Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

«Παναγιώτη, από πότε κατέχεις την δίκαιη κρίση;»

Π. Διονύσιος
είμαι της άποψης ότι όταν κρίνεις μπένεις στα χωράφια του θεού. αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις γνώμη ασφαλώς.

Panagiotis Michalopoulos
«Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις γνώμη ασφαλώς». Αν την εκφράσεις όμως; Δεν κρίνεις;
Panagiotis Michalopoulos
ΠΑΤΕΡ, «η δική σας χριστιανική άποψη» είναι διαφορετική από του Χριστού; Εκείνος είπε: «με ορθή κρίση να κρίνετε»! Εκείνος επαίνεσε την κρίση με το «σωστά έκρινες!»

Ania Ar Tz
Μην κρινετε για να μην κριθητε!!

Panagiotis Michalopoulos
Από επιπολαιότητα ή εσκεμμένα πολλοί χριστιανοί ταυτίζουν τη δίκαιη κρίση με την κατάκριση, και κατηγορούν όσους κρίνουν και ελέγχουν ασέβειες και σκάνδαλα. Χρησιμοποιούν δε κατά κόρον το «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθείτε». Και δεν σκέπτονται βεβαίως, ότι αυτοί, αντιφάσκοντας προς τους εαυτούς τους κρίνουν και κατακρίνουν. Και ποιους κρίνουν και κατακρίνουν; Όχι τους ασεβείς και τους σκανδαλοποιούς, αλλά εκείνους που έχουν το θάρρος να ασκούν κριτική και να ελέγχουν τους ασεβείς και σκανδαλοποιούς.

Ania Ar Tz
Οταν εγω !θα κρινω τον αλλον η αμαρτια ειναι δικη μου. Δεν εχω το δικαιομα εγω σαν ορθοδοξη χριστιανη! Να κρινο τον αδελφο μου.οταν εγω ειμαι χειροτερη απο απο τον αδελφο μου.γιατι να το κανο. Δν εχω το δικαιομα!'να αρκησω κριτικη!τα λαθη τα δικα μου να διορθωσο!

Panagiotis Michalopoulos
Η καλόπιστη κριτική, ο έλεγχος για τα κακώς κείμενα τα δημόσια πραττόμενα, τα σκάνδαλα (από τα οποία χάνονται ψυχές για τις οποίες σταυρώθηκε ο Χριστός) , είναι χριστιανική αρετή. Η σιωπή σε αυτήν την περίπτωση είναι δειλία ή συνενοχή!.. 

  Ερώτηση (απο Manos Kalomirakis):
«Παναγιώτη, από πότε κατέχεις την δίκαιη κρίση;»

Η Απάντηση μου:

Αν την κατέχω πράγματι την «δίκαιη κρίση» (εσείς θα το κρίνετε), τότε δεν θα πρέπει να την κατέχω θαυματουργικά από καμία ξαφνική θεία επιφοίτηση.

Προσπαθώ φίλε, προσπαθώ να είμαι σωστός όταν εκφράζω την άποψη μου. Σωστός, σύμφωνα με την χριστιανική παιδεία μου. Από παιδάκι στα κατηχητικά σχολεία, από νέος στα κηρύγματα (χιλιάδες κηρύγματα)…

Προσπαθώ να είμαι σωστός όταν εκφράζω την άποψη μου…

Ως ενεργό μέλος της Εκκλησίας… Ως παλαίμαχος Κατηχητής – επίσημος, πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας…
Ως χειροθετημένος Αναγνώστης από χέρι αγίου Επισκόπου, του μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου…
Ως μελετητής της Βίβλου…
Ως βαπτισμένος – μυρωμένος – ως μετέχων (μια ζωή) στα μυστήρια της Εκκλησίας…

Ως ζωντανός χριστιανός με λίγα λόγια! Όχι σαν φυτό, όχι σαν αφιονισμένος γεροντο-λάτρης…
P. MICHALOPOULOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: