Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Βιβλίο για σεξουαλικά (ομαλά και ανώμαλα) σκάνδαλα στην παπική εκκλησία (Για γκέι «ιερείς» στη Ρώμη και το Βατικανό… Κ.λπ., κ.λπ…)

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία ενόψει της κυκλοφορίας ενός βιβλίου του δημοσιογράφου Καρμέλο Αμπάτε με τίτλο"Σεξ και Βατικανό το μυστικό ταξίδι στο βασίλειο των αγνών», το οποίο περιγράφει, με ανώνυμες μαρτυρίες, ομοφυλοφιλικές σχέσεις ανάμεσα σε ιερείς.

Ο συγγραφέας του βιβλίο γράφει πως αρκετοί ιερείς στο Βατικανό ή στις καθολικές μοναστηριακές κοινότητες στη Ρώμη, ζουν μια παράνομη ομοφυλοφιλική ζωή και εξετάζει ένα επαναλαμβανόμενο ακανθώδες θέμα για την Αγία Έδρα, η οποία απαιτεί την αγνότητα των κληρικών.

Ο Αμπάτε μάλιστα, ισχυρίζεται ότι έχει διεισδύσει στους χώρους των γκέι με μια κρυφή κάμερα. Το βιβλίο αναφέρεται επίσης σε ρομαντικές σχέσεις με γυναίκες, την ύπαρξη γιων και θυγατέρων των ιερέων, και μιλά μάλιστα για παράνομες αμβλώσεις.

Τον περασμένο Ιούλιο ο ίδιος δημοσιογράφος είχε γράψει άρθρο στο περιοδικό Panorama με τίτλο "Οι τρελές νύχτες των ομοφυλόφιλων ιερέων".

Από τη πλευρά της η επισκοπή της Ρώμης δήλωσε ότι είναι "αποφασισμένη να διώξει με αυστηρότητα κάθε συμπεριφορά ανάξια της ιερατικής ζωής", ενώ το Βατικανό αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το βιβλίο. 

 

Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια: