Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Με βαθιά εν Χριστώ Αγάπη, Μαρία!!

Panagiotis Michalopoulos

Διαβάζω στο σχολιασμό φωτογραφιών του προφίλ της Μαρίας:
" Μην κρίνεις…
Ασχολήσου μόνο με τον εαυτό σου.. "
(Στάρετς Νίκων)

Σχολιάζω:
Αυτός ο «Στάρετς Νίκων», μας θέλει «αστέρια» σαν κι αυτόν: σαν τα τρία μαϊμουδάκια, τα… «μη βλέπε – μη άκου – σώπα, μη μιλάς»!..

http://oneiros.gr/blog/media/threemonkeys.jpg
Μαρία
‎Λογικό δεν είναι κύριε Παναγιώτη;;
Όταν θα σταθεί η ψυχή σας μπροστά στα αψευδή μάτια Του Κυρίου μας δεν θα σας ζητήσει να απολογηθείτε για τους άλλους .. αλλά για εσάς.. για την δική σας ψυχή.. για την δική του ο καθένας μας θα δώσει απολογισμό..
Γι 'αυτό πρέπει να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας, με το τι κάνουμε εμείς και όχι οι άλλοι και να δίνουμε Αγάπη στους άλλους και ας μην παίρνουμε τίποτα πίσω..
Έτσι είναι ο αληθινός Χριστιανός.. Ζήσε απλά.. αγάπα πολύ.. δωσ'τα όλα.. μη ζητήσεις τίποτα !! :-)
Με βαθιά εν Χριστώ Αγάπη,
Μαρία!!
Καλό σας απόγευμα..


Panagiotis Michalopoulos
Μάλλον, κάτι τέτοιες πρακτικές («η σιωπή είναι χρυσός»), εξυπηρετούν πιο πολύ γήινους στόχους… Δηλαδή, το να τα έχουν - κάτι τέτοιοι γέροντες - καλά με όλους… Ώστε να μη διώκονται (αν κρίνουν τα κακώς κείμενα, τα δημόσια πραττόμενα αίσχη), και να περάνε καλά!
Αστέρια!!!..
Ή καλύτερα, αλεπούδες με κομμένη ουρά, που θέλουν να επιβάλουν - σαν μόδα - και σε εμάς αυτήν την πνευματική τους αναπηρία, αυτόν τον πνευματικό τους ευνουχισμό!!!..


Μαρία 
Κύριε και Θεέ μου δως μου λίγο και 'μενα από αυτήν την πνευματική αναπηρία.. την αναπηρία αυτή της αγάπης και της ψυχικής ηρεμίας ζητώ από'Σένα.. μνήσθητι μου Κύριε.. !!


Panagiotis Michalopoulos
Πρόσεξε Μαρία! Μήπως αυτός ο «Κύριος» είναι σαν εκείνο τον μητροπολίτη Πρέβεζας που τον διώξανε διότι τα είχε με την παπαδιά ενός από τους ιερείς του…
Και εκείνη η «ευλογημένη»!.. Όταν ο δεσπότης της έλεγε «σκύψε ευλογημένη», εκείνη υπάκουε! Και όταν την ρωτούσε «τι σου κάνω, ευλογημένη», εκείνη του απαντούσε… με όλον τον σεβασμό: «με γ@@τε, Σεβασμιότατε!»

http://www.facebook.com/photos.php?id=1484328068
H Μαρία, στο "προφίλ" της, στο Facebook

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια ο κάθε ένας θα δώσει λογαριασμό για τις πράξεις του, για ότι έκανε ή για ότι δεν έκανε π.χ. για να προφυλάξει τον συνάνθρωπό του, από αιρετικές δοξασίες των ποιμένων του. Θα σπεύσει να τον προφυλάξει, ότι ο τάδε ποιμένας είναι αιρετικός, κατά το: "καν άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζεται παρ' ο ευαγγελιζόμεθα ανάθεμα έστω". Αν λοιπόν δεν κρίνεις (ελέγξεις) τον ποιμένα, πως θα προφυλάξεις τον αδελφό σου; Τι θα πεις, εγώ δεν είμαι άξιος να ελέγξω τον ποιμένα σου; Τότε απειθείς προς το παύλειον: "Μη κατ' όψιν κρίνατε, αλλά την δικαίαν κρίσιν κρίνατε". Δεν σου λέει να μην κρίνεις, αλλά αντίθετα σου λέει να κρίνεις με διακιοσύνη.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αυτά ήθελα να πω στη Μαρία.
Αυτά, και να την ενημερώσω και για τη σχετική μου ανάρτηση εδώ. Αλλά δεν πρόλαβα!

Μου ήρθε πριν από λίγο ένα μήνυμα από το σύστημα ότι είχα μια (σπαστική όπως είδα στο μέηλ) απάντηση από τη Μαρία που απαντούσε στο τελευταίο μου σχόλιο...
Αλλά όταν προσπάθησα να μπω στο θέμα (με το σχετικό λινκ του μηνύματος) για να απαντήσω, δεν μπόρεσα!

Γιατί;
Διότι η καλή αυτή κοπέλα, ...με είχε αποκλείσει!
Τόσο γρήγορα μεταστράφηκε η αγάπη της!

Όπου λοιπόν βλέπεις πολύ αγαπολογία, και πολύ γεροντο-καλογερο-λαγνεία, αυτά πάντα να περιμένεις!

Είναι κανόνας χωρίς εξαίρεση! Χρυσός κανόνας!..

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, η αγαπολογία, η ευσεβολογία, η γεροντολαγνεία, η αγιολαγνεία και η κουταμαροσύνη μας έφαγαν.

Δυστυχώς, πολλοί δεν αντέχουν την αλήθεια, καλύπτονται πίσω από το ψέμα, γιατί το ψέμα τους βολεύει. Τους έχουνε μάθει οι διάφορει "πνευματικοί" να βολεύονται πίσω από το ψέμα, τα καντήλια, τα λιβάνια, τα κομποσκοίνια, τα θυμιατά, τους μεγαλόσταυρους και τις μετάνοιες, αλλά για την ουσία τίποτε.

Υπάρχει φόβος, μήπως λακίσουν μαθαίνοντας για τον πραγματικό Χριστό, ότι είναι πολύ διαφορετικός από το Χριστό, που έχουν στο τσεπάκι τους και με τον οποίον βολεύονται θαυμάσια!

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Παρόμοιο περιστατικό, υπήρξε και χθες στο Facebook...
Ήταν που λέτε, ένα κωλόπαιδο... Ένας άλλος κολλημένος με αυτούς τους γέροντες, με τα μουμιοποιημένα «φρέσκα» πτώματα, και με τους ντυμένους με ράσα σκελετούς-«λείψανα»...

Ένας νεαρός που κοτσάριζε συνέχεια στο προφίλ του, «αγιογραφίες» με τον καλογερο-Παΐσιο, «αγιογραφίες» με τον Εφραίμ Ν. Μάκρης...
αλλά και «αγιογραφίες» ΚΑΙ με άλλα «αγιο»-ψοφάλογα (με φωτοστέφανα κι αυτά), από αυτά που λανσάρει για αγιοποίηση το μπλογκ της διαβόητης Μονής (καλλιγραφίας) του Βατοπαιδίου.

Εγώ, είδα τυχαία (στη «ροή») την σχετική αναφορά του νεαρού, αλλά δεν μπήκα στο διάλογο της σχετικής ανάρτησης στο προφίλ του καλόπαιδου αυτού.
Απλά, έδωσα ένα λινκ προς το «χαίρετε» όπου θα μπορούσε κάποιος να έρθει στο μπλογκ μου και να διαβάσει τις απόψεις μου για τα «άγια» αυτά πρόσωπα.

Το καλόπαιδο, το έκανε αυτό, το διάβασε αμέσως το θέμα που είχα αναρτήσει εδώ, και απάντησε εκεί...
Απάντησε με ειρωνεία, με έναν υπαινιγμό για το πού άραγε (εκτός Εκκλησίας) να ανήκει ο Μιχαλόπουλος με τις αμφισβητήσεις του αυτές...
Απάντησα κι εγώ, με ένα χιουμοριστικό σχόλιο όπου έλεγα ότι εγώ είμαι "εκτός" Εκκλησίας, αφού είναι "μέσα" ο νεαρός αυτός, ο οποίος (είπα) εμφανίζεται στο προφίλ του σαν... φαν της Έλενας Παπαρίζου!..

Το αποτέλεσμα; Η αντίδραση του θρησκόληπτου αυτού νεαρού;

Ήταν τέτοια, ενός... ξεβρακωμένου: Μου απάντησε με έναν οχετό από αισχρό υβρεολόγιο, εκεί στα σχόλια, κάτω από το λινκ μου. Ενημερώθηκα σχετικά γι αυτό το παραλήρημα, από το μέηλ του συστήματος, και εκεί τέλειωσε το θέμα. Δεν έδωσα συνέχεια. Απλά τον διέγραψα από «φίλο»!

Είναι λοιπόν κανόνας χωρίς εξαιρέσεις ΚΑΙ αυτό:
Τόσο το αισχρό προφίλ, όσο και η αλητεία στην συμπεριφορά, από όλους αυτούς τους οπαδούς γερόντων και λειψάνων της συμφοράς!

Χρυσός κανόνας, χωρίς εξαιρέσεις, ΚΑΙ αυτός!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Ο καλόγερος Παΐσιος και η Μαρία...

http://xairete.blogspot.com/2009/10/blog-post_23.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Kανόνας για οπαδούς γερόντων και λειψάνων της συμφοράς: Το αισχρό τους το προφίλ, και η αλητεία στην συμπεριφορά τους!..

http://xairete.blogspot.com/2011/02/k.html

stavroula είπε...

...nai...
auth h gerontolagneia k 8rhskeutikh
organosiologia mas exei faei...
gt an vgeis e3w ap to mantri isws n arxiseis na skeutese kalhtera

Xrhsimoi hli8ioi aga8iarhdes pistoi na uparxoun na kanoun thn douleia tous merikoi.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Και ποια «δουλειά» κάνουν αυτοί;

Δουλειά είναι αυτή, το να εργάζονται δηλαδή στο να σκλαβώνουν ψυχές (για δική τους «χρήση»), ψυχές για τις οποίες έχυσε το αίμα του στον Σταυρό ο Χριστός για να τις ελευθερώσει;

Και ποιοι είναι αυτοί;

«Οργανωσιακοί» μόνο; Ψευτο-γέροντες και ψευτο-πνευματικοί θρησκευτικοί κομματάρχες, και... καθοδηγητές «ηλιθίων – αγαθιάρηδων πιστών»;

Και πόσοι είναι αυτοί οι τύποι, και ποιος από εμάς γλύτωσε (δεν έπεσε στα νύχια τους, ή κατάφερε τελικά και απαγκιστρώθηκε) από αυτούς;
Να είναι άραγε όλοι οι ρασοφόροι, ή μήπως υπάρχουν και εξαιρέσεις;
«Μερικοί» λες εσύ, και μακάρι να ήταν έτσι!