Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Παιδική πορνογραφία στο Ιντερνετ: Προφυλακίστηκε και ο γιατρός. (Κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων)

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε χθες (29/1) και ο αντιπρόεδρος του ΠΙΚΠΑ Βούλας, που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της εξάρθρωσης κυκλώματος παιδοφίλων. Κατηγορούμενοι μέχρι στιγμής είναι 24 άτομα.

Ο γιατρός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, που έχει την ιδιότητα του φυσιάτρου και εργαζόταν σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο με παιδιά που έχουν ειδικά προβλήματα, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, καθώς κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συνήθεια και κατ εξακολούθηση, καθώς φέρεται ότι διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Ιντερνετ τόσο σκληρό που προκαλεί σοκ. Δικαστικές πηγές διαβεβαίωναν χθες ότι η ιδιότητά του ως αντιπροέδρου του ΠΙΚΠΑ δεν ήταν εξαρχής γνωστή στους αστυνομικούς, όταν εκδόθηκε η σχετική διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των συλληφθέντων μελών του κυκλώματος πορνογραφίας και παιδοφιλίας.

Και αυτό, επειδή ο κατηγορούμενος φυσίατρος, παράλληλα με την ιδιότητα του αντιπροέδρου στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, είχε και άλλες αρμοδιότητες και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόσφερε τις υπηρεσίες του αμισθί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ασχολούνταν πάνω από τρεις μήνες και ανέλυαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, για να πετύχουν την εξάρθρωση του κυκλώματος παιδοφίλων, κυρίως όμως για να συλλάβουν τους εμπλεκόμενους. Ο γιατρός του ΠΙΚΠΑ ήταν στους 12 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις των αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα. Είχε προηγηθεί άρση απορρήτου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να «δέσουν» τα στοιχεία της υπόθεσης.

Από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του γιατρού προέκυψε ότι διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στην υπόθεση κατηγορούνται ακόμη 12 άτομα, που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, μεταξύ των οποίων ακόμη ένας γιατρός. Οσοι δεν συνελήφθησαν θα παραπεμφθούν στο δικαστήριο με άλλη διαδικασία.

Μ. ΜΠΕΝΕΑ

Υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Ιντερνετ φέρεται ότι διακινούσε ο αντιπρόεδρος του ΠΙΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: