Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΡΧΕΙΟ: Ο Μιχαλόπουλος, αποδείχθηκε Ντον Μπόσκο, αγαπητή «mia»!

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010


Ο Μιχαλόπουλος, αποδείχθηκε Ντον Μπόσκο, αγαπητή «mia»!

[...] 

9.
Και μια και ανέφερα το βιβλίο μου «Γράμματα Διαμαρτυρίας», αγαπητή «μια», έχω να σου πω ακόμα ότι .....μέχρι το 2005, κανένας δεν τολμούσε να τα βάλει με τους παπάδες! Μόνο ο Μιχαλόπουλος έγραφε, και τις επιστολές του τις φιλοξενούσαν οι εφημερίδες και τα περιοδικά. ....Μέχρι τότε, που από την επιστολογραφία πέρασε στην ραδιοφωνία. Έβγαινε ζωντανά στο τηλέφωνο κάθε βράδυ στο σταθμό «Φλας», στην εκπομπή της κ. Νανάς Τσόγκα η οποία έβαζε τραγούδια και ενδιάμεσα μιλούσε στον αέρα, το τηλέφωνο, με τους ακροατές της. Το ανακάλυψα τυχαία, και έκανα έτσι και εκεί, έντονη, την παρουσία μου! Η αποδοχή του κόσμου ήταν απρόσμενα θετική και ιδιαίτερα συγκινητική. Η ίδια δε η ραδιοφωνική παραγωγός τόλμησε να πει «Δηλαδή, ήρθε η ώρα για την μεγάλη ανατροπή κ. Μιχαλόπουλε, και αυτή θα γίνει από την εκπομπή μου;». Της εκμυστηρεύτηκα τότε στον αέρα, ότι μας κρυφακούνε και ό,τι λέμε οι δυο μας ζωντανά στον σταθμό τα αντιγράφουν τα ΜΜΕ, όπως της είπα - για παράδειγμα - «το θέμα για το οποίο σας έκανα λόγο χθες, έτσι όπως γλαφυρά το παρουσίασα, φιγουράρει σήμερα ανώνυμα σε άρθρο ημερήσιας εφημερίδας της Αθήνας»! ...Βέβαια, η εκπομπή αυτή κόπηκε μετά από μερικές παρουσίες που είχα σε αυτήν, μια εκπομπή που είχε... 5 χρόνια ζωής! Έτσι νόμιζαν ότι θα ανέτρεπαν εμάς. Όμως, είχε ήδη δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα στα οπίσθια του σάπιου εκκλησιαστικού κατεστημένου. Έτσι, ακολούθησαν τα ΜΜΕ με τις αποκαλύψεις πολλών σκανδάλων με πρώτο και «καλύτερο», αυτό, του κίναιδου μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη!.. 
Μετά, προσπάθησαν να κλείσουν κι εμένα... Να με κλείσουν σε... ψυχιατρείο!... Αλλά ούτε αυτό τους έκατσε. Ο Μιχαλόπουλος, αποδεδείχθηκε Ντον Μπόσκο, αγαπητή «μια»! 
(Σήμερα 15:01 από χρήστη... Ντον Μπόσκο (και οχι Φρόλο) ο Μιχαλόπουλος)


10.
O Ντον Μπόσκο, ήταν μια προσωπικότητα της παπικής εκκλησίας, που έδρασε τον 19ο αιώνα. Ένα κοινό στοιχείο (Μπόσκο - Μιχαλόπουλου) είναι ότι και εκείνος (ο παπικός) ήταν κατηχητής, και έκανε το παν για να μαζέψει τη νεολαία. ............Εγώ επίσης, χρησιμοποιούσα πολύ την ψυχαγωγία, ως κατηχητής, και το μάθημα μου ήταν πολύ ζωντανό και ελκυστικό, ως αποτέλεσμα μιας πολύ επίπονης επεξεργασίας- μελέτης μιας ολόκληρης εβδομάδας, και όχι ολίγων λεπτών - πριν την συνάντηση με τα παιδιά - όπως έκαναν άλλοι φίλοι μου κατηχητές! Μάζευα τα παιδιά μου, και, από τα σφαιριστήρια, τα μάζευα από το σινεμά το «Σοφία» στην Αργυρούπολη που την Κυριακή έβαζε παιδικές ταινίες, τα μάζευα και από το Λύκειο στο οποίο πήγαινα και τους μιλούσα για τα οφέλη του Κατηχητικού. 
(Σήμερα 20:47 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

11.
Άλλο κοινό στοιχείο, είναι ότι προσπάθησαν κι εκείνον, τον Μπόσκο, να τον κλείσουν (για το ζήλο του αυτό) σε ψυχιατρείο. Η μεθόδευση, ήταν από την παπική Σύνοδο η οποία έστειλε δυο εκπροσώπους της «αρχιερείς», για να τον παγιδεύσουν τον Μπόσκο. Τον επισκέφτηκαν λοιπόν στο σπίτι του και του είπαν ότι τον περιμένουν στην Σύνοδο που την ώρα αυτή συνεδρίαζε, για να ακούσουν - οι ανώτεροι καρδινάλιοι - τις απόψεις του, που τις βρίσκουν λέει πολύ ενδιαφέρουσες. Στην πραγματικότητα όμως η άμαξα, είχε προορισμό το τρελάδικο το οποίο ήταν μιλημένο και περίμενε έναν κάποιον «τρελό» παπά. ....Ο Μπόσκο όμως τους ψυλλιάστηκε, και προσποιήθηκε ότι θα τους ακολουθήσει. Άλλα δεν μπήκε στην άμαξα, στη φάκα που θα έκλεινε πίσω του (από τους δυο) μόλις αυτός ανέβαινε, και θα τον πήγαινε μόνο του κατευθείαν στο ψυχιατρείο. Έτσι, όταν οι απεσταλμένοι του είπαν να ανεβεί στην άμαξα, εκείνος τους είπε ευγενικά: «Μετά από εσάς, σεβαστοί μονσινιόρ!». Μόλις όμως εκείνοι ανέβηκαν (για λίγο όπως σχεδίαζαν), ο Μπόσκο έμεινε έξω, έκλεισε πίσω τους την πόρτα της άμαξας, και φώναξε στον οδηγό: «Φύγε αμαξά!». Ο αμαξάς, ξεκίνησε αμέσως με μεγάλη ταχύτητα για τον προορισμό του, και δεν έδινε σημασία στις φωνές και στα χτυπήματα που άκουγε πίσω του, από το κουβούκλιο της άμαξας. ...Και έτρεξε στο τρελάδικο, όπου μια ομάδα από άντρες νοσοκόμους περίμεναν στην είσοδο τον «ασθενή», κρατώντας στα χέρια τους τον ζουρλομανδύα που θα του φορούσαν. Αλλά, με μεγάλη τους έκπληξη είδαν (μόλις άνοιξαν την πόρτα της άμαξας) είδαν δυο τρελούς παπάδες - έξαλλους και αναμαλλιασμένους - να διαμαρτύρονται! «Περιμέναμε έναν, και μας έστειλαν δυο» είπαν οι γιατροί, είπαν ότι «έπεσε πολύ δουλειά»! ...Και αφού τους περιποιήθηκαν αναλόγως με ζουρλομανδύες, ενέσεις, ψυχρολουσίες, κλπ, μετά (μετά από επέμβαση της Συνόδου) μετά - μετά, αποκαλύφθηκε ποιοι ήταν! 
(Σήμερα 20:51 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: