Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Παντού ο Γιοσάκης!

Ο ρόλος του Φαναρίου

Εκτός από τις… φοβίες και τις φιλίες με τον πρώην Αττικής, γνωστός αντιΠατριαρχικός Μητροπολίτης υποστηρίζει ότι οι επτά Συνοδικοί πιέστηκαν και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τον αθωώσουν.

«Είναι γνωστό ότι οι επτά ιεράρχες είναι απόλυτα πιστοί στο Φανάρι» λέει με νόημα. Τι όφελος όμως είχε το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την αθώωση; Ο ίδιος Μητροπολίτης εξηγεί: «Το Πατριαρχείο ήθελε να αποφύγει την καυτή πατάτα του εκκλήτου. Αν το Συνοδικό Δικαστήριο καταδίκαζε τον πρώην Αττικής, τότε ο Παντελεήμων θα ασκούσε το δικαίωμα του εκκλήτου και θα απευθυνόταν στον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον κατά κάποιον τρόπο εκκλησιαστικό Άρειο Πάγο για να βρει λύση στην υπόθεση».


«Είναι γνωστές», προσθέτει, «οι σχέσεις του Μπεζενίτη με πολλά στελέχη του Πατριαρχείου. Είναι βέβαιο ότι θα έβαζε λυτούς και δεμένους να υποστηρίξουν την υπόθεσή του και θα πίεζαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να δικαιωθεί».

Αυτή η εξέλιξη βόλευε και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, γιατί θα έφευγε από πάνω του το βάρος της διαχείρισης της υπόθεσης και θα ικανοποιούσε την τακτική του «μακριά από εμάς».

Γηραιός Μητροπολίτης επισημαίνει ωστόσο ότι το Φανάρι προτίμησε να εκθέσει τον Αρχιεπίσκοπο από το να μπει το ίδιο σε περιπέτειες! «Ο Ιερώνυμος φρόντισε από την πρώτη ημέρα να δώσει γη και ύδωρ στο Πατριαρχείο και αυτό, ανταποδίδοντας την αγάπη και τη φιλία του, ανταπέδωσε τη γνωστή φαναριώτικη φιλία» λέει ειρωνικά «Χριστοδουλικός» Μητροπολίτης του Λεκανοπεδίου.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι τις πιέσεις για λογαριασμό του Φαναρίου άσκησε ο Μητροπολίτης Περγάμου και η παρέα του, που λίαν προσφάτως υπό τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου παρεπιδημεί στο Συνοδικό Μέγαρο.

Υποστηρικτικά στο έργο του διευθυντή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Μητροπολίτη Περγάμου λέγεται ότι λειτούργησαν ο νεόκοπος διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Αλ. Κατσιάρας και ο νομικός σύμβουλος της Συνόδου Θ. Παπαγεωργίου, ο οποίος όπως ήταν γνωστό ήταν συνήγορος του Μπεζενίτη πριν η Σύνοδος τον τιμήσει με τη θέση του νομικού συμβούλου της.

Μάλιστα, ο νεαρός νομικός σύμβουλος της Συνόδου -που πρόσφατα ολοκλήρωσε ευδοκίμως τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, την οποία έκανε από το… τρικυμιώδες γραφείο του στο Συνοδικό Μέγαρο- λέγεται ότι ήταν και ο εμπνευστής και εισηγητής για την ίδρυση ειδικής φυλακής για κληρικούς και μοναχούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης δεν έχουν ακόμη σταματήσει να γελούν με το θράσος του συντάκτη του αιτήματος που ήθελε να εκτίσει την ποινή του ο πρώην Αττικής κάνοντας… διακοπές σε μοναστήρι.

Ο ίδιος νομικός άλλωστε υποστήριξε την ανάγκη επαναφοράς του «προφήτη»
Ιάκωβου Γιοσάκη (ο οποίος είχε προβλέψει σε συνέντευξή του ότι οι Συνοδικοί θα αθωώσουν τον Μπεζενίτη) στην ενορία του, στο Καματερό.

Ο στόχος λοιπόν, επετεύχθη. Ο πρώην Αττικής με τις εργώδεις προσπάθειες του «στρατηγού» Περγάμου και των «αξιωματικών» του Κατσιάρα και Παπαγεωργίου κατάφεραν να πείσουν τους Συνοδικούς (όχι ότι ήθελαν και πολλή πίεση…) να αθωώσουν τον Παντελεήμονα.



Κυριακή, 15 Μάρτιος 2009


ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Να πώς προέκυψε η «αθώωση»



ΑΓΓΕΛΟΣ: «ειδάλως η κρίση τους ανηκει στόν δικαιοκρίτη Θεό μας.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Η κρίση, περιήλθε στα χέρια του λαού, που άκουσε με τα αυτιά του τους διάλογους από τα έργα του μητροπολίτη. Είναι πολλές φορές, ο πιο αλάνθαστος κριτής μετά τον Θεό. Και η δική του (του λαού), η φωνή έγινε και οργή του Θεού, με αποτέλεσμα τις σημερινές εξελίξεις..
Αλλά, έτσι σας έμαθαν οι γερο-ρασοφόροι που σας τραβάνε από τη μύτη: να μην έχετε κρίση! Γι αυτό, αν και παλαιοημερολογίτες, έσπευσαν έντρομοι, μόλις ξέσπασαν τα σκάνδαλα (παρα-εκκλησιαστικό και παρα-δικαστικό) να υποστηρίξουν τους νεοημερολογιτες «συναδέλφους» τους στην ανομία, διότι έβγαιναν και τα δικά τους άπλυτα στη φόρα: Αποκαλυπτόταν δηλαδή ότι αυτός που «παραπλάνησε» πρώτος τον νεαρό τότε Γιοσάκη, ήταν ένας δικός σας (ή δικιά σας), ο/η μητροπολίτης σας δηλαδή στη Θεσσαλονίκη...


ΑΡΧΕΙΟ: Προς τον Άγγελο, τον παλαιοημερολογίτη επισκέπτη του μπλογκ.



Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, προς. Ιερώνυμο

Επειδή η εν λόγω Απόφασις είχε μετά βεβαιότητος προβλεφθή υπό του ιερομ.Ιακώβου Γιοσάκη εις την συνέντευξιν αυτού εις την εφημερίδα “Η Σφήνα” της 20ής Φεβρουαρίου 2009,ως γνώσιν έχοντος, με ό,τι τούτο υπονοεί ή συνεπάγεται,

Σας υποβάλλω την από της θέσεως του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής παραίτησίν μου, με την παράκλησιν όπως αύτη τύχη της προσωπικής Σας εγκρίσεως και αποδοχής,ευχαριστών άμα διά την άχρι τούδε εμπιστοσύνην και συμπαράστασιν».


Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2009


ΤΟ ΒΗΜΑ: Η απαλλαγή (;) Παντελεήμονος προκαλεί σάλο στην Εκκλησία



Τι μαθαίνει κανείς διαβάζοντας το Παρόν!

Μαθαίνει για τις επιλογές του κ. Ιερώνυμου σε θέσεις-κλειδιά της διοίκησης της Ιεράς Συνόδου.

Μαθαίνει για τους τριγμούς που επέφεραν αυτές, όπως και η επιλογή (σε τέτοια θέση κλειδί) του νεαρού νομικού συμβούλου Θεόδωρου Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι γνωστός και ως συνήγορος του πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μήνες στον Κορυδαλλό…

Από τη νέα του λοιπόν θέση (θέση-κλειδί της διοίκησης της Ιεράς Συνόδου) ο κ. Παπαγεωργίου προκάλεσε σάλο όταν πρόσφατα γνωμοδότησε υπέρ του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη (που ναι, μεν, αυστηρά νομικώς είχε δίκιο), παραθεωρώντας όμως τις διαστάσεις μιας τέτοιας επαναφοράς όταν εκκρεμοδικεί η υπόθεση του γνωστού Αρχιμανδρίτη στα ποινικά δικαστήρια…

Του δίνει έτσι (ο κ. Παπαγεωργίου ) τη δυνατότητα να διεκδικήσει και πάλι την είσοδό του στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας… Να επανέλθει δηλαδή ο Γιοσάκης, ξεσηκώνοντας (όπως λέει η εφημερίδα) κύμα αντιδράσεων.


Δευτέρα, 9 Μάρτιος 2009


«Φαγωθείτε – φαγωθείτε, στο τέλος κάτι θα μένει»



Προς την έξοδο και άλλοι ιεράρχες
Το όνομα του κ. Παντελεήμονα είχε εμπλακεί έμμεσα και στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, που συντάραξε το εκκλησιαστικό οικοδόμημα, γιατί δεν είχε θέσει σε αργία το Γιοσάκη, τον οποίο είχε διορίσει στο Καματερό μετά την επιστροφή του από τη Μητρόπολη Παναμά.

ΑΡΧΕΙΟ: Πέφτει και άλλος μετά τον Παντελεήμονα;



Τρίτη, 28 Οκτώβριος 2008


ΧΑΡΗΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ:


ΧΑΡΗΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ:

"Από τον Βαβύλη και τον Γιοσάκη, πρωτοπαλίκαρα του μακαριστού (ο οποίος, ως γνωστόν, δεν πήρε είδηση τη χούντα γιατί μελετούσε πατερικά κείμενα σε κάποιο σκοτεινό κελί, χωρίς ποτέ ωστόσο να δουν το φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα αυτής της φιλομαθούς προσπάθειας) έως τον Αρσένιο και τον Εφραίμ, που μετέτρεψαν το Άγιον Όρος σε off-shore εταιρεία (είχε προηγηθεί και ο δαιμόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, μην τον ξεχνάμε αυτόν...)"

(από ΤΑ ΝΕΑ)



Με ηλεκτρονικό μήνυμα από τον αποστολέα «pater oros» έφτασε χθες δεύτερη έκδοση της επιστολής, που είχε αρχικώς παραλήπτες τους 300 βουλευτές, κρατικούς φορείς, ΜΜΕ και το Αγιον Ορος. Τη φορά αυτή προστέθηκαν στους παραλήπτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός και στην εξιστόρηση με νέα επεισόδια ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο τέως βασιλιάς.

Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως παραλήπτης ιερών εικόνων από τον
Γιοσάκη, ο Κάρολος της Αγγλίας προωθητής του ηγουμένου Χρυσόστομου Κατσουλιέρη (γνωστού, όπως λένε, για ηθικά σκάνδαλα στο Χαλάνδρι!) τον οποίο ο Πατριάρχης προσπαθεί να βάλει στη Μονή Εσφιγμένου αλλά και στο Βατοπέδιο... Θυμίζουν τις διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για τη Μονή Παντελεήμονος, αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπους που επισκέφθηκε το Ορος συνοδευόμενος από τον Κ. Μητσοτάκη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/09/2008



Το επιχείρημα του αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος, ότι ο κ. Ιερώνυμος δεν μπορούσε να παρέμβει στο έργο της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης και να ζητήσει την καταδίκη του Παντελεήμονα, καταρρέει αυτομάτως όταν πρόκειται για μια τόσο κραυγαλέα υπόθεση υπεξαίρεσης από κληρικό, που το λιγότερο που έπρεπε να γίνει ήταν ο καταλογισμός βαριών ευθυνών. Τουναντίον, ο Αρχιεπίσκοπος στη λογική του «δεν είδα, δεν άκουσα τίποτε», επέτρεψε σε επτά Μητροπολίτες να κάνουν τα δικά τους (ή του Φαναρίου κατ' άλλους) και να βγάλουν καθαρό τον Μπεζενίτη, στέλνοντας την υπόθεση στο αρχείο.

Να δεχτούμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν γνώριζε τις προθέσεις τους. Δεν έμαθε τις κινήσεις τους;

Σε γυάλινο κλουβί βρίσκεται ο κ. Ιερώνυμος και δεν αντιλήφθηκε πού το πάνε οι «Άγιοι» Ιερισσού, Διδυμοτείχου, Νέας Ιωνίας, Λαρίσης, Φωκίδος, Μυτιλήνης και Μυθήμνης και να πάρει μια πρωτοβουλία να πάρει κεφάλια; Μόνον εμείς γνωρίζαμε τις φιλίες που είχαν οι εκκλησιαστικοί δικαστές με τον κρινόμενο Μητροπολίτη αλλά και τις υπόγειες φιλοδοξίες του Φαναρίου να μη φτάσει ποτέ η υπόθεση του Αττικής στα χέρια τους, και έλθουν οι ίδιοι στη δύσκολη θέση να βγάλουν το φίδι από την τρύπα; Μόνο τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Ιάκωβος Γιοσάκης προ μηνός σε εφημερίδα και «ανακοίνωνε» ότι οι συνοδικοί θα αθωώσουν τον πρώην Αττικής αρκούσε…


(από το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 22/3/2009)


Στην επιστολή παραίτησής του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο κ. Νικόλαος καταγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς ενέργειες και αποφάσεις που δικαιολογούν υπόνοιες συγκαλύψεως ή μεθοδεύσεων.

Εκφράζει δε τη δυσαρέσκειά του για την αθωωτική απόφαση της Συνόδου τη Δευτέρα, που είχε προβλέψει πριν από ένα μήνα ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, σα να είχε γνώση με ό,τι αυτό υπονοεί ή συνεπάγεται, όπως τόνισε.


http://xairete.blogspot.com/2009/03/blog-post_8715.html



P. MICHALOPOULOS είπε...
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Εμενα προσωπικα ,δεν με ενδιαφερη τι κανη ο καθενας στο σωμα του,δεν θα γινω εγω κριτης κανενος,για αλλο πραγμα εγω μιλησα...» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Γιατί να σε ενδιαφέρει; Αίρεση είναι μόνον ο οικουμενισμός (για σας), και όχι, και, ο Νικολαϊτισμός! Δεν ξεχνάμε ότι ο Γιοσάκης, «πέρασε» πρώτα από τα χέρια «σας» και εκπαιδεύτηκε κατάλληλα από «σας», από τον παλαιοημερολογίτη κίναιδο μητροπολίτη σας στη Θεσσαλονίκη… Χα!
http://xairete.blogspot.com/2008/11/blog-post_9779.html


Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007 7:07 μμ
Forum EPISKEPTHS έγραψε:
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΖΑΚΟΥΖΙ! Τζακούζι έφτιαχνε λένε, στην εκκλησία, ο Γιοσάκης, γείτονας εκεί στην ενορία του άλλου «διάσημου», του παπα-Τσάκαλου, εκεί στην «αυλή των θαυμάτων» στην διαβόητη (λόγω του έκπτωτου ήδη Παντελεήμονα) μητρόπολη Αττικής. (ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ!)
Αλλά και κάποιο υδρομασάζ ακούστηκε σε ρεπορτάζ ότι έφτιαχνε στο... δωμάτιό του, σε... «κατασκήνωση θηλέων» (!) ο μητροπολίτης Πειραιά, πνευματικός πατέρας του Αρχιεπίσκοπου, ο κ. Καλλίνικος, ο οποίος αθωώθηκε για τις κατηγορίες εις βάρος του περί ομοφυλοφιλίας (ενεργητικού τύπου!), και δεν θέλω να πιστέψω ότι στην αθώωσή του συνέβαλε η πνευματική αυτή συγγένεια με τον κ. Χριστόδουλο... Βλέπετε, για παρόμοια «αμαρτήματα» κατηγορήθηκε και ο κ. Κουμαριανός (πρώην μητροπολίτης στην Καρδίτσα) που αθωώθηκε και αυτός (πνευματικό παιδί του Μακαριοτάτου!), και επέστρεψε πάλι δριμύτερος!..
http://xairete.blogspot.com/2008/07/nikos-chatzinasios.html




Τι γίνεται με αυτήν την μητρόπολη στην Καρδίτσα, την μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων; Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο πηγαίνει;

Θυμόμαστε τον Θεόκλητο Κουμαριανό που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον θρόνο της μητρόπολης αυτής; Τον είχαν πιάσει λέει, με πολιτικά, μαζί με κάποιον άλλον ιερωμένο της μητρόπολής του, σε κάτι ύποπτα κέντρα, αργά τη νύχτα. Και ποιος ήταν ο ιερωμένος; Ο Κουλουσούσας; Ο διάκος (με την «χαρακτηριστική» φωνούλα) που τον πήρε μετά στη βίλα του ο Χριστόδουλος (λένε ότι είχε αποπειραθεί, και, να αυτοκτονήσει) και που μετά πέταξε τα ράσα και άφησε σύξυλο τον Χριστόδουλο, μόνο μέσα στη βίλα;

Τέλος πάντων, ο κ. Θεόκλητος, τότε, είχε παραιτηθεί επικαλούμενος το σκάνδαλο το παραδικαστικό (Γιοσάκης κ.λπ.) που τον έφερνε, και, αυτόν μπλεγμένο…

Τώρα, μητροπολίτης εκεί, είναι ένας άλλος, ο κ. Κύριλλος!

http://xairete.blogspot.com/2009/02/blog-post_996.html




Τετάρτη, 17 Δεκέμβριος 2008

Για την ευλογία του γέροντα...


Ο ΕΦΡΑΙΜ δεν ήρθε πρώτος. Είχε προηγηθεί ο Γιοσάκης, ο Αττικής Παντελεήμων, ο δόκιμος μοναχός Βαβύλης. Όλοι τους «σταδιοδρόμησαν» επειδή βρήκαν ανοιχτές τις θύρες του κράτους. Επειδή το σχήμα τους ήταν αρκετό για να τους εξασφαλίσει ειδική μεταχείριση: ρουσφέτι, παραγοντιλίκι, παράνομο πλουτισμό. Δεν χρειάζονταν οι διακηρύξεις της Εξεταστικής για να φανεί ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είχε κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό.

Του Μιχάλη Τσιντσίνη mtsintsinis@dolnet.gr

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4492653

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: