Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Μητροπολίτης Νικόδημος Γκατζιρούλης: Να πώς τον πιάσανε… «μαλακα»!

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Το 1974, η Μητρόπολη Αττικής και Μεγαρίδος διασπάστηκε και ο μέχρι τότε μητροπολίτης της περιοχής, Νικόδημος Γκατζιρούλης, βρέθηκε εκτός Ιεραρχίας, με απόφαση του τότε αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Πριν από λίγους μήνες, η Μητρόπολη Αττικής διασπάστηκε, ενώ ο μητροπολίτης Παντελεήμων Μπεζενίτης, ήδη από το 2005, είχε τεθεί εκτός Ιεραρχίας. Η διάσπαση της Μητρόπολης Αττικής στις μητροπόλεις Κηφισιάς και Ιλίου προκάλεσε την αντίδραση του μητροπολίτη Νικόδημου Γκατζιρούλη, που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εκείνο στο οποίο αξίζει κάποιος να εστιάσει είναι σ' όσα υποστηρίζει ο ιεράρχης στον πρόλογο. Όπως αναφέρει, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος του διεμήνυσε - προφανώς πριν από τις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2008 - ότι σε περίπτωση που θα εκλεγόταν αρχιεπίσκοπος, όπως και έγινε, θα έδινε λύση στο εκκλησιαστικό πρόβλημα. Επρόκειτο, δηλαδή, να τον αποκαταστήσει στον θρόνο. Ισχυρίζεται ο ιεράρχης ότι άλλα του είπε ο Ιερώνυμος πριν εκλεγεί αρχιεπίσκοπος και άλλα έπραξε στη συνέχεια.

Ομορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος...

Θ.ΤΣ.
3 Αυγ | Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia


ΣΧΕΤΙΚΟ:


Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009


Από: Lykourgos Nanis


Παρασκευή, 25 Δεκέμβρ. 2009, 23:13

Από: Lykourgos Nanis
lyk.nanis@yahoo.gr
Προς: michalopoulos_p@yahoo.gr


Αγαπητέ Πάνο Μιχαλόπουλε μίλησαν σήμερα Χριστούγεννα οι δεσποτάδες μας πάλι για αγάπη! Μια καραμέλα που την πιπιλίζουν ασταμάτητα ιδίως τέτοιες χρονιάρες μέρες!
Κι όμως 35 χρόνια μετά την έκπτωση των ιερωνυμικών μητροπολιτών το πρόβλημα παραμένει προς αίσχος της ελεεινής δεσποτικής κλίκας που διοικεί την Ελλαδική Εκκλησία! Οι εμπαθέστατοι επίγονοι του σεραφειμισμού με επικεφαλής τον Ιερώνυμο Λιάπη τάχα υποσχέθηκαν ότι θα αποκαταστήσουν στη μητρόπολη Αττικής τον κανονικό της μητροπολίτη Νικόδημο!
Ήταν όμως μπλόφα καραμπινάτη!
Και οι μπλόφες και η πανουργία αποτελούν καθεστώς για τη σημερινή διεφθαρμένη ηγεσία της Εκκλησίας! Τέτοια εμπάθεια, τέτοια κακότητα και προπαντός τέτοιο και τόσο ψεύδος! Ο υπόκοσμος διοικεί την Εκκλησία της Ελλάδος!
Κι όποιος έχει αντίλογο ας τον καταθέσει!




Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ:

Παρασκευή, 25 Δεκέμβριος 2009, 23:56
Από: Panagiotis Michalopoulos

Προς: Lykourgos Nanis


Αγαπητέ Λυκούργο Νάνη, χαίρετε, και χρόνια πολλά!

Αλλά όταν λέμε «χαίρετε» το εννοούμε! Και δεν χαλάμε τη ζαχαρένια μας όπως λέει ο λαός (εσείς σαν ιατρός θα το διατυπώνατε επιστημονικά) με το να ακούμε τι είπαν οι δεσποτάδες για τη σημερινή γιορτή…

Δεν χολοσκάμε δε (από το ζάχαρο στη χοληστερίνη το πάω) ούτε για τον πρώην μητροπολίτη Αττικής (και Μεγαρίδος) τον κ. Νικόδημο Γκατζηρούλη.

Σας το είπα και προ ημερών ότι είναι άξιος της τύχης του. Πώς πιάστηκε τόσο κορόιδο;

Έτσι ήταν πάντα (άρα ανάξιος να ποιμαίνει) ή τώρα το έπαθε, οπότε δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε αν θα γίνει ξανά μητροπολίτης ή όχι, στην κατάσταση αυτή!

Δεν ξέρω πόσες ποδιές (το λέω ευγενικά) φίλησε για να πάρει έστω και για λίγο (έτσι για το ονόρε) την μητρόπολη του ξανά, αλλά αυτή είναι η μοίρα όλων των προσκυνημένων: Και κερατάδες, και δαρμένοι!

Τι κλαίει τώρα; Η «αγία τριάδα» στην οποία πίστεψε… τώρα στα στερνά του (δηλαδή ο Βαρθολομαίος, ο Ιερώνυμος και ο Χρυσόστομος Ζακύνθου), τον πλήρωσαν όπως του έπρεπε!..

Μη λυπάστε λοιπόν, αλλά να προσεύχεστε για την μετάνοια του, διότι αποδείχτηκε και αυτός ένας λαπάς, ένας πολιτικάντης...

Μάλλον και να χαίρεστε θα πρέπει, διότι δεν θα είναι ο (κατά τα άλλα) καλός αυτός γέροντας μέσα στην κλίκα, μέσα στον… «υπόκοσμο αυτόν που διοικεί την Εκκλησία της Ελλάδος», για να δανειστώ τα λόγια σας!





Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009



...και πήρε ένα... ...άρι

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Νικόδημος Γκατζηρούλης είναι άξιος (της τύχης του)! Αλλά αν και τόσο πολύ άξιος («άξιο παλικάρι, γαϊδάρου ποπό φίλησε και πήρε ένα δεκάρι», που λέει ο λόγος), είναι δυστυχώς εκτός διοίκησης (μέσα σε αυτήν την Εκκλησία του κώλου)…



http://xairete.blogspot.com/2009/12/blog-post_1715.html

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Λυκούργος Νάνης (ο σχολιαστής μας): Διαβάζεται η ετικέτα του...

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_7043.html