Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΧΕΙΟ: Σταχυολόγημα (ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ)

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

Σταχυολόγημα

Καταφύγιο ποντικιών και περιστεριών, αλλά και χώρος εκθέσεων απίθανων πραγμάτων που προσβάλλουν την ιερότητα του χώρου έχει καταντήσει η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, αυτό το σύμβολο του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ, ως μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς. Αυτό κατήγγειλε χθες ο κ. Κρις Σπύρου, πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Και ζήτησε, για μιαν ακόμη φορά, να αποκατασταθεί ως ορθόδοξος ναός και Κέντρο του χριστιανικού κόσμου.

(Ελεύθερος Τύπος. Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008)


Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:
Όσο για τον τρόπο έκφρασης, εδώ, έχω να σου πω ότι δεν θα γίνουμε εμείς πιο ευγενικοί από τον Χριστό που έλεγξε τον φαρισαϊσμό της εποχής εκείνης μιλώντας για τάφους γεμάτους σκουλήκια! Δεν θα γίνουμε πιο ανεκτικοί προς τους εμπόρους της θρησκείας, προς τους προβοκάτορες ρασοφόρους στο χώρο μας. Θα υψώνουμε και εμείς, όταν χρειάζεται, το ίδιο φραγγέλιο με εκείνο του Ιησού, και μάλιστα για να τους διώξουμε (μια τέτοια φωνή είναι και το μπλογκ μου) όχι απλά από την αυλή του ναού όπου ήταν εκείνοι οι κακόμοιροι, αλλά από μέσα από τον ναό στον οποίον έχουν εισβάλει και από εκεί μέσα πλέον ασχημονούν. Καταλάβατε;

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΣΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (για τοιχογραφίες σε παπικό ναό): «...Όταν μπεις, τότε σου έρχεται το χαστούκι: Αντί για εικόνες βλέπεις ένα τεράστιο πλήθος γυμνών .. αγίων, σαν να βρίσκεσαι σε παραλία γυμνιστών. Στο κέντρο του υπερθεάματος ο Θεός, που δημιουργεί τα άστρα και τα ουράνια σώματα. Έχει άσπρα μαλλιά σαν τον παλαιό των ημερών. Είναι ζωγραφισμένος από πίσω από την πλάτη. Με το τεντωμένο χέρι του μπροστά, προστάζει και δημιουργεί τα άστρα. Από την πίσω πλευρά φοράει το χιτώνα και το ιμάτιο. Όλο το σώμα είναι καλυμμένο με τα ενδύματα, εκτός από τον ..πισινό του που προβάλλει σε ...ομοφυλοφιλική στάση.»

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:
Τι τις θέλετε κ. Ιερώνυμε, τις βαρύτιμες αυτές στολές, που σας κάνουν σαν μπόγους (εις διπλούν, αν είστε ήδη χοντροί) και που σας δυσκολεύουν στις κινήσεις σας (σαν να έχετε συγκαεί, περπατάτε), και που ακόμα και το σημείο του σταυρού δυσκολεύεστε να κάνετε, φορτωμένοι όλα αυτά τα πράγματα;
Στηθήκατε μετά όλοι οι μιτροφόροι (τι το θέλετε αυτό το αδαμαντοστόλιστο «καθίκι» στο κεφάλι;), και πέρναγαν καμιά δεκαριά αρχιμανδρίτες, ένας ένας στη σειρά, και σας έκαναν βαθειά υπόκλιση («μετάνοια»)! ...Η «απλότης» εκ μέρους σας, η ξεφτίλα από την δική τους πλευρά ...
«Ευλόγησε Δέσποτα!», του δεσποτάτου της Θήβας (και της Εκκλησίας της Ελλάδος στη συνέχεια)!..
Σας είδαμε και στην ωραία πύλη να λιβανίζετε, μεσ' 'την γκλαμουριά με την μίτρα στο κεφάλι, και με φόντο τον Εσταυρωμένο (μέσα στην άκρα Του ταπείνωση, και με το αγκάθινο στεφάνι στο κεφάλι Του, Εκεινος)!!!
Η εικόνα αυτή (παράσταση) επαναλήφθηκε και από τους υπόλοιπους δεσποτάδες σας, στην ωραία πύλη, καθώς (υποκριτικά) καλούσαν τον Θεό «να επιβλέψει εξ ουρανού»! Τι να δει από σας ο Θεός; Έχει αποστρέψει το πρόσωπό του από τέτοιες σιχαμάρες! Αμφιβάλετε;

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:
Και όπως έγραφα στις 4/6/2004, επηρεασμένος από το ζωντανό ρεπορτάζ της τηλεόρασης με τις μπουλντόζες να κατεδαφίζουν ιστορικό ναό στον Άγιο Στέφανο Αττικής, να βλέπω να γκρεμίζεται το καμπαναριό με το Σταυρό, το ιερό και ο τρούλος με το Σταυρό, να καταπλακώνονται (πάνω στην παράνομη σπουδή) ιερά κειμήλια και εικόνες, και τον κόσμο έξω να κλαίει και να οδύρεται...
Έγραφα στις 4/6/2004:
«Ρώτησε, λένε, κάποτε ένας ιεραπόστολος, κάποιο μαύρο - ιθαγενή σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Αφρικής. Τον ρώτησε, αν υπάρχουν ακόμα κανίβαλοι στην περιοχή. Και έλαβε την απάντηση: «δεν υπάρχουν πια κανίβαλοι! Τους… φάγαμε όλους!!!
Έτσι, αν σήμερα, ένας ιερός Χρυσόστομος εμφανιζόταν και ρωτούσε κάποιους δικούς μας αν υπάρχουν ακόμα αντίχριστοι όπως και στην εποχή του (προς τους οποίους απηύθυνε το «
Τι τοίνυν παίζεις εν ού παικτοίς;»), θα μάθαινε ότι… τους έχουν «φάει» άλλοι, ξεπερνώντας τους!!!
Ξεπερνώντας τους, όχι διατροφικά αλλά… διαστροφικά. Πώς; Άλλοτε παίζοντας με τις «κούκλες» τους (
Γλυφάδα), άλλοτε με τα «στρατιωτάκια» τους (Ζάκυνθος), άλλοτε με τις «κουμπάρες» αφοριζο – ξεαφοριζόμενοι (Βαρθολομαίος-Χριστόδουλος), και άλλοτε… γκρεμίζοντας εκκλησιές (Παντελεήμονας Μπεζανήτης)!!!
Και στο διαχρονικό ερώτημα του αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου «δεν θα πληρώσει ο αντίχριστος;» εμείς απαντάμε για την εποχή μας: Ναι, θα πληρώσει και εδώ! Ιδού πως:
1. Θα τον «δοξάσει» το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας με το «Ανάξιος», όπου και αν τον δει (αυτόν τον «μαύρο στην ψυχή»), να χοροστατεί μεταμφιεσμένος σε ποιμένα! Και..
2. Θα τον «ελεήσει» με αποστέρηση από τον «οβολό» του. Δεν θα του εμπιστευθεί το αίμα του, τα 3 δισεκατομμύρια που του χρειάζονται για να φτιάξει «σούπερ Μάρκετ» στη θέση του ναού που γκρέμισε. Θα τον «πληρώσει» δηλαδή, με το να τον αποκόψει από τον χρυσό, από τον μαμωνά, στον οποίο μαμωνά (αν και επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού), δείχνει ότι πραγματικά πιστεύει…».
(σ.σ. Δεν περασε πολύς καιρός από εκείνο το δημοσίευμα, και «πλήρωσε» ο δεσπότης, με έκπτωση από τον θρόνο του στη μητρόπολη Αττικής)

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:
Και τι να πούμε τώρα για εκκλησιαστικούς ταγούς και οδηγούς, οι οποίοι κηρύττουν πολύ χειρότερα πράγματα, μεγάλες και μέγιστες αιρέσεις, αλλά και ξένες Θρησκείες; Από πολλά αναφέρουμε ενδεικτικώς ολίγα μόνο παραδείγματα προδοτών της πίστεως, Οικουμενιστών:
1. Επίσκοπος (σ.σ.: Ο Θερμοπυλών), ηγούμενος μεγάλης Ι. Μονής της Εκκλησίας της Ελλάδος (σ.σ.: Πεντέλης), δήλωσε, ότι δεν μπορούμε να πούμε, ότι ο Προτεσταντισμός δεν είναι Εκκλησία. Εκκλησία και ο Προτεσταντισμός με τις αναρίθμητες παραφυάδες και την πανσπερμία των αιρέσεων!
2. Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος (σ.σ.: Ο Καλλίνικος, πρώην Πειραιώς;) δήλωσε, ότι μόνον οι Χιλιαστές, οι λεγόμενοι Μάρτυρες του Ιεχωβά, είναι αιρετικοί. Όλοι οι άλλοι, Παπικοί, Προτεστάντες, Μονοφυσίτες κ.λπ., είναι εν τάξει!
3. Άλλος Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησε την ψευδένωση τοπικώς, στη νησιωτική Επαρχία του (σ.σ.: Ο Σύρου;), συνεργαζόμενος με τους Παπικούς.
4. Αρχιεπίσκοπος του Εξωτερικού (σ.σ.: Ο Αυστραλίας) κήρυξε, ότι ο Χριστός ήταν ατελής και αμαρτωλός, όπως τον εμφανίζει ο Καζαντζάκης και είναι κατώτερος από τον Πατέρα, όπως τον παρουσίαζαν οι Αρειανοί και τον παρουσιάζουν οι Ιεχωβίτες. Επίσης κήρυξε, ότι η Αγία Γραφή είναι μεγάλο παραμύθι και άλλα.
5. Μητροπολίτης του εξωτερικού κήρυξε, ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να κατακρίνει τους γάμους των ομοφυλοφίλων.
6. Και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κήρυξε, ότι κακώς οι Πατέρες απέκοψαν τους Παπικούς από την Εκκλησία, είναι δε γι' αυτό υπόδικοι ενώπιον του Θεού. Ο Παπισμός είναι Εκκλησία. Ο Πάπας είναι Επίσκοπος (και ως Επίσκοπος προσκλήθηκε και έγινε δεκτός με ωμοφόριο στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι). Το βάπτισμα ετεροδόξων ισχύει. Σ' όλες τις Θρησκείες ο ίδιος Θεός λατρεύεται με διαφορετικό τρόπο. Είναι και οι άλλες Θρησκείες σεβαστές και σεβάσμιες. Και δεν πρέπει στις άλλες Θρησκείες να κηρύττομε Χριστό, διότι τις προσβάλλουμε.

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:
... Όταν επισκέφτηκε η κ. Παπιαρήγα το Φανάρι, και ο Βαρθολομαίος την ξενάγησε στις τζαμαρίες με τις κοκάλες που του έδωσαν από το Βατικανό. Τότε, έγινε εκεί και ένας διάλογος: η κυρία ευχαρίστησε τον παπα-Βαρθολομαίο για το γεγονός ότι χρηματοδοτεί το κόμμα της, το ΚΚΕ...



Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:
Για ποια «διαφορά» νέου και παλαιού ημερολογίου, μου μιλάτε; Εδώ η μεγάλη σύγκρουση είναι άλλη: Σύγκρουση διαφορετικών ομοφυλοφιλικών κέντρων (Αθήνας και «Πόλης»), όπως λέει και ο διασυνδεδεμένος με τον οικουμενικό πατριάρχη και πάντα καλά ενημερωμένος εκκλησιαστικός Τύπος, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»..
Πώς τεκμηριώνεται αυτό το τελευταίο;
Θα θυμάστε τι έγινε προ-πρόπερσι με την παρέλαση των εκκλησιαστικών σκανδάλων από τα ΜΜΕ. Θα σας πω τι είχε προηγηθεί. Είχε προηγηθεί η κόντρα ανάμεσα σε Χριστόδουλο και Βαρθολομαίο σχετικά με τις «νέες χώρες», τις εξουσιαστικές δικαιοδοσίες δηλαδή των δυο «μεγάλων».
Τότε λοιπόν έγραψε η εκκλησιαστική αυτή εφημερίδα ένα σχόλιο που το υπέγραφε (με τα αρχικά του) ο κ. Ζερβός ο Διευθυντής της, και που έλεγε περίπου:
Παράπονα εξέφρασε ο οικουμενικός πατριάρχης διότι οι εδώ (στην Αθήνα) συνάδελφοί του διαδίδουν ότι ομοφυλοφιλικά κέντρα (σ.σ. προφανώς προσκείμενα στον πατριάρχη) καλλιεργούν την κόντρα του οικουμενικού εναντίον του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Αλλά και ο πατριάρχης δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Έχει στο συρτάρι του ανώνυμες καταγγελίες για «κουσούρια» (σ.σ. δηλαδή για ανάλογα ομοφυλοφιλικά κέντρα προσκείμενα στην αρχιεπισκοπή) αντιπάλων του στην εκκλησία της Ελλάδος, και θα πράξει ανάλογα (σ.σ. θα αρχίσει να διαδίδει και αυτός δηλαδή)!..
Μετά από αυτό, άρχισαν οι «δημοσιογραφικές» αποκαλύψεις και το στραπατσάρισμα του αρχιεπισκόπου...

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:
Με τον Μπους στην Λεττονία να προσκαλεί Γεωργία & Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και συγχρόνως τον Πάπα (υπό την προστασία της Μοσάντ) να εύχεται την ένταξη της Τουρκίας και να χρησιμοποιεί το Φανάρι για να μαντρώσει και τους άλλους Ορθοδόξους, αυτά δεν είναι συναντήσεις κορυφής..
.. Είναι συντονισμένη εκστρατεία των 3 σκελών του ΝΑΤΟ (στρατιωτικού, πολιτικού & θρησκευτικού) να αλώσουν ολοκληρωτικά την Ανατολή.

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:
Φίλτατοι! Μη μας ξεγελούν ότι κάνουμε τάχα θεολογικό διάλογο. Πού τον είδατε; Τσιριμόνιες, και συμπροσευχές, βλέπουμε!
Με την συμπροσευχή οι «δικοί μας», είναι σαν από μόνοι τους να αναγνωρίζουν ότι είναι αιρετικοί, από μόνοι τους αποσχίσθηκαν από την Εκκλησία, τασσόμενοι ίσοι προς ίσον με άλλα δόγματα.
Ο οικουμενισμός, λέει ότι δεν υπάρχει μία αλήθεια αλλά υπάρχουν πολλές αλήθειες διαφορετικές σαν ένα είδος πολύχρωμου ουράνιου τόξου που συνθέτονται σε μία. Γι' αυτό και το κίνημα της νέας εποχής έχει ως σύμβολο του το ουράνιο τόξο. Ε εγώ αυτές τις παγκοσμιοποιημένες μπούρδες τους, δεν τις δέχομαι.
Και ενώ αυτοί φέρονται προδοτικά, έχουν την απαίτηση (π.χ. από τους εσφιγμενίτες) στο όνομα της κακώς εννοούμενης «υπακοής», να εφαρμόζουν την σιωπή, που δεν είναι σύνεση και χρυσός, αλλά προδοτική στην περίπτωση αυτή.
Τι υπακοή και πράσινα άλογα! Όταν η Ορθοδοξία κινδυνεύει άμεσα να διαβρωθεί από την παναίρεση του οικουμενισμού... αυτοί τι;.. θα κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια (και σφιγμένα τα χείλια) και θα περιμένουν το τέλος της Ορθοδοξίας;;;
Δεν είναι όμως μόνο οι εσφιγμενίτες που αντιδρούν στον οικουμενισμό... Είμαστε και αρκετοί άλλοι.. Και πολλοί καλά κάνουν όσοι αντιδρούν.

Έντονη Διαμαρτυρία.
Αθήνα, 3/12/2007.
Προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σεβασμιώτατοι,
Διάβασα στον Τύπο, πως δώσατε άδεια στον πρώην μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα να λειτουργεί σε ναούς της αρεσκείας του.
Επειδή σκανδαλίστηκα από την απόφαση σας αυτή, σας ερωτώ: Αν ξέρατε πως είμαι ανήθικος, πως έχω αμύθητες καταθέσεις σε τράπεζες, μετοχές σε εταιρίες, και το χειρότερο, έχω καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για παράνομες αρπαγές από μοναστήρια, θα μου δίνατε άδεια να κηρύττω επ' εκκλησίας;
Την απάντηση την αφήνω στη συνείδηση σας.
Με σεβασμό και αγάπη Χριστού,
Χρήστος Γκότσης
Θεολόγος, τ. Λυκειάρχης
(Εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος». Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: