Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη του "Γέροντα Παστίτσιου"

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Έγινε παγκόσμιο trend στο Τwitter 
Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη του "Γέροντα Παστίτσιου" 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τη σύλληψη του δημιουργού της σελίδας στο Facebook με την ονομασία «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS». 

Ο 27χρονος από τα Ψαχνά Ευβοίας συνελήφθη την Παρασκευή από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook. 

Πώς όμως η δημιουργία μιας «χιουμοριστικής», οπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, σελίδας στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης οδήγησε στη σύλληψη του 27χρονου άντρα; 

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Τρίτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», υποστηρίζοντας ότι...
«ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες». «Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου», 
 έκλεινε την ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης ο Χ.Παππάς. 

Πολλές όμως ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις δεκάδων κληρικών και απλών θρησκευόμενων πολιτών που οδήγησαν την ομάδα αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνήσει το σπίτι του άντρα και τελικά να προχωρήσει στη σύλληψή του. 
Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή της σελίδας, ενώ το πρωί της Παρασκευής, κατά την έρευνα στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα laptop και συνέλαβαν το νεαρό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για απολογία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 

Πάντως, η σύλληψη του 27χρονου θεωρήθηκε από πολλούς πολίτες ως κρούσμα λογοκρισίας και εκατοντάδες είναι τα σχόλια τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter που ασκούν σκληρή κριτική για την κίνηση των αρχών. 
Μάλιστα, στο twitter δημιουργήθηκε και hashtag #FreeGeronPastitsios το οποίο σύντομα έγινε παγκόσμιο trend. 

Την αντίθεσή της για τη σύλληψη του 27χρονου που διατηρούσε στο Facebook τη σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος» εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του και το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. 
Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι η σύλληψη του 27χρονου φανερώνει σε συμβολικό επίπεδο, «ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής», ενώ συνιστά προσβολή «όχι μόνο της ελευθερίας του λόγου», αλλά και για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς, όπως σημειώνεται «πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ' ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς». 
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, και υπενθυμίζει πως «η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα». 

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=225194 

ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...

Καταλάβατε; Άλλοι λοιπόν «κατάντησαν» και «κατέληξαν» αλλιώς: 1. Εκείνη η κυρία, που τόσο με πολέμησε αλλά έσπασε τα μούτρα της και αντί να με διώξει έφυγε εκείνη από το σπίτι, και... 2. Εσείς με τα πτώματα σας που ξεθάβετε όπως τον Βησσαρίωνα (την μούμια), και τους γέροντες της συμφοράς όπως τον κάθε κωλόγερο… Εσείς που έχετε τόσο πολύ ξεφύγει πνευματικά, σε βαθμό απελπιστικό. Σας λυπάμαι!


P. MICHALOPOULOS είπε... 

Λέτε: «Τρομερό είναι να βλέπεις κατ' όνομα Χριστιανούς να υβρεολογούν ακατάσχετα εναντίον άθεων.» 

Προσθέτω: 
1. Είναι οι «χριστιανο»-φασίστες, με το όνομα! Οι ίδιοι που επί χούντας, σαν ΕΑΤ-ΕΣΑ, βασάνιζαν αντιστασιακούς, χτυπώντας τους αλύπητα και βρίζοντας τους: «άθεοι είστε ρε, @@@ την Παναγία σας, @@@ τον Χριστό σας»! 
2. Εμένα, εδώ και μερικά χρόνια μου έχουν κηρύξει εξοντωτικό πόλεμο με αφορμή τις αναφορές μου στον γέροντα αυτόν… Από το να με αποκλείουν στα διάφορα φόρα, μέχρι και να με βρίζουν με τα πιο αισχρά λόγια, ...ΚΑΙ να απειλούν τη ζωή μου, και την οικογένεια -που είχα- και που τελικά την τρέλαναν τρομοκρατώντας την! 

25 Σεπτεμβρίου 2012 12:43 π.μ. 
http://xairete.blogspot.gr/2012/09/1-2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: