Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αυτός υποτίθεται ότι είναι ο γραφικός χαρακτήρας του Παΐσιου;


Panagiotis Michalopoulos
Αυτός υποτίθεται ότι είναι ο γραφικός χαρακτήρας του Παΐσιου; Που ήταν τελείως αγράμματος; Που ακόμα και το όνομα του δυσκολευόταν να γράψει;

https://www.facebook.com/profile.php?id=1787018810

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια. Χάρηκα που τα είπαμε! Χαίρετε! :D


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011


Έλαβα το ακόλουθο μήνυμα από τον Ιωάννη Παντελίδη...

6 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΧΟΛΊΑ...

Ιωάννης Παντελίδης:
Υπάρχουν και άνθρωποι που γράψαν κατα απαγγελία του Παισιου...
Πριν από 40 λεπτά · Μου αρέσει!

Panagiotis Michalopoulos:
Πώς είστε σίγουρος ότι έγραψαν «κατά επαγγελία του», και ότι έγραψαν - πράγματι - αυτά που έλεγε;

Ιωάννης Παντελίδης:
Γιατι βασικά γράφει με άλλα λόγια αυτό που γράφει ο Θεός με την γραφίδα του Παύλου στην Προς Φιληππισίους : ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ 2
1 Εἴ τις οὖν παράκλησις ἐν Χριστῷ, εἴ τι παραμύθιον ἀγάπης, εἴ τις κοινωνία πνεύματος, εἴ τις σπλάγχνα καὶ οἰκτιρμοί, 2 πληρώσατέ μου τὴν χαρὰν ἵνα τὸ αὐτὸ φρονῆτε, τὴν αὐτὴν ἀγάπην ἔχοντες, σύμψυχοι, τὸ ἓν φρονοῦντες, 3 μηδὲν κατ’ ἐριθείαν μηδὲ κατὰ κενοδοξίαν, ἀλλὰ τῇ ταπεινοφροσύνῃ ἀλλήλους ἡγούμενοι ὑπερέχοντας ἑαυτῶν, 4 μὴ τὰ ἑαυτῶν ἕκαστοι σκοποῦντες, ἀλλὰ καὶ τὰ ἑτέρων ἕκαστοι. 5 τοῦτο φρονεῖτε ἐν ὑμῖν ὃ καὶ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ, 6 ὃς ἐν μορφῇ θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα θεῷ, 7 ἀλλὰ ἑαυτὸν ἐκένωσεν μορφὴν δούλου λαβών, ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων γενόμενος· καὶ σχήματι εὑρεθεὶς ὡς ἄνθρωπος 8 ἐταπείνωσεν ἑαυτὸν γενόμενος ὑπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δὲ σταυροῦ· " Ιδιαίτερα το τί αναφερεται στο 3-8.

Panagiotis Michalopoulos;
Και τι αποδεικνύει αυτό; Ότι και ο καλόγερος ήταν μελετητής της Βίβλου; Ότι ήταν θεόπνευστος; Οποιοσδήποτε θρησκευτικά γραμματιζούμενος, θα μπορούσε από μόνος του να γράψει κάτι και να το αποδώσει στον λαοφιλή («λαοφιλή» με τη βοήθεια σχετικής προπαγάνδας) καλόγερο, τον αγράμματο… Είτε για να πασάρει πιο εύκολα (και εμπορικά) το κείμενο, είτε για να ωραιοποιήσει τον αστοιχείωτο καλόγερο… Τον καλόγερο που όλοι οι χριστιανο-φασίστες του κόσμου έχουν συσπειρωθεί για να του γίνει αγιοκατάταξη!..

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=150570268350950&id=1787018810&notif_t=share_reply

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ιωάννης Παντελίδης:
Εμενα δεν με ενδιαφερει ποιος λεει κάτι , και ουτε ο αληθινος Παίσιος τον ενδιεφερε ;). Αυτο που μας ενδιαφέρει ειναι αν ειναι η αλήθεια, σύμφωνα με την Αλήθεια, συμφωνα με τον Λογο του Θεού στον οποίο θα δώσουμε λόγο.

Panagiotis Michalopoulos:
Δεν έχουν όλοι την δική σας μόρφωση για να το ερευνούν αυτό. Ο πολύς κόσμος, δέχεται αβασάνιστα ό,τι του πασάρουν σαν απόφθεγμα τάχα του «σοφού» καλόγερου Παΐσιου. Και του πασάρουν (μαζί με κάτι καλό για ξεκάρφωμα) αμέτρητες ανοησίες με τον τρόπο αυτό. Καταλάβατε;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ιωάννης Παντελίδης:
Δεν ηταν ομως το παραπανω κάτι τέτοιο. Γιατι και το ύφος , ο τρόπος και το πνεύμα ειναι του Παίσιου.

Panagiotis Michalopoulos:
"Ο τρόπος και το πνεύμα ειναι του Παίσιου"!

Ιωάννης Παντελίδης:
Κατα την γνώμη μου φυσικά. Δεν είχα προσωπική επαφή, αλλά απο οσα άκουσα , οσα είδα σε βιντεο και σε ρεπορτάζ που καναν.

Panagiotis Michalopoulos:
Παΐσιος (145 αναρτήσεις στο μπλογκ "χαιρετε")
http://xairete.blogspot.co​m/search/label/%CE%A0%CE%B​1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%​CF%82

Panagiotis Michalopoulos:
Παΐσιος (blog)
http://kalogeropaisios.blo​gspot.com/

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ιωάννης Παντελίδης:
Ωραια, απο οτι καταλαβαίνω βλέπεις μια τάση να θέλουν να αγιοποιήσουν τον Παίσιο ώστε να πάρουν τα λείψανα, αντικειμενα κτλπ που έχουν καποιοι στην κατοχή τους , αξία. Καταλαβαίνω λάθος;

Panagiotis Michalopoulos: Kalogero-Paisios
Παΐσιος: Ένα ανθρωπάκι, που πάνε να το αγιοποιήσουν για να το έχουν προστάτη όλοι οι πυροβολημένοι όλα τα βλήματα όλοι οι «χριστιανο»-φασίστες του διαδικτύου...
http://kalogeropaisios.blo​gspot.com/


Panagiotis Michalopoulos:

ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ

http://kalogeropaisios.blo​gspot.com/2008/07/blog-pos​t_9897.html

…Είδαμε τον κ. Μητσικώστα να μιμείται τον κ. Δημοσθένη Λιακόπουλο στο να διαφημίζει τις... «Προφητείες του Αυνάν»! Υποθετικός ο τίτλος, και πονηρό το υπονοούμενο, αλλά ο πραγματικός τίτλος του βιβλίου είναι «Προφητείες», και αναφέρεται στον μακαρίτη καλόγερο Παΐσιο, που ο κ. Λιακόπουλος και άλλες δυνάμεις ομοϊδεατών, θέλουν να αγιοποιήσουν.

http://kalogeropaisios.blo​gspot.com/2008/08/blog-pos​t_3730.html

Ανώνυμος είπε...

Δυσπιστία και ολιγοπιστία

- Γέροντα, γιατί ο Μωυσής για ένα παραμικρό σφάλμα στερήθηκε την Γη της Επαγγελίας;
- Δεν ήταν παραμικρό σφάλμα∙ ήταν δυσπιστία. Ο Θεός είχε περάσει τους Ισραηλίτες από την Ερυθρά Θάλασσα, τους είχε βγάλει νερό στο Σινά, τους έτρεφε με το μάννα, τόσα θαυμαστά γεγονότα τους είχε δείξει και αυτοί, όταν τους έλειψε πάλι το νερό, γόγγυσαν. Και ο Μωυσής, όταν του είπε ο Θεός να χτυπήση τον βράχο, για να βγη νερό, δυσπίστησε. «Μήπως μπορεί να βγη απ’ αυτόν τον βράχο νερό;», είπε. Γι’ αυτό μετά ο Θεός του έβαλε εκείνον τον κανόνα: «Για τιμωρία ,του είπε, μόνον από μακριά θα δη την Γη της Επαγγελίας». Αν ο Θεός δεν τους είχε βγάλει κι άλλη φορά νερό με θαυμαστό τρόπο, θα είχε ο Μωυσής κάποια ελαφρυντικά∙ τώρα όμως ήταν αδικαιολόγητος για την δυσπιστία του, γι’ αυτό ο Θεός δεν επέτρεψε να μπη στην Γη της Επαγγελίας.

(«ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Ε΄ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ»)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ιωάννης Παντελίδης:
Ωραια εσυ πιστευεις οτι ο Παίσιος δεν ηταν καποιος αγιος άνθρωπος; ήταν απλά καποιος μοναχος που ήταν άγιος οπως ολοι ειμαστε άγιοι αλλα δεν πρεπει να ανακυρηχθει άγιος απο την ορθοδοξη εκκλησία ; Δεν πιστευεις οτι καν δεν ειναι χριστιανός; Δεν πιστευεις οτι καν δεν υπάρχει Θεός;


Panagiotis Michalopoulos:
Είδατε τι ρεζιλίκι έγινε με το μισολιωμένο πτώμα του Βησσαρίωνα. Το πτώμα το οποίο εκμεταλλεύονται παρουσιάζοντάς το σαν άφθαρτο τάχα λείψανο αγίου.

Ο Παΐσιος βέβαια, είναι ακόμα θαμμένος σωματικά, αλλά κάποιοι προβοκάτορες στον εκκλησιαστικό χώρο, φρόντισαν με τα μυθεύματά τους και τον έθαψαν ΚΑΙ πνευματικά τον ταλαίπωρο γέροντα, αποδίδοντάς του ακόμα και αιρετικές διδασκαλίες, δικές τους φυσικά, που τις βάζουν στο στόμα του αγαθού γέροντα (συμπαθή και αγαπητό σε μεγάλη μερίδα των θρησκευομένων), διδασκαλίες πλάνες που τις αμπαλάρουν σαν λόγια του Παΐσιου τάχα, ώστε να μας τις πασάρουν και να τις αποδεχτούμε πιο εύκολα, γιατί μας περνάνε και για... χάνους, για ακατήχητους.

Αυτό δε το «πτώμα» (βίος και διδαχές) τάχα του Παΐσιου, που το διαφημίζει και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, είναι πιο αποκρουστικό (και από το μισολιωμένο κορμί του άλλου ταλαίπωρου γέροντα, του Βησσαρίωνα), και είναι η πλάνη αυτή η δεύτερη, ακόμα πιο μεγάλη.

Αυτή τη δεύτερη απάτη κυρίως δεν αντέχω, και διαμαρτύρομαι!

http://kalogeropaisios.blogspot.com/2008/07/blog-post.html