Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

3 αρχιμανδρίτες μοναστηριού (οι 2 έχουν σχέση με τον Ιερώνυμο), πλαστογράφησαν υπογραφή - τσέπωσαν χρήματα! Πώς «τιμώρησε» ο Ιερώνυμος.. το θύμα τους;



Τρεις αρχιμανδρίτες, ιερομόναχοι της Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, εκ των οποίων ο ένας κατέχει τη θέση του ειδικού συμβούλου της αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, είναι οι πρωταγωνιστές της περιπέτειας που βίωσε ιεροδιάκονος της ίδιας μονής που παράλληλα είναι και ιατρός και η οποία θα μπορούσε να είχε τίτλο «Αμαρτήσαμε για 4.000 ευρώ».

Ο 37χρονος ιεροδιάκονος Ευπρέπιος Αποστολόπουλος (κατά κόσμον Δημήτριος), ιατρός (συμβεβλημένος με το ΤΕΒΕ Μεγάρων), ανήκε περίπου δέκα χρόνια στο δυναμικό της Μονής Αγίας Παρασκευής που αριθμεί περίπου δέκα μοναχούς και με ευλάβεια τη διακονούσε εγκαταβιώνοντας σε αυτή.
Ο ιατρός και ιεροδιάκονος, όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην «Espresso», κατέθετε όσα χρόνια εγκαταβιούσε στη μονή το μισθό του (περίπου 1.000 ευρώ το μήνα) στο μοναστήρι ως ενίσχυση καθώς και την επιστροφή φόρου που ελάμβανε κάθε χρόνο.

Το 2008 όμως, αποφάσισε να πάρει ο ίδιος την επιστροφή του φόρου κι έτσι δεν υπέγραψε την εξουσιοδότηση προς τους μοναχούς για να εισπράξουν αυτοί την επιστροφή. Οταν πήγε στην τράπεζα για να ρωτήσει για την είσπραξη επιστροφής φόρου, πληροφορήθηκε έκπληκτος ότι ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου (ειδικός σύμβουλος της αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου) είχε ήδη εισπράξει την επιταγή που είχε εκδοθεί από τη ΔΟΥ στο όνομα του Ευπρέπιου Αποστολόπουλου!
Αναστατωμένος ζήτησε το φάκελο από την τράπεζα κι εκεί διαπίστωσε πως κάποιοι ή κάποιος αντέγραψαν την υπογραφή του και εισέπραξαν το ποσό των 3.895 ευρώ. Μάλιστα, μαζί με την «μαϊμού» εξουσιοδότηση υπήρχε και φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας που είχε παραδώσει προ δέκα ετών ως λαϊκός ο σημερινός ιεροδιάκονος, δηλαδή ταυτότητα που δεν είναι σε ισχύ. «Από τότε έχω εκδώσει άλλες δύο ταυτότητες» μας λέει ο Ευπρέπιος.


Ο ιεροδιάκονος πήγε αναστατωμένος στη μονή και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο, τον αρχιμανδρίτη Ευλόγιο Σάλτα και τον ηγούμενο Χρυσόστομο Κουλουριώτη.

Όπως είπε στην «Espresso» ο ιεροδιάκονος, ο ηγούμενος του εξομολογήθηκε ότι ήταν δική του ιδέα να αντιγράψουν στην εξουσιοδότηση την υπογραφή του 37χρονου ιατρού-ιεροδιάκονου, την οποία στη συνέχεια επικύρωσε ως γνήσια ο αρχιμανδρίτης Ευλόγιος. Την εξουσιοδότηση έδωσαν στη συνέχεια στον π. Αμφιλόχιο Στεργίου ο οποίος και εισέπραξε από την τράπεζα το ποσό.


Ο ηγούμενος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος (που όπως μας είπε ο Ευπρέπιος είναι και προσωπικός φίλος του Αρχιεπισκόπου) παρακάλεσε τον ιεροδιάκονο να μη δοθεί συνέχεια στο θέμα και του επέστρεψε το ποσό των 3.895 ευρώ. «Αισθάνθηκα πολύ άσχημα που με εξαπάτησαν» μας λέει ο Ευπρέπιος και αμέσως πήγε στον μητροπολίτη Μεγάρων κ. Βαρθολομαίο στον οποίο είπε τι συνέβη. Ο μητροπολίτης όντας και νομικός, αφού κάλεσε και τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως Δωρόθεο Μουρτζούκο, είπε στον ιεροδιάκονο να καταθέσει μήνυση, αλλά ο πατέρας Δωρόθεος είχε άλλη άποψη. «Αποψή μου ήταν το θέμα να σταματήσει αφού η παρεξήγηση λύθηκε και τα χρήματα επεστράφησαν, δηλαδή, δεν πραγματοποιήθηκε αυτό που είχαν σκεφθεί (οι τρεις μοναχοί) να κάνουν» δήλωσε ο πρωτοσύγκελος κ. Δωρόθεος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του και συνέχισε: «Είπαμε να μη φτάσουμε στα άκρα και ο Ευπρέπιος συμφώνησε... Βέβαια, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο η πράξη αυτή των ιερομόναχων...»

Ο Ευπρέπιος μετά το περιστατικό είπε στους τρεις αρχιμανδρίτες ότι θέλει να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, για να εξομολογηθεί. «Ο Αρχιεπίσκοπος με γνωρίζει γιατί όταν ήταν μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας με φιλοξενούσε μαζί με τον πατέρα Χρυσόστομο Κουλουριώτη, από τον οποίο γνώρισε τον πατέρα Αμφιλόχιο, στο εξοχικό του στη Ζάλτσα» μας είπε ο ιεροδιάκονος, αλλά η εξομολόγηση αυτή δεν έγινε ποτέ αφού «όταν επισκέφθηκε τη μονή (στα Μέγαρα) ως αρχιεπίσκοπος ο κ. Ιερώνυμος, μόλις με αντίκρισε, γύρισε το βλέμμα του αλλού».

Ο ιεροδιάκονος, που δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των τριών αρχιμανδριτών, σήμερα βρίσκεται σε άλλη μονή της Μητροπόλεως Μεγάρων αφού έχει φύγει από τη Μονή Μαζίου, γιατί, όπως ο ίδιος δηλώνει, «δεν θέλω να υπάρξει άλλο θύμα που να πέσει στα δίχτυα τους και να το χρησιμοποιήσουν όπως χρησιμοποίησαν εμένα».



ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
www.espressonews.gr

16/2/2009


Παρασκευή, 1 Αύγουστος 2008

Τελικά, πού πήγε το ποσόν των 4 δισ. Δραχμών, μακ. Ιερώνυμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: