Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Εσπρέσο: Από τα πορνό του Γκουσγκούνη, στην 14χρονη «Οσία Άννα την Παρθένα»!..

Ο (λατρευτός τής Εσπρέσο;) Γκουσγκούνης

Χτες η Εσπρέσο έκανε εκτενέστατο ρεπορτάζ για τη νέα ταινία πορνό του Γκουσγκούνη, προς τον οποίο η «καλή» εφημερίδα δε χάνει ευκαιρία να εκφράζει τον θαυμασμό της…Σήμερα η εφημερίδα ασχολείται με… αγίους!
Και συγκεκριμένα, για το ποιος είναι «ο τελευταίος άγιος της Εκκλησίας μας»!..

Και όπως διαβάζω στο σχετικό ρεπορτάζ:

«Είναι ένας σύγχρονος άγιος, από τους προστάτες του ποντιακού ελληνισμού και ο τελευταίος -στη σειρά- άγιος που εντάχθηκε πρόσφατα στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο. Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης ο Ομολογητής είναι ένας ακόμη θαυματουργός στρατιώτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου εορτάζεται στις 4 Νοεμβρίου. Είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, αφού η αγιοκατάταξή του έγινε το Νοέμβριο του 2008. Ομως, στη Δράμα και όπου αλλού υπάρχει ποντιακό στοιχείο είναι ο λατρεμένος άγιος

Αυτός ο "λατρεμένος Άγιος" λοιπόν, λεγόταν Αθανάσιος, και όταν το 1917 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Γεωργία) έλαβε το όνομα Συμεών, ενώ όταν χειροτονήθηκε ιερομόναχος ονομάστηκε Γεώργιος (όπως του είχε προειπεί ο άγιος Γεώργιος, που τον είχε δει καβαλάρη στην παιδική του ηλικία).

Διαβάζω ακόμα ότι:

«Όταν πέθανε, ετάφη χωρίς φέρετρο, κατά την τάξη των μοναχών. Την ημέρα της κοίμησής του δύο κυπαρίσσια που βρίσκονταν στην αυλή του μοναστηριού λύγισαν και παρέμειναν λυγισμένα για σαράντα μέρες. Μετά την κοίμησή του έχουν σημειωθεί πλήθος θαύματα και εμφανίσεις του.»Αλλά πριν από αυτόν, άγιασε η αδελφή του (εκοιμήθη το 1910, σε ηλικία 14 ετών). Πρόκειται για την «Οσία Άννα την Παρθένα»… Της οποίας παρθένας το λείψανο παρουσίαζε, λέει, εκπληκτικά πράγματα…Γι αυτό, όπως διαβάζω:

«Ο αδελφός της Άννας ζήτησε ένα μέρος των ιερών λειψάνων από τον επίσκοπο του τόπου, βεβαιώνοντάς τον ότι θα γίνει μοναχός και θα τα κρατήσει ως φυλαχτό σε όλη του τη ζωή και θα τα τιμήσει. Τότε ο δεσπότης τού έδωσε μέρος της καρδιάς και μετά από χρόνια ο μοναχός Γεώργιος πλέον επέστρεψε και πήρε και τα υπόλοιπα.»

Και το ρεπορτάζ (του κ. Κώστα Ζαφειρίου) τελειώνει με την πληροφορία ότι…
Σήμερα τα λείψανα της Αγίας Άννας φυλάσσονται στη μονή Σίψα, στη Δράμα, σε ένα ασημένιο κιβώτιο μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009


Σύμφωνα λοιπόν με την «καλή» εφημερίδα «Εσπρέσο»…


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 

Δεν είναι ο ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας στο ρόλο του πρόστυχου «πάτερ Γκομένιου», της ομώνυμης ελληνικής ταινίας. Είναι ο π. Γεώργιος Καρσλίδης, ο προορατικός Γέροντας! (1901 - 1959) Εορτάζει στις 4 Νοεμβρίου εκάστου έτους. (αυθεντική ΚΑΙ η φωτο… Και, το κωλοδάχτυλο ευλογίας του –βεβαίως, βεβαίως!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: