Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής: Όργια (σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού, και ναρκωτικά) στην Ελληνορθόδοξη ιερατική - Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης!

Όπως μαθαίνω από άρθρο του Θεόδωρου Καλμούκου:
ΒΟΣΤΩΝΗ. 
Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης έφηβης από έγγαμο φοιτητή μεγάλης ηλικίας συνέβη στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, όπου έγινε απεγνωσμένη προσπάθεια να μην διαρρεύσει αλλά να κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό, με μόνη επίπτωση την αποπομπή από τη Σχολή του φερόμενου ως δράστη.

Μιλάμε για  την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, στις εγκαταστάσεις της οποίας διαβιούν πάνω από εξήντα μικρά παιδιά από βρέφη μέχρι γυμνασιακής ηλικίας, των οποίων οι πατέρες σπουδάζουν για να γίνουν ιερείς…

Ο δράστης της σεξουαλικής κακοποίησης έφηβης είναι από την Καλιφόρνια, είναι  έγγαμος φοιτητής μεγάλης ηλικίας, πάνω από πενήντα ετών, πολύτεκνος με πέντε ή έξι παιδιά, υποψήφιος ιερέας, και έτοιμος για αποφοίτηση…
Το θύμα, είναι ένα έφηβο κορίτσι του οποίου ο πατέρας ήταν κι αυτός φοιτητής στη Σχολή και ήδη χειροτονημένος ιερέας.
Αμφότερες οι οικογένειες (δράστη, και  θύματος) διέμεναν εντός της Σχολής στους κοιτώνες για τους έγγαμους φοιτητές και γνωριζόταν μεταξύ τους.

Ο δράστης, με το πρόσχημα ανάθεσης στην έφηβη να προσέχει τα μικρά του παιδιά (baby sitting), επιδιδόταν σε σεξουαλική ασέλγεια στο κορίτσι μέσα στο διαμέρισμα στο χώρο της Σχολής. Το κορίτσι φοιτούσε σε Γυμνάσιο σε περιοχή πλησίον της Σχολής.

Αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Κ.» (Εθνικού Κήρυκα)  αναφέρουν ότι ο δράστης δεν ασκείτο μόνο στη σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, αλλά του έδινε και ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να πάρει το κορίτσι υπερβολική δόση και να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Βοστώνης.

Ο ιερωμένος πατέρας του κοριτσιού όταν πληροφορήθηκε τα συμβάντα πήγε και τα κατήγγειλε στον πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής, πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Τριανταφύλλου, ο οποίος αμέσως κίνησε τη διαδικασία αποπομπής του φερόμενου ως δράστη από τη Σχολή.
 

Ο δράστης αναμενόταν να αποφοιτήσει με το δίπλωμα Μάστερ Θεολογικών Σπουδών και στη συνέχεια να συνέχιζε για το Μάστερ οφ Ντιβίνιτι, το οποίο είναι ιερατικής κατευθύνσεως για να γίνει ιερέας και να υπηρετήσει σε Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο «Ε.Κ.» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο πρόεδρος της Σχολής, π. Νικόλαος Τριανταφύλλου, ενημέρωσε πλήρως τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Εφορίας της Σχολής.

Δεν έγινε γνωστό αν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές για το περιστατικό από την οικογένεια του θύματος ή αν έχει κινηθεί δικαστική διαδικασία σε βάρος του δράστη και της Σχολής.

Υπογραμμίζεται ότι στους κοιτώνες της Σχολής που έχουν κτιστεί αποκλειστικά για τους έγγαμους φοιτητές και τις οικογένειές τους διαμένουν δωρεάν αλλά και σιτίζονται άπαντες οικογενειακώς αρκεί να δηλώσουν ότι προορίζονται να γίνουν ιερείς και να υπηρετήσουν στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. 
Επίσης, τα γενικότερα έξοδα συμπεριλαμβανομένων και των διδάκτρων καλύπτονται από υποτροφίες που παρέχονται με τα χρήματα της «Ηγεσίας των 100», η οποία δίνει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια τον χρόνο.

Πηγή: 
Εθνικός Κήρυκας

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Η Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού (αγγλ. Holy Cross Greek Orthodox School of Theology) ιδρύθηκε από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα το 1937 στο Κοννέκτικατ.
Το 1946 μεταφέρθηκε στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης.
Το 1966 αναδιοργανώθηκε σε σχολή τετραετούς φοιτήσεως για απόκτηση πτυχίου Θεολογίας· επίσης προσφέρει προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.

Το κτιριακό του συγκρότημα βρίσκεται έξω από τη Βοστόνη. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της ορθόδοξης θεολογίας στο δυτικό ημισφαίριο.

el.wikipedia.org

stavroula είπε...

xmmm ka8e toso k ligo vgainei eranos/diskos gia thn enisxhsh ths sxolhs...voh8eia mas

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο θεός να σας φυλάει!