Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΦΙΑΣ, και... "Το Μαγικο Σπαθι" του Ταξιάρχη Μιχαήλ!!!..

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΦΙΑΣ κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Το Μαγικο Σπαθι Του Πολεμαρχου
www.youtube.com
Μιχαήλ ο μεγάλος Ταξιάρχης, μέσα στην περίφημη αναγλυφη θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ, υπάρχει ένα σπαθι.
(10 ώρες πριν)


Panagiotis Michalopoulos 
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΑΘΙ;
(7 ώρες πριν)


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΦΙΑΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ...
Είναι πολύ γνωστή γιατί έχει προβληθεί στο παρελθόν και από το ΜΜΕ. 
Όσο για τον Άγιο, οι Μυτιληνιοί τον λατρεύουν και όχι μόνο. Έχει βέβαια και ένα μείον, μεγάλη η χάρη του: δέρνει και δέρνει άσχημα. Ρωτήστε στο Μανταμάδο να σας πουν. Γι' αυτό με προσοχή πολύ κάθε αναφορά στο όνομά του.
(2 ώρες πριν)


Σχόλια στην ανάρτηση "Θαύμα" στη Σύμη..."


Γωγώ Μαστροκώστα: Το τάμα στον Ταξιάρχη


Διαβάζονται τα επίκαιρα θέματα:


Εικόνα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο Λέσβου



ΣΧΕΤΙΚΟ:
Για ένα «θαύμα» που έγινε τη Σύμη, μας λέει το ρεπορτάζ της κ. Ανθής Βούλγαρη, στην Εσπρέσο της 11/11/2008.

Διαβάζω: «Εξαφανίστηκε από την εικόνα η μορφή του Αρχάγγελου Μιχαήλ την ώρα του μεγάλου εσπερινού στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης!»

Στην φωτογραφία δε, βλέπω την «θαυματουργή» εικόνα, να είναι ένα ανάγλυφο ασημένιο σκάλισμα με το πρόσωπο μόνο (αυτό που… χάθηκε) να είναι αγιογραφημένο! Ασήμι λοιπόν ο Άγιος (δεν τον έκαναν χρυσό άγαλμα καλυτέρα;) αλλά, και ακόμα, όπως διαβάζω: «Τα τάματα κάτω από την ασημένια εικόνα του είναι αμέτρητα»!

Και πώς να μην είναι πολύτιμα, και, τα τάματα (όπως και το άγαλμα, ..εεε, …η εικόνα), και πώς να μην είναι αμέτρητα αφού πρόκειται για έναν «ειδικό» Αρχάγγελο Μιχαήλ που έχει το παρατσούκλι Πανορμίτης (κλέφτης)! Και μας εξηγεί η ρεπόρτερ: «Έτσι συνηθίζουν να τον λένε οι ντόπιοι, γιατί σύμφωνα με την παράδοση αν δεν αποδοθεί ένα τάμα, ο Άγιος βρίσκει τρόπο και το παίρνει μόνος του»!!!..

Αλλά δεν είναι ειδικός στις κλεψιές μόνο, ο «Αρχάγγελος» αυτός, αλλά είναι ειδικός, και, στις… εξαφανίσεις του προσώπου του από την (ας την πούμε) αγιογραφία του!..

Διαβάζω:
«Οι πιστοί που βρίσκονταν μπροστά στην εικόνα του Αρχαγγέλου την ώρα της ακολουθίας αναφέρουν πως το πρόσωπό του σβήστηκε για μια στιγμή προκαλώντας τους ρίγη δέους και συγκίνησης»…

Διαβάζω:
«Έχει βουίξει όλο το νησί. Προσωπικά δεν το είδα, ωστόσο μου το ανέφερε αρκετός κόσμος που βρισκόταν στον εσπερινό» δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, τονίζοντας πως η εικόνα που βρίσκεται στην Ιερά Μονή είναι θαυματουργή.

Διαβάζω:
«Η φετινή προσέλευση των προσκυνητών δεν είχε προηγούμενο αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού ο αριθμός των πιστών άγγιξε τους 15.000!»
Τι άλλο να πει κανείς; Ένα μεγάλο «Μπράβο» για την... αβάντα;

http://xairete.blogspot.com/2008/11/blog-post_6883.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: