῶν ἀληθινῶν προφητειῶν.

P. MICHALOPOULOS είπε...
Έχουμε λοιπόν και στην περίπτωση αυτή με το «ξανθὸ γένος», μια από τα ίδια;
Συμφωνείτε δηλαδη κι εδώ, ότι κι αυτό αναπαράχθηκε, μεταλλάχτηκε από σύγχρονους πλαστογράφους, και ότι αποδόθηκε κι αυτό στον γ. Παΐσιο;
  
Ανώνυμος είπε...
Ο Αυγουστίνος Καντιώτης θεώρησε αυθεντικές όλες τις προφητείες για τον Κοσμά τον Αιτωλό τα πίστευε και τα συμπεριέλαβε στο βιβλίο του.

P. MICHALOPOULOS είπε...
Ο Καντιώτης, τη δεκαετία του ’60, έβγαζε αβέρτα, διάφορα βιβλία…
Ήταν ένα εμπόριο κι αυτό, για να ταΐσει τα παιδιά της αδελφότητας του…
Πιθανόν δε, κάποια από αυτά τα πεινασμένα παιδιά, να ήταν και οι πραγματικοί συντάκτες πολλών από τα βιβλία του γέροντα.
Το βιβλιοπωλείο «ο Σταυρός» στα Εξάρχεια, η βιτρίνα: Πάρτε, Κοσμά, πάρτε Παΐσιο, πάρτε Εφραίμ Ν. Μάκρης, και δεν συμμαζεύεται…
Ο καθηγητής όμως κ. Στέργιος Σάκκος (που τον έχω γνωρίσει προσωπικά), μέλος της αδελφότητος (ίσως και το πρώτο από τα παλικάρια του π. Αυγουστίνου, που τον είχε ψαρέψει από νεαρό έφηβο), δεν είχε ανάγκη από τέτοιο φαγητό…
Ένας διακεκριμένος καθηγητής, αυτός!
Έτσι, ομιλεί άνετα, αδέσμευτα, για πλαστές προφητείες.

P. MICHALOPOULOS είπε...
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Το “ξανθό γένος”, η “κόκκινη αρκούδα” πιο παλιά δεν ήρθε πάλι στο πάντα απρόθυμο ραντεβού που της κλείνουμε.
Τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε και ακούμε τις αναλύσεις διαφόρων -αρκετοί γραφικοί- για την αμέριστη συμπαράσταση που θα πρέπει να αναμένει η Ελλάδα από τους ομόθρησκους Ρώσους. 

Προς το παρόν βέβαια η Μόσχα προσπαθεί να πουλήσει S 400 στην Τουρκία, όπως οι “φίλοι” μας οι Γερμανοί πούλησαν έξι υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.
www.eglimatikotita.gr

Ανώνυμος είπε...
Τα 1,2,7,9,11,12 όμως πραγματοποιήθηκαν

P. MICHALOPOULOS είπε...
Για τον άγιο Κοσμά, λέτε;
Μη μας βάζετε δύσκολα να ψάχνουμε, εγώ και οι αναγνώστες μας, για το ποια είναι αυτά τα 1,2,7,9,11,12 που πραγματοποιήθηκαν.
Δική σας είναι η έρευνα, και η παραπομπή στον πρόλογο του καθηγητή, δική σας κι αυτή.
Και ο καθηγητής, είναι σαφέστατος: ομιλεί καθαρά για απατεώνες.

Ανώνυμος είπε...
Συγνώμη που ανέφερα μόνο αριθμούς.Για τον Κοσμά τον Αιτωλό λέω. Για το site που έχει και τον πρόλογο. [...]

P. MICHALOPOULOS είπε...
Σας ευχαριστώ για την ανάλυση. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας για τα θέματα μας, για τη συζήτηση γενικά...
Αλλά γιατί ανώνυμος;
   
Ρ Ζ είπε...
Και εγώ σας ευχαριστώ για τη συζήτηση και την υπομονή σας.Θεωρώ οτι σας κούρασα υπερβολικά .

P. MICHALOPOULOS είπε...
Δεν χρειάστηκε να κάνω καμία υπομονή, δεν με κουράσατε καθόλου.
Χάρηκα για το διάλογο, και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.
Κάθε παρουσία, ακόμα και αυτών με αρνητικά σχόλια, δίνει περισσότερη ζωντάνια στο ιστολόγιο.

Μόνο που δεν έχουμε πολλούς συζητητές, για να μακρηγορήσουμε περισσότερο…
Από την άλλη δε, το ιστολόγιο δεν είναι φόρουμ, και μια ανάρτηση δεν συνηθίζεται να έχει πάρα πολλά σχόλια…
Άλλωστε, έχουμε κοντά 13.000 αναρτήσεις εδώ.
Χαρά μας, να μας σχολιάσετε κι αλλού, χαρά μας να σας έχουμε τακτικό, και, σε νέα μας θέματα.


26 Μαρτίου 2013 - 9:59 μ.μ. 

http://xairete.blogspot.gr/2013/03/kontogouris-nick.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: